Примерна схема за захранване - 23

• 23 797
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
  • вече Пловдив
Момичета, може ли да ми кажете на колко месеца се стига до половин и цял жълтък?

# 661
Момичета, може ли да ми кажете на колко месеца се стига до половин и цял жълтък?

Зависи кога си започнала да го даваш.
По принцип около месец след започването от 1/4 се стига до 1/2 и още месец след това до цял жълтък.

amanita, аз също не спазвам схемата за въвеждане на глутеновите. Дадох първо овес и след това пшеница. Ръж дори не мисля да включвам отделно, а с кашата, която и ти си посочила.
Доста от правените неща не стават хубави, като елдата например, която поне на мен и варена и печена и после мляна не ми става хомогенна. Вземам си кашата на ХИПП чиста елда.

Queen L, когато въвеждах жълтъка не давах месо. Въведох го за четири дни /това преди пет години с голямото си дете/.

Има ли 9-месечни, които още нямат заместено трето хранене, т.е. са само с две твърди хранения за деня?

# 662
А чистото месо на ХИП, което 50гр месо, на 4 пъти ли трябва да се дава, защото на буркан4ето пише на 2 пъти, а и трайноста му е то4но за 2 приема Simple Smile

# 663
Ще въвеждам чушка. Гледам на няколко места печена пише, че се прибавя във пюрето. А варена може ли да се приготвя. Не знам дали няма да стане блудкаво. Дайте ми съвет Praynig

# 664
Може и варена, но вкусът е различен. Ако вариш - разрежи чушката на едри парчета, за да махнеш люспата преди пасирането. Първия път когато давах пасирах с люспите - оценям го като грешка, защото остават люспички които не подлежат на пасиране и освен това лееееееееко нагарчат. Втория път разрязох чушката на 2, изчистих от семките и я пекох в парти-грилче. Определено става по-добре и бебо я хареса Peace
Аз дадох червена без да знам, че е силен алерген. За късмет нямаше последствия освен оцветено ако. Със зелена все още не съм пробвала.

# 665
Ще въвеждам чушка. Гледам на няколко места печена пише, че се прибавя във пюрето. А варена може ли да се приготвя. Не знам дали няма да стане блудкаво. Дайте ми съвет Praynig

Гадното при пасирането на варената чушка е, че люспата й не може да се смели добре и евентуално от това детето може да се задави.
За това и повечето майки я пекат и след това белят.
Аз я варя, като я режа на две. След това с помощта на малка лъжичка или ножче отделям люспата от месестата част преди да пасирам.

А чистото месо на ХИП, което 50гр месо, на 4 пъти ли трябва да се дава, защото на буркан4ето пише на 2 пъти, а и трайноста му е то4но за 2 приема Simple Smile

При въвеждането на месо от бурканчето на ХИПП хвърлих част от съдържанието му.
Нямаше как да го оползотворя всичкото предвид краткият срок на годност, който са му дали.

# 666
Има ли 9-месечни, които още нямат заместено трето хранене, т.е. са само с две твърди хранения за деня?
Да ние, все още не съм вкарала трето твърдо хранене. Сега въвеждам глутен, после трябва да въведа сирене и масло и сме готови за попарката  hahaha А за заместване и дума не може да става - кърмим се по 6-7 пъти в денонощие като е спокоен и 10-тина като го мъчат зъби  Mr. Green

# 667
  • София
И ние сме с две твърди хранения - и двете каша.  Crazy Само сутрин му давам, докато закусвам, от нещото, което въвеждам, по няколко трошички, но това не си е хранене. Днес например му дадох за първи път хляб - точно няколко трошички, не е точно по правилата, ама реших да пробвам.

# 668
И аз въведох червена чушка, нарязана на едро, варих си я с картофите и морковите и преди да пасирам люспата сама си беше паднала. С ориз я хареса повече.
Глутена и аз го въведох с овес и след това пшеница... някак си не виждам смисъл да въвеждам лъжичка по лъжичка различните зърна. Peace

Онзи ден за първи път дадох месо. Започнах с пуешко на Хипп. Първи ден извадих точно 3 ч.л. от него, втория 5ч.л. и хвърлих останалото.. остана около 1 лъчижка и малко, но ако бях сложила повече замирисва много на месце и някак си не го люби..

Денди, радвам се да те "видя"!!!  Hug

# 669
Благодаря ви за съветите  Hug горе долу се пооправи положението от само себе си при нас.

Искам да ви попитам за сиренето, като го обезсолите във вода, после как го схранявате, отново във вода или без? че от вчера въвеждам попара и се чудя как е правилно да го държа.

# 670
  • София
А, и аз точно по същия въпрос мислех да пиша. Пробвах първо да го държа във вода, нещо не ми хареса. Втория път го извадих от водата и в една затворена кутия в хладилника - обаче днес пък не ми хареса дъха му... Та сега съм в чуденка дали все пак да си седи във водата. И по колко време го държите - докато се изяде?

# 671
Тони, аз пробвах всички идеи, които ми дадоха: да ям пред него, показвайки колко е вкусно; да предлагам по много пъти на ден; да предлагам докато играе и т.н. Дъъълго време без ефект, но ето, че днес хапна 3 лъжици от моите овесени ядки с кисело мляко, а преди време се "излъга" и подхапна зеленчуковата ми супа (аз се облизвах и на всяка лъжица казвах "Ау, че вкусно!")

Тя Рая овесени ядки яде, ама със супите хич я няма....
Благодаря ти - само ти си ме прочела явно... Embarassed

# 672
Здравейте пак,
относно обезсоленото сирене, мисля, че е най добре да се съхранява без вода , но само за ден-два, после пак трябва да се обезсоли необходимото количество. Това защото сиренето не може да се съхранява без саламура- разваля се.
За чушките е най- добре да се вари или пече и да се дава обелена, преди време с баткото имахме мн проблеми със стамаха и при конкултациите с гастролози, ни препоръчваха да се премахват всички люспи на чушките и доматите също- причинявали силен дискомфорт и т.н..

# 673
Мами, дайте ми идея как да науча моята коконка да хапне и малко супа, или друга течна храна - минала е на хляб с месо, хляб и сирене, хляб и зеленчуци....и хляб и плодове - кво да я правя не знам. ooooh!

Окич, на Рая и давам по малки парченца краставица - много и харесва... Peace
Ами аз сега взех да правя храната с маалко сосче, хем на парченца, хем със сос-например варя ориз и зеленчук и слагам от водичката...ако му дам супа какво ще е леене на материал Joy'И аз давам краставица и много я харесва Вик.

# 674
gundie, благодаря! Hug
То и аз това имам предвид под супа, де... по-гъста... аз слагам по малко фиде, повечко зеленчуци и месо, ама нещо и се мръщи... ще пробвам и твоя метод и на Зеленкото още днес по обяд...дано проработи поне един от всичките.

Общи условия

Активация на акаунт