Отговори
# 120
здравейте мами GrinningАси-ние и тримата сме българи и си говорим на бг,мъжа ми го знае перфертно 4ехския език,а ние с Криси се у4им Grinning тати ни помага.Криси разбира малко като му се говори,но не се притеснявам,като тръгне на дет.градина ще го нау4и по-добре и от мен.ох,моми4ета и при нас е един вятър,в4ера ходихме на разходка до Домажлице,Криси ми вика:мамо дай ми ръкави4ки замразнаха ми ръ4и4ките...днес е по-добре не духа.Иве-добре,4е не е по-сериозно.аз няма да забравя първата рана на Криси,бяхме в бг той беше на годинка,ако не се лъжа бяхме на двора слънцее грее и той се спъна и се подпря с едната ръ4и4ка,с другата ме държи и на едно стъкло си сряза дланта кръв,4удо...така ще пораснат милите ни те Hug-за вси4ки ви

Последна редакция: чт, 22 апр 2010, 15:10 от bena-bela

# 121
Eli_cz, ivelinka78, bena-bela  мерси за отговорите   bouquet  bouquet  bouquet (за всяка по едно букетче да има  Wink  )

Значи се заемам да намеря педиатър.

Представям си какво е усещането като види човек малките патиланци и патиланки ранени, важното е че сте добре.

# 122
Здравейте,мам4ета,искам да ви попитам,до кой месец на бременността работихте и от къде трябва да си вземам болни4ните,ако изляза преди полагаемия отпуск по бременност-от ли4ния или от гинеколога и какви документи са ми нужни за да полу4авам май4инство,ако съм била нормално осигурявана от работодател през последните 2 години?Предварително благодаря за отговорите.Желая ви хубав и дай Боже слан4ев ден,4е ревматизъм хванахме от тоя студ и дъжд в Прага. Sick

# 123
Здравеите мамички в чехия,аз от скоро съм тук и забременях и решихме с мъжа ми да родя тук тъи като наши приятели ни увериха че тук условията са по добри,но ни е много трудно с документацията.Аз вече съм в 4 тия месец и имахме голям проблем докато намеря фирма в която да се осигурявам и няма да имам необходимите осигурителни дни.Искам да ви питам имате ли информация какво ще ми се полага тук,имам предвид като майчинство или социални помощи и дали въобще ще имам право на нещо.Много ви благодаря предварително.

# 124
Здрасти Сесилиа
ако имаш чешка регистрация в полицията за чужденци, ще можеш да си уредиш документите за социална помощ, която се нарича родичовска доволена - до 4.г. на детето можеш да я получаваш, в първия пост на темата има линкове по въпроса.
Успех

# 125
Привет мацки!
А идвам да питам нещо можеби някоя от вас има опит или знае какво защо и как.
Племеницата ми ще идва за цялата лятна ваканция тук при нас,няма кой да я гледа в БГ а сестра ми се налага да замине лятото да работи в Германия-та въпросът ми е Знаете ли какво е необходимо за престоя и тук?Здравна застраховка трябва ли да и се направи или е достатъ4но да има Европейска здравна карта?Защото не дай боже се наложи да я водя на лекар поне да знам 4е ще я прегледат и така?В цизинецката май не се ходи или греша?Друго не  се сещам да питам но приемам всякакви съвети и препоръки,мерси предварително Hug Hug Hug

# 126
За полицията не трябва европеиска уния до три месеца беше последно може да стои без регистрация за другото попитай  в поищовната там би трябвало да дадат най точна информация иначе опитайте с ваште картички при евентуален проблем еднократен при нас стана като се наложи изведнъж Grinning

# 127
Иве някъде бях чела че със здравната карта от БГ тук те приемат като редовен пациент , дефакто сигурно се плащат пак тия 30кр за деца мове би нищо, а ако ти се наложи плащане ти издават фактура а в бг ти връщат парите, доколко е така не съм много сигурна  newsm78 .
Танче как мина в БГ радваха ли се бабите на Дани , сигурно откачиха  Grinning нали?

# 128
Моми4ета благодаря много за отговорите Hug

Знам 4е за престой от 3 месеца не се ходи в полицията,но за здравните осигуровки не бях много сигурна.То дано не се налага но все пак е добре 4овек да е подготвен защото вси4ко се слу4ва.Аз гостен4ето го 4акам с нетърпение,нали е първата ми племеница HugПък и Алекса ще си усъвършенства българския Joy

Ина4е тук временцето е страхотно,направо лято,сутринта още беше 20 градуса,цял викенд сме навънка по разходки.Днес сме ве4е съми4ки през деня,тати запо4на работа от днес та дано му хареса и да е спокоен.

Татян4е ти завърна ли се ве4е?

Останалите как сте?Растат ли беб4етата?

# 129
Привет от нас!
И аз да се запиша в темичката. Не ми приеха Ришко на ДГ и ми е криво. Хем знаех, че надеждата беше слаба...
А сега накъде?...имаше такъв филм май

# 130
Здравейте имам такъв въпрос от колко годинки приемат най рано в детската градина евентуално имат ли ясли ще ходиме да разпитаме но все пак и друго мнение не е излишно благодаря предварително   Grinning Embarassed

# 131
Много кофти  ooooh! Дез , а каква е причината да не приемат?
Трой яслите им са само частни , там приемат деца под 3г възраст доколкото знам , преди няколко дена в цз справите чух че преговарят за приемане на деца под 3 г в градините , но оттогава нищо не съм чула по темата нито в интернет намерих нещо, може би не съм разбрала .

# 132
Бани, не го взеха, защото е малък, и защото аз съм по майчинство. Веднага ми казаха, че четиригодишните са с предимство, а напливът е голям.
Изискванията са възраст, местожителство и работеща майка.
Също детето да е без памперс. Уф.

Ще си го гледам в къщи. Майчинството ми свършва след по-малко от година, и двамата ще се окажат напролет без градина. В шах съм отвсякъде.

Трой57, вие в Прага ли сте?

Последна редакция: вт, 27 апр 2010, 09:37 от Deziderata

# 133
Дез много кофти с тая школка Hug

Аз се радвам 4е Алекса я приеха макар да може само 5 дни месе4но,но то е защото ще е още малка само на 2 и половина,а после автомати4но тръгва за постоянно.

Ние с памперса ве4е полека лека приклю4ваме,цял ден е по гащи и навън ходиме без памперс,само като спи още не съм пробвала да го махам защото понякога е сух,понякога много мокър.Ина4е ве4е си казва и за пиш и за голямата нужда,по4ти без инциденти сме дано така продължи.С храненето сами не напредваме-може да се храни сама но си играе с яденето та затова  я храня newsm78

# 134
Не живеем в Прага а в Ждар над Сазавоу малко градче тихо иначе имаме доста време просто се интересуваме за да се информираме да знаем какво ни чака ще ходиме малко по натам да питаме и тук какво е положението  и ще напишем благодаря за отговорите Grinning 

Общи условия

Активация на акаунт