Примерна схема за захранване - 23

• 23 411
  • 737
  •   1
Отговори
# 375
да, аз точно заради хистамина и власинките се притеснявах най-вече. Отделно бях прочела че "дразни много правото черво, както и аналното отвърстие, при изхождане и може да се получат разранявания около дупенцето". 
А чай едвали  ще иска, плюе всичко  в течно състояние по-различно от кърма.  Sad

# 376
  • Пловдив
Аморе, аз съм предлагала авокадо с банан. Доста гъстичко стана пюрето, и за това й беше малко странно, но беше изядено. Слагала съм и по малко авокадо към зеленчуковите пюрета с цел мазнина. С бланширана ябълка съм предлагала и съм ги пасирала заедно с водата от бланширането и суровото авокадо. Аз мисля, че може да го комбинираш с всичко.  Peace
И да ви кажа какво сготвих вчера и много й харесва, а сутринта и следобеда ми отказваше да яде, но това пюре си го изяде. Възползвах се от сайта които Франческа пусна с рецептите/благодаря  Hug/ Та, направих тиквичка/имам замразени/ с картоф, масло и копър. Така е рецептата, но аз реших да добавя и много малко чесън. Определено й хареса, но и аз като го опитах също ми хареса.

# 377
Абе според мен не бързайте с копривата!
За тестените храни,дето Франчи ги избягва, аз също се старая и много време не хапвам и хляб и др., че пък на мен са ми голяма слабост-колко обичам баници, питки и всякакви подобни, но килограмиииии Close Та като бях бременна якооо хапвах тестени, обесних си го с това,че от години се старая да не хапвам хляб и може би ми е липсвал в организма(или по -скоро съствките му), но скоро след като едвам накарах Викчо да го опита се оказа,че той толкова много го харесва....Та според вас- това ген ли е?? Случайно ли е моето желание за тестени храни брез бременността? Забелязвате ли вие зависимост-храни, които сте хапвали, докато сте били бременни сега децата ви да ги обожават??

# 378
 Hug Ето и превода.

Пред 2004г са правени тестова на пюрета с месо и се оказало, че пюретата Сънвал имат Семикарбацид и 2-Етилхексанова киселина в гуменото уплътнение на капачките. Още тогава са иззети от пазара всички пюрета с такива капачки, така че това за момента не ни засяга.

Интересен е новият тест от тази година.  Twisted Evil
Тествани са 14 зеленчукови пюрета от различни марки, като в почти всички са открити бензол и/или фуран!  В 12 от тях канцерогенният бензол е в количества над 1 микрограм на килограм, до 2,8 микрограма. За сведение позволиното количество в питейната вода е 1 микрограм на литър. Тъй като, за разлика от питейната вода, пюретата не се ядат цял живот, а и бебето яде сравнително малко количество, не са съдили съвсем строго, а са намалявяли оценката от теста с 1 единица.

Тествани са и 7 бебешки сокове от моркови от различни марки за съдържание на бензол. Алете и Сънвал са най-зле с количество над 5 микрограма на литър, а Хип и Кинела (аз за пръв път ги чувам тези) с над 3!

# 379
gundie, определено забелязвам Рая да харесва някои неща, които аз през бременноста съм хапвала, както и странните и вкусове. Обожава банани - аз по принцип не ям много банани, но докато бях бременна всеки ден ядях по 1-2 и много ми се услаждаха. Същата работа съм и аз с хляб и тестените неща. Рая също обожава хляб. Аз по принцип ям малко меса, но обожавам зеленчуци и плодове - предимно на това живях докато бях бременна и тя също яде плодове и зеленчуци с кеф, но месата и рибата не са и фаворити. Не знам дали има връзка. Rolling Eyes

Mисис T., значи много правилно моята кокона отказа купешките пюрета още през 9-тия си месец... от тогава и готвя. Иначе от тези изледвания ми настръхва косата... #Crazy

# 380
Днес съм решила да давам ръж за пръв път - с много търсене открих в една аптека. Проблема сега е с варенето - ври от половин час и не знам до кога. Чакам да се разпукат зрънцата, но си седят все така твърди. Киснах предварително във вода 8 часа. Колко горе-долу трябва да ври? Да не би да има различна ръж? На моята пише за кълнове ...  newsm78

# 381
Да си допиша, че преди малко ме прекъснаха...

От пюретата най-зле е Хип, изследвано е пюрето ранни моркови и картофи. Най-добре е евтиното пюре на ДМ.  Crazy Понеже страницата ми поиска 2 евро, за да видя резултатите на различните марки, реших направо като излизам да си купя сборника с тестове да бебешки и детски продукти за 2010г. Затова се забавих и да пиша тук.  Wink След малко ще сканирам страницата с този тест, ако искате.
Положението е много зле явно.  ooooh! Екотест препоръчва на майките да готвят сами за децата си и да дават прясно изцедени сокове, а не купените.  Peace
Тестовете на АМ също са зле, както и на кашите "лека нощ".

# 382
Здравей Queen L ,
аз си купих ръжени и ечемичени ядки, но моите бяха ето такива на външен вид - разпукани и ми се сваряват за кратко - 10-15 минути.

Аз лично предпочитам да готвя на моя младеж. Когато тръгвах да го захранвам започнах да чета етикетите и се отказах  Mr. Green. В началото не харесваше твърдата храна, но сега много се радва на пюренцата,които му правя.

# 383
Мисис Т. направо ме разби! Позволих си да те цитирам в Августовската тема, където също пиша. Ако знаеш колко майки се оплакаха там от обрив точно от морков с картоф на ХИПппппппп  Shocked

# 384
Да си допиша, че преди малко ме прекъснаха...

От пюретата най-зле е Хип, изследвано е пюрето ранни моркови и картофи. Най-добре е евтиното пюре на ДМ.  Crazy Понеже страницата ми поиска 2 евро, за да видя резултатите на различните марки, реших направо като излизам да си купя сборника с тестове да бебешки и детски продукти за 2010г. Затова се забавих и да пиша тук.  Wink След малко ще сканирам страницата с този тест, ако искате.
Положението е много зле явно.  ooooh! Екотест препоръчва на майките да готвят сами за децата си и да дават прясно изцедени сокове, а не купените.  Peace
Тестовете на АМ също са зле, както и на кашите "лека нощ".
От къде ги взе тия тестове? За ам-А НА Хип ли иде реч?? Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked

# 385
  • Варна
Дидето категорично ми отказа крушата и днес... Чудя се да я мъча ли и утре, само за да се води въведена или направо да пробвам с друго? Давала съм само два дни по 1-2 лъжички, които едвам пробутах, докато тя плезеше език, плюеше, потрисаше се и накрая се разрева. Ако спра след само два дни подобно даване, няма да се води въведена, нали?

Честно казано тази информация за пюретата не ме изненадва. В крайна сметка всичко около нас е замърсено в по-малка или по-голяма степен, а с лични частни лаборатории не разполагаме, та да изледваме кое е добро и кое не... И от пазара да купуваш и да готвиш пак няма никаква гаранция, и купешките не са китка, ми ... това е положението. Всеки си преценя кое е по-малкото зло за него.

# 386
  • София
Мисис Т., благодарности за превода, пускай инфото!! Няма що, че то има ли безвредни бебешки храни в такъв случай?! Хайде да речем, нашият не яде по много , ама плодови пюрета и каши ползваме. Знам ли, може би трябва да се замисля за алтернативни източници...
gundie, засега малкият проявява склонност да харесва сладките неща - в това сме 1:1 Wink, но пък аз обичам и месо, а той хич не го одобри... Ама ще кажа със сигурност по-натам.
kеit, и ние отначало се потрисахме от крушата, а сега е от харесваните плодове. Мисля, че след началния неуспех имаше пауза, после му я давах смесена с ябълка, и явно е свикнал с вкуса. А за двата дни - аз, да ти кажа, бих го броила за въведено. Simple Smile

# 387
Нинка, Янче, благодаря ви! След 4-5 дни ще импровизирам с авокадото!
gundie, още не съм забелязала такава зависимост, освен това, че много ми се хапваше (а сега - още повече) сладичко и той също се облизва на плодовете.
Хм, а аз мислех Сънвал за много добри пюрета, направо хвърлихте бомба тук ...

kеit, каква круша и предложи? Аз я бланширам и пасирам заедно с ябълка или прясно парченце, да си отхапва.

# 388
  • Варна
Пробвах с Gerber и Sunval - чиста круша. И двете не ги хареса. Добавих и малко кърма, ама - тц. Не съм смесвала с друго, защото нямаме въведени други плодове.
Зависимост и аз не съм забелязала, но все още имаме въведени прекалено малко храни.

# 389
Благодарско на Миси Т за инфото. Аз също бих искала да разбера от къде е взето. Не че нещо се съмнвавам, но все пак като чета такива 'страшни' работи бих искала да знам повече за източника, както се чудех каква аджеба е Косе Босе и така и никой май не знае, а масово й следваме съветите  Joy

Да ви кажа аз не искам изобщо да го мисля толкова. Просто каквато и да е марката, продуктът на пазара или дори градинката на село, никога няма гаранция и никога не можем да знаем точно кое как е отгледано, консервирано, замразено и т.н. Прост както Кейт е написала, всеки си преценява кое е по-малкото зло за него. В крайна сметка да не храним децата си ли??  #Crazy

Gundie: и аз още не мога да кажа. Като въведем повечко неща може и да си проличи нещо. Аз като бях бременна ядях страшно много плодове - минах през всички сезонни още от началото на пролетта та докато родих (родих на 30 юли), та ще видим дали и малката ще е влюбена в плодовете  Grinning

Последна редакция: ср, 10 мар 2010, 22:56 от Yana-barborana

Общи условия

Активация на акаунт