Примерна схема за захранване - 23

• 23 833
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
Благодаря, момичета! Ще си го поръчам още утре значи  bowuu
Мисля, но не съм сигурна, че някои сирена са просто меки, но това не означава че са неузрели...нека кажат и другите
оппаа, май е неозеялооооо :
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%BE%D1%86%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%BB%D0%B0

# 556
Да се оплача, че като пробутвам повече суха каша в кашите (уж за по-калорично) на края на деня ми остава около 150 мл кърма  Confused излиза, че по-скоро с великото пробутване измествам кърмата с твърда храна ... и сумарно пак не пробутвам повече калории.

# 557
А как се разбира, че сиренето е узряло? Или в търговската мрежа се продават само узрели сирена? Сори за тъпия въпрос, но не съм наясно  Embarassed

# 558
А как се разбира, че сиренето е узряло? Или в търговската мрежа се продават само узрели сирена? Сори за тъпия въпрос, но не съм наясно  Embarassed

За съжаление въпросът ти не е тъп, основният проблем е че с цел реализиране на печалба по-бързо, в търговската мрежа често се разпространяват И неузрели сирена ...

# 559
  • София
Ох къде зачекахме тая тема с водата... мир не мога да видя!

Цитирам нещо от линка дето Франи пусна "Няма натурална минерална вода, която да е подходяща за ежедневна употреба, и ако това твърдение се рекламира, просто трябва да се игнорира. Подходящи за ежедневна употреба са трапезните, деминерализираните и чешмяните води." Виждам обаче че това е статия от 2008г. - дали нещата са се променили от тогава?  Хайде сега кажете пак питам КОИ ВОДИ СА ДЕМИНЕРАЛИЗИРАНИ???? Иначе пък Розовата Девин отговаря на всичко дето Кейт е пуснала като изискване за детска вода.

от това, което съм чела, за да се дава на малки деца водата (трапезна) трябва да е с минерализация под 100 при всички случаи. Знам, че ХИПП и Савина розов етикет са под 100, за Девин незнам, но може да се провери  newsm78
А, тази "БЕБЕ" (Трънска) да ме извиняват, но е с минерализация над 400  Shocked И отдавна съм се заканила да се захвана с този въпрос като гледам колко много мами носят по бутилка от нея в багажниците на количките си  ooooh! Към коя институция да се обърна ??  newsm78

# 560
  • Варна
Мисе (Мише - все се чудя как точно се чете ника ти Simple Smile ?), Торн Спринг Бебе не нарушават изискванията на Министерството на здравеопазването... Има една наредба за изискванията към бутилираните минерални води и според нея, за да има на етикета текст "подходящо за приготвяне на храна за кърмачета", няма изискване общата минерализация да е под 100. Има изисквания за съдържанието на аниони и катиони:

подходяща за приготвяне на храна за кърмачета   
        съдържание на натриеви йони до 20 mg/l
   съдържание на нитратни йони до 10 mg/l
   съдържание на нитритни йони до 0,02 mg/l
   съдържание на флуоридни йони до 0,7 mg/l
   съдържание на сулфатни йони до 240 mg/l
   съдържание на манганови йони до 0,05 mg/l
   съдържание на арсенови йони до 0,005 mg/l

Значи би трябвало да се обърнем към Министерството, за да промени наредбата....
Ето я и нея, ако някой се интересува:
http://www.mi.government.bg/norm/nar.html?id=103971
Най-долу е линк към приложенията, това за означенията е най-долу - Приложение 7.
http://www.mee.government.bg/integration/doc/min_water_1.doc

# 561
Към коя институция да се обърна ??  newsm78

Към КЗП.
Дадох линк с сравнение на минерализацията на трапезните и минерални води, предлагани у нас.

КЗП вече са се изказали по въпроса за Торн спринг.

# 562
Към коя институция да се обърна ??  newsm78

Към КЗП.
Дадох линк с сравнение на минерализацията на трапезните и минерални води, предлагани у нас.

КЗП вече са се изказали по въпроса за Торн спринг.

newsm78 Линка, който даваш, е към активните потребители ... КЗП всъщност е държавният орган ... който ще й отговори - "след като са нарушени правата ви, направете писмена жалба, приложете касова бележка, и ако има основания, ще ви бъдат възстановени парите ..."

Двете са съвсем различни неща

# 563
  • Варна
Франческа, може ли да дадеш линк към становището на КЗП по отношение на Торн Спринг?
Ако наистина има проблем с тая вода, според мен е важно да се популяризира, защото аз също се заблудих и мислех, че е ок...

# 564
Още за минералните води:
http://e-vestnik.bg/6978

http://coface-eu.org/en/upload/SEMINAR%20SOFIA/PRES04-B.NIKOLOV.ppt

Има със сигурност становище на КЗП, защото съм абонирана по мейл да получавам новини от тях, и съм го чела.
Но в архива им трябва и дата на подаване на жалбата, а аз не я знам.
Имаше тема тук във форума и доста потребители бяха писали на КЗП, на техните жалби беше отговорено.

Бибона, наясно съм какво е КЗП. Никъде обаче не съм казвала, че линкът със сравнение на минерализацията, който съм дала е на Комисията.  Peace
Отговорих на въпрос към кой орган да се обърне и за улеснение посочих, че вече съм дала линк, от който може да вземе информация за различните марки води, зада може по-лесно да се обоснове.

Последна редакция: нд, 14 мар 2010, 09:02 от Франческа Салиери

# 565
Много хубави неща сте обсъждали, но последно време нямах възможност да сядам на компа. Като мога ще прочета последната тема. Дими вече яде по 120 мг зеленчуково пюре наобед, а към 16:30-17:00 по  80-90гр плодово пюре или каша. Аз поизбързах и дадох глутен с една грисова каша, но на малкия му хареса. Другата седмица смятам да започвам със жълтък, и после месо. Peace

# 566
Мисля, но не съм сигурна, че някои сирена са просто меки, но това не означава че са неузрели...нека кажат и другите
оппаа, май е неозеялооооо :
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%BE%D1%86%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%BB%D0%B0

Това е така, да. Нашето си сирене се води меко. За моцарелата е хубаво да се включи някой с категорична информация да знаем дали да даваме до 3г или не.  Rolling Eyes Това загряване до еди колко си градуса пастьоризиране ли е?
А аз добре, че се оплаках, че не намирам био сирене  Party Ходихме до един огромен филиал на магазина, в който продават и доста био продукти и намерих!  Party Само един вид има фета, но е от овче и козе мляко. Нали не е проблем да захраня с него?!

# 567
Добре де, а Моцарелата не е ли прясно сирене, в смисъл неузряло?!
Нещо по спмени ми е останало, че през бременността не трябва да се консумира, а сега за бебета може?! Или непастьоризирано го водят?  Thinking

До колкото знам сирената, които не се препоръчват за бременни (непастьоризираните) не се препоръчват и за бебета. Такива със сигурност са сирената от рода на бри, камембер, рокфор. Има някои, които са меки, но въпреки това са пастьоризирани и са безопасни. Моцарелата в повечето случаи е пастьоризирана, но тъй като има различни видове, най-добре е да се проверява етикета.

# 568
Jenivas , точно така беше - да се проверява за сигурност дали е пастьооризирано.  Peace

Забравих да напиша, че доматите днес изобщо не се харесаха! Категорично отказа да яде. Дадох ги с картофи и броколи, не е особено приятна комбинация.  Confused До сега ми се беше случвало само с тиквата и то не при захранването, а по-късно.  Thinking Чудя се да пробвам ли утре пак в друга камбинация или да премина към друг продукт.  newsm78 

Последна редакция: сб, 13 мар 2010, 23:30 от Mисис T.

# 569
Пфуууууу тая вода пуста...... Няма ли един само честен търговец да се появи бе?!!! А изобщо не съм знаела че ХИПП имат вода а и Савина розов етикет не съм чувала даже пък камо ли виждала... Девин розов етикет е с мин-я 82 и както казах вече и другите и съставки са в допустими количества. Еми явно ще си я редувам с преварена водичка..... А за Торн спринг - то на етитека им си пише мин-я няма нищо че пише че е подходяща за кърмачета - аз на каката не я давах. Купихме бутилката но като видях /в къщи вече/ за какво иде реч... си я изпихме с тати. Та за това реших да питам сега коя друга вода става не за друго. Мерси на всички дето се включиха.

А за домашното сирене може и нещо да съм се объркала но имам някви спомени че прясно дом. сирене не се дава на бебе. Даже баба като правеше сирене оставяше на мене прясно че го обожавам но за Албена винаги слагаше в саламура и като озрееше /не знам след колко време/ й даваше узряло...

Общи условия

Активация на акаунт