Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 62-ра тема

  • 119 878
  • 742
  •   1
Отговори
# 720
  • София
  • Мнения: 682
Здравейте   bouquet

Днес пробвах една рецепта от опаковката на сирене рикотта, но не се получи нищо особено. В общи линии мариноват се парченца круша в алкохол и след 30 мин. се добавят към 200 гр. рикотта и 200 гр. размекнат ванилов сладолед и 3 с.л. захар. Размества се и замразява. Добре ми звучеше, но нещо не ме впечатли резултата - може би защото чист ванилов сладолед има само от по-евтините марки.

# 721
  • Мнения: 22 867
Ейййййй, много заразителна тази тема! Прихванах доста чалъми.
Снощи направих гевречетата на Лабрекс.  Laughing Искам да отбележа - за първи път в живота си меся тесто! Станаха невероятно красиви, страхотно вкусни, абе . . . направо все едно професионалист ги е правил.
Мъжът ми вече  е така  Shocked !

spasdidi, много ти се радвам, ти явно си скрит, неизявил се досега професионалист! Ама покрай тоя форум всичките ти заложби ще се материализират, сигурно е! Grinning Радвам се за гевречатата!  bouquet  chef

За тутманика съм написала примерни количества за тава - долна част на старите ел. тенджери, дано се сещаш. В купа сложи 2 чаши топла вода, ч.л. сол, ч.л. захар, половинка или малко повече от кубче жива мая, разбъркай го хубаво и сипвай брашно, като бъркаш с лъжица. Към 4 чаши брашно си отиват и още може би половин чаша за намесване. Описвам ти аз как меся, а ти може да го правиш, както си свикнала. Когато това в купата заприлича на тесто, го изсипвам на плота, ръся брашно и намесвам, докато се получи меко тесто, но да не се разлива, а да си стои горе-долу на топка. Нататък както съм го написала в рецептата - делиш на 4-5 топки, разтегляш всяка като мекица колкото чиния, може и с точилка да разточиш, мажеш с мас, масло, маргарин, слагаш другата разточена кора и така до последната, която поръсваш с брашно и вече цялата купчинка разточваш на голяма кора. Мажеш и нея с мазнина, ръсиш повечко натрошено сирене, навиваш на руло, усукваш го, правиш на охлюв и слагаш в намаслената тава. Оставяш да втаса, отгоре мажеш с жълтък, може и само с кисело млеко, с малко прясно - както искаш и печеш на умерена, загрята предварително фурна. При мен това са 150-160-170 град, някъде около 25-30 мин.

Supermint , наистина звучи вкусно, но на мен и ми изглажда така, както казвам в такива случаи - къде ми е голямата лъжица! Heart Eyes Страхотно изглежда!   bouquet

# 722
  • Мнения: 148

Днес бяхме на това;

-телешка глава с шкембе
-шкембе чорба

# 723
  • Мнения: 567
Лабрекс, благодаря отново! Ще запрятам ръкавите явно!  Laughing

Ето снимка на едничкия геврек от снощи: http://spasdidi.snimka.bg/cooking/torti.480035.17787502
Останалите 7 се изядоха горещи!  Shocked Малко го аранжирах, че ме беше срам да покажа един такъв самотен геврек!  Crazy

И да ви покажа ГОРЯЩИЯ Медовик от рождения ми ден, който беше преди 2 седмици. Както се казва от мен за мен  hahaha
http://spasdidi.snimka.bg/cooking/torti.480035.17787807

# 724
  • Мнения: 22 867
Ето снимка на едничкия геврек от снощи:

И да ви покажа ГОРЯЩИЯ Медовик от рождения ми ден, който беше преди 2 седмици.

spasdidi , чудесен е, така хубаво е бухнал!  И тортичката изглежда прекрасно!  bouquet А дечицата са най-сладки! Hug

# 725
  • Мнения: 0
гевречетата на Лабрекс (е няма такава вкусотияяя)
сладкиш с майонеза на Сладка хапка
картофрна запеканка (моя измишльотина  Laughing)
"разчекнато пиле" Wink

# 726
  • Мнения: 22 867
гевречетата на Лабрекс (е няма такава вкусотияяя)

портокал , гевречетата ти са разкошни, радвам се, че и на вкус са ти допаднали!  bouquet Но пиленцето как изглежда самоооо Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 727
  • Мнения: 0
за първи път го правя така и съм много горда newsm44

# 728
  • Мнения: 1 798
портокал,тази "измишльотина" много вкусно изглежда Peace

Пърленки

Салата

Пържоли

Лимонов Kasekuchen (Cheese cake) - на Наталина Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
По-вкусно нещо не съм яла скоро     bouquet  bouquet  bouquet

# 729
# 730
  • Мнения: 567
Момичета, из темата се "сервираха" някъде картофени кюфтета на скара с някакъв млечен сос. Не мога да ги намеря с търсачката. Моля, ако някой ги има да помогне!  Rolling Eyes

# 731
  • Мнения: 202
Здравейте момичета и дядо Хаджи.
Толкова приятно и вкусно е тук...
Браво на всички. newsm51
И със закъснение честитя рожденния ден на близнаците newsm51 и ЧРД на майчето на Вени  newsm51.
Лабрех ти си невероятна с идеите и разнообразието в храната.
Направила съм ти специална папка с вкусотиите ти...но си недостижима...все някой ден ще изпробвам ястията и сладкишите.
И си голяма подсрехателка...много бързо прихващам питките,баничките и тутманиците.
Една питка на мах мама и твоя тутманик...и едно кексче със стафиди.

 






Последна редакция: сб, 13 мар 2010, 20:32 от megans

# 732
  • Мнения: 22 867

megans, действай, я виж как ти се отдава! Peace Много вкусно изглежда всичко! Heart Eyes  bouquet

У нас свинско яхния със зеленчуци,



а това...............познайте от три пъти Grinning, ама се съмнявам.......Не е баница, не е торта Наполеон, а е зеле, запечено със сметанка, почти диетична рецепта. Peace

# 733
  • Мнения: 769
Вече се чудя дали да влизам след 18ч.Много вкусни неща сте приготвили отново.Едни ти ми пиленца,гевречета,кремчета и какво ли още не  #Crazy
Специално към labrex !Може ли снощи след 23ч да пуснеш онова пухкаво и завито нещо наречено тутманик.Все пак е време за лягане,а не за ядене.Е то бива изтезание ,ама чак толкоз не бива бе жена.Ей такива очи ококорих и половинката вика...я да видя и аз......хм  newsm78 как ли пък не,че да ме накара да правя тутманик посред нощите.

Ивка,заповядай рецептата....

Канелен кекс с кайсии



# 734
  • Мнения: 22 867
Специално към labrex !Може ли снощи след 23ч да пуснеш онова пухкаво и завито нещо наречено тутманик.Все пак е време за лягане,а не за ядене.Е то бива изтезание ,ама чак толкоз не бива бе жена.Ей такива очи ококорих и половинката вика...я да видя и аз......хм  newsm78 как ли пък не,че да ме накара да правя тутманик посред нощите.

nordina, разсмя ме! Joy Ами, като съм от ония нощните птици, по нощите въртя тутманици, сутрин и с топ не можеш ме вдигна да го правя. Пък да си го притоплят в микровълновата, става като нов! Grinning  bouquet Тоя канелен кекс много примамлив, и канела и кайсии обичам. Heart Eyes Само дето кайсиите ми свършиха, иначе щеше да видиш и нощен канелен кекс! Grinning А може би ще стане и със сини сливи сушени, какво ще му е newsm78

Малко със закъснение видях, че кайсиите не били сушени...... Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт