Отговори
# 135
ивелинка-кажи на сестра ти да извади на малката европейска здравна карта,и ако не дай боже се слу4и нещо никой няма да ти откаже лекарска помощ няма и  да плащаш.ние нали тази карта 4акаме от БГ,за Криси,4е дано ве4е няма друг проблем и го вземат на градина.то тук мн сложно с тези градини... ooooh!ние сме добре не слуша Криско,ама ще се оправи само да е здрав.при нас нещо се ма4и да пе4е,ама е обла4но инак не е студено.приятен ден на вси4ки  Hug

# 136
Мацки, аз се завърнах от БГ, много му се радваха на малкия всички, много хубаво беше. После като се върнах се метнах да работя, че ми се беше насъбрало много много много работа. Миналия петък летяхме до Брюксел малко за 4 дена, вчера се върнахме. Там е страхотно и съм очарована.
Имахме среща там със сестра ми - те летяха от Монако там с малката. Беше страхотно, децата много се радваха. Дани вече прави опити да върви, като го държим и хвърчи напред Simple Smile
Иначе сега пак имам много работа и нямам много време.
Ели, гледам че сте били болнички, дано сте се оправили вече.
Бременните как са? Гледам има нови попълнения. Лека и безпроблемна бременност ви желая.
Иве, четох че малката нещо си ударила ушенцето, добре че всичко е ОК.
Дезидера, много съжалявам, че не са взели Риша на детска градина. Дано успяваш да се справяш.
Хайде аз трябва да ставам, лек ден на всички  Hug

# 137
Здравейте моми4ета,как сте?Аз пак имам питанка-Карали ли сте някакъв вирус през бременността?Аз уж съм със силен имунитет,грип не съм карала от години,а ме лепна не6то...В на4алото мислех,4е е някаква лека настинка от климатиците на работа,но уви освен болките в гърлото,сно6ти се появи хрема,и цялостно неразположение като при грип...Слава Богу сега си мерих температурата-нямам.Сно6ти пих половин парацетамол,но днес мисля да ида на лекар и не знам при кой-при ли4ния или при гинеколога?Вие пили ли сте някакви лекарства през бременността?Много се притеснявам да не навредя не6то на бебка ако е грип.Може ли да има някакви последствия за нея?Сигурно не съм единствената болна бременлиика,но много ме е страх.Моля помагайте.

# 138
Da boleduvala sam biax v 24 sedmica ot bremennosta 7 dni pix antibiotik duomox koito mi izpisa li4nata lekarka imax i ka6lica prepora4a mi jitrocelov sirup na dr. Tais ne e skap var6i rabota i paralen koito ne sam kupuvala. Pri takiva problemi se xodi pri li4niat doktor i toi si nazna4ava spored slu4aia le4enie koeto da e bezvredno za bebeto. Deistvai i barzo ozdraviavane

# 139
Здравейте,

Ванеса - боледувах през 8ма г.с. съвсем началото на бременността. И аз съм по принцип със силен имунитет, но имай предвид, че от хормоните и плода, който тялото ти хвани, организма ти се изнежва. Пии повече течности, не прекалявай с витамините и билковите чайове, а антибиотици пии само в най-най-крайна нужда ако доктора реши.

Ще се оправиш, сега се стопля времето и се поразсъбличаме затова така

Дез, погледни го от добрата страна - ти си в майчиснтво и ще си гледаш детенцето, поне можеш да бъдеш с него. Ние примерно сме сами с мъжа ми и двамата работиме, нямаме ни баби, ни роднини, дори комшийте не са ни близки и Ванеска е нон-стоп на ясла. Ако не я приемат в детска просто незнам какво да правя Shocked Някакъв ужас е с тия градини тука, никак не са обмислени работите!

# 140
Привет и от мен и малчо или малечка в корема  Hug Ние растем по малко и слава богу сме добре със здравето.
vanessa80  досега не съм боледувала през бременността, но да ти споделя опит който със сигурност няма да ти навреди. До преди 3 години все имах проблеми с гърлото и само с антибиотици минаваше, но откакто взех да се лекувам с бабешки рецепти забравих за антибиотиците.
За болки в гърлото- правя си чай от лайка, който оставям да поизстине така че да е топъл но в никакъв случай горещ и добавям 2 с.л. сода бикарбонат,разбърквам добре и си правя гаргара. След гаргарата не се яде и пие нищо поне за половин час(може и повече). Колкото по често се прави гаргара през деня толкова по добре. Минимума е поне 3 пъти на ден!Гърлото ми минава до 2, максимум 3 дни

За имунитет- изстисквам сока на няколко лимона и ги смесвам с вода (ако ти е кисело добави и малко мед на вкус, аз го пия без мед). Пия го вместо вода докато се оправя. Организма си поема толкова витамин С от колкото се нуждае- останалото се изхвърля с урината така че няма как да се предозираш така с витамин С. Дори още като усетя че започвам да се разболявам пия пия ударно много сок от лимони да ми се вкисне добре душата  Grinning Освен че засилва имунитета ти, сока от лимон има и антисептично действие за гърлото и помага по бързо да мине. За да е максимално полезно и за гърлото е хубаво да се пие по начесто на малки глътки, отколкото да се изпие една чаша наведнъж.

За кашлица и имунитет- нарязан лимон объркан с мед или само мед.Хапваш си когато се сетиш пред деня

Стискам ти палци да се оправяш бързо.И бебо ще е добре  Hug

Леле момичета като ви чета за детските градини и ме хваща страх, дано се намерят места  Praynig Имам усещането че още преди да се роди бебето трябва да подам документи та да може после да го приемат  newsm78 Deziderata  късмет много ти желая:pray: Мислели ли сте за бавачка временно или ако имаш близки на които може да разчиташ...

# 141
Благодаря ви моми4ета,днес ве4е съм по-добре,ли4ната ми в4ера не ме взе,но се нагълтах с лимони и 4ай(знам,4е не трябва да се прекалява),4ак ми се вкисна ду6и4ката и на фона на киселините,които имам...направо си бе6е жива мъка,но днес се 4увствам доста по добре.О6те ден два и 6те съм ок,бебка ритка,да ми е жива и здрава,зна4и е добре.Целувки на вси4ки

# 142
Здрасти Банда

Трейси
браво на вас, Дани с толкова активна майка, няма как да не тръгне скоро време да тича  Mr. Green

Аз до като бях бременна, за всичко си ходех и обаждах само на гинеколога, ама той беше супер де - после се преместих и вече ми е нов...но това е друга тема...

В големите градове е трудно с градините, аз не познавам хора с приети деца под 3.г.... Иве , явно при вас сте си много добре...
Аз лятото свършвам с майчинството, и ще гледам да запиша дребната на градина, но май от пролетта, по принцип май са ми болнави двете, и някак не съм се залетяла да я давам на градина и малката... но ако я вземат - ще я пусна  Mr. Green

Асе
аз най вече от гърло си страдам, и направо си ги копвам твоите рецепти  Wink

Поздрави на всички

# 143
Привет на вси4ки!

Аз през бременоста също боледувах-първия път гърло и хрема та 4ак антибиотик пих но вси4ко беше ок.Втория път беше 2 седмици преди да родя кашлица и хрема пък гърлото беше 4исто и дробовете,тъй и не разбраха защо бях така-и ме оставиха 3 дни в болницата под наблюдение заради бебо,не ме лекуваха никак,вси4ко мина само но ми правиха всякакви изследвания и ми слагаха инжекции за разреждане на кръвта за по сигурно newsm78

Ели тук в нащо село имаме детска градина и у4илище до 5 клас,та децата които живеят тук са с предимство а в детската са длъжни да ги приемат.В Хумполец макар да е малък град също е проблем със школките.Ина4е тук в нашия край дори не се записваш и в родилното 4е ще раждаш там.

# 144
Здравейте, здравейте Hug Hug Hug
Добре, до6ли на новите мами  bouquet, хубаво е , 4е се разрастваме Grinning

Е, аз ще се похваля, ние СМЕ ПРИЕТИ В  школката, и много се радваме.Сега и аз по4нах да търся работа, ама да видим как ще тръгне Дениско де, дано вси4ко да е ок Praynig
Да ви кажа дншното ни приклю4ение, и да се посмеете с нас.
Бяхме на едно голямо игрище, с много люлки, пързалки, писковище... и басейн, пълен с вода и нашия хубавец, взе та ско4и вътре Mr. Green Shocked, щях да се побъркам. Прибрахме набързо игра4ките и беж да ни няма, докато вървяхме от маратонките, хвър4еше вода Joy Joy Joy
Та така днес с нас-не го оставям и за минута сам , и пак беля hahaha
Това е , пак ще се пиша, но бързам сега да ходя за Ванеска, с нея поне сме клид Grinning

ЦЕЛУВКИ ОТ НАС ЗА ВСИ4КИ ВАС  bouquet  bouquet  bouquet

# 145
Леле Ани, много се смях с тоя Дениско, ама тебе не ти е било смешно Joy Joy Хубаво поне, че е топло времето и че не сте били надалече, че щяха да ви замръзнат гащите до вкъщи Mr. Green
Честито за школката, да те предупредя, че по принцип момченцата реват повече, ама няма да трае повече от седмица, те бързо се усещат колко им е хубаво там без нас Whistling Mr. Green

Ивче, да дойдем да живеем при вас, само работа да има и опаковаме катуна. Да знаеш как ми се изнася на някое спокойно място, без тоя шум и превзети граждани... Само работата ни задържа тук, сигурна съм че в малките градчета нямат тия проблеми с градини и училища.

Ели, ти какво се шашкаш, че ти били боледували щерките. Те там ще си изградят имунитет. И Ванеска ми е болника у дома с баща си, аз вече кашлицата и хремата не я смятам за неразположение, щом е способна по 14часа да скача и дивее, значи е добре.

Поздрави на всички и хубав уикенд Hug

# 146
Ани, честито!

Тоби вече трети ден повръща и май ще ни хоспитализират. Довечера ще идем до Мотол да го видят и педката каза да си взема багаж за оставане.
Стискайте ни палци.

Vanessa80, и аз съм боледувала през бременностите, не се притеснявай. Дано ти мине бързо.

# 147
Ани големи преживявания сте имали днес,добре поне 4е е вси4ко ОК и нищо сериозно не се е слу4ило,и 4е временцето топло и не ви е било студено Hug

Дез бързо да се оправя Тобик,дано минете като нас -не е приятно в болницата ама...хайде  Hug на малкия.

Милен4е тук наистина ни е много спокойно,няма шум,няма навалици,Алекса ти4а на воля сред природата.Само с работата е малко кофти в момента ама надявам се като дойде време да я по4вам да намеря нещо дет да му мяза newsm78
Ина4е сега по4нахме с малката да ходим 2х в седмицата до града в матерския център та да си играе с децата защото като сме сами по цял ден и тя ску4ае и прави само бели,а така забелязвам 4е си изразходва енергията там и цял ден ми е много послушна.

# 148
Dez, стискам палци да е фалшива тревога и Тоби да се оправи още преди да идете при лекарката
Имаш ли идея дали е настинка или се е от нещо хранително?
Гушки от нас Hug

# 149
Привет и от нас
На всички дечица и бременелки бързо оздравяване  Praynig .
Да се похвалим от последната консултация 67см и 7580 кг  Grinning . Две ваксини ни биха и от тях ли незнам много е нервна малката, все мънка все нещо не е доволна, температура не сме вдигали ама страшно неспокойна което не е типично за нея  newsm78 чудя се вече от какво може да е .
Иначе сме ок търсим квартира и ми писна от  " cizinci, deti a pes ne ."  Tired

Общи условия

Активация на акаунт