Отговори
# 735
 Karmenna, питаш за много специфични и относителни неща.
Всичко зависи от собствената ти квалификация, каква работа търсиш, какви са очакванията ти....
Не очаквай, че някой ще публикува на всеослушание какво заработва и къде,  това е конфиденциална информация.
По-скоро ти пиши какво образование имаш и каква работа търсиш - така по можеш да получиш съвети.
Как да ти се дадат линкове за работа и квартири, като не казваш за къде става дума, всичко е толкова относително. С Гугъл търсачката може да пробваш търсейки по град и ключови думи, като:
работа  = prace; апартамент = byt (2+1; 2+kk). Примерът е за две стаи + дневна с кухня и второто е за две стаи като някъде там е кухнята. Simple Smile
под наем = pro najem, а агенцията посредник =  realitní kancelář.
Без агенция ще ви е трудно, нямате никакъв опит с тоя род неща, така, че нямате шанс сами без посредник да намерите квартира.
При всички случаи 3 евро на час ми се струва малко, ама всичко зависи за кой град става дума, но за Бърно и Прага едната заплата ще отива само за наема....С другата ще трябва да живеете, но зависи на какво сте свикнали - може да ви стига, може да е на ръба, а може и въобще да не смогнете да вържете двата края.....
Само за сведение - детските дрешки и обувки са на цената на тези за възрастните.

# 736
Karmenna, зависи каква работа търсите, но общо взето тук има доста обяви jobs.cz.  И аз, и моят приятел си намерихме работа по обяви от този сайт.  В Чехия минималната работна заплата е 8000 крони, 3 евро на час при 5 дневна работна седмица е около 13000 - ако сте в голям град, едната заплата ще отива само за наем и сметки. Успех в начинанието  Peace

# 737
Karmenna здравей, 3 евро на час според мен са изключително недостатъчни. Ние живеем в Чехия от близо 5 години и от самото начало плащаме по 13 000 крони наем в град Бърно. Предполагам че в началото ти няма да работиш, докато тръгне детето на градина, затова че с една заплата трябва да живеете. Не искам да те обезкуражавам, но това е факта. За храна на седмица ти трябват поне 2500 крони, ако детето е в държавна детска градина за храна и такса около 1000 крони.
Тези пари трябва да ги имате всеки месец, за да живеете и отделно за дрехи и други нужди. Относно работата нямам наблюдения, скоро не съм търсила. За апартамент може да погледнеш в http://www.sreality.cz/hledani/pronajem/byty/ има и английска версия. Желая ви успех.

# 738
Момичета, някой да има информация и наблюдения за Българското неделно училище в Прага. Искам да запиша дъщеря ми там, че българския и куца доста. LaughingБлагодаря ви предварително

# 739
Вили, виж директно в българското училище:
BULHARSKÁ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A GYMNÁZIA Dr.PETRA BERONA
160 00 Praha 6, Rychtářská 1
Telefon: 233 334 301
Те би трябвало да организират неделното учлилище и да ти дадат информация.

# 740
Liebling благодаря ти,ще им звънна. Аз бях намерила неделно училище към някаква българска общност, писах им но никакъв отговор.Ще взема да се обадя и в училището.

# 741
Здравейте Българси мами,аз съм Калинка,интересува ме интернетдоставчици в Чехия по точно в гр.Вотице.Съпруга ми отива там и не знаем за ит-връзки,ако може линк и на това ще се радвам.
             Благодаря предварително!

# 742
това са моите принцеси Кристина и Ванеса.Мами някой знае ли в Прага майките с деца до 3 години дали пътуват безплатно в градския транспорт. Предварително благодаря за информацията. newsm78
Не,не пътуват безплатно.За детето естествено не се плаща,но майката си плаща нормално билетче или месечна карта.

# 743
Хайде пускам нова тема,че старата свърши най-после:)
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=605331.0

Общи условия

Активация на акаунт