Отговори
# 30
Супер, а по-този повод, какъв ориз трябва да се засади, аз имам една кашпа, която не е пробита отдолу и се пробвах да я насадя с ориз с басмати половината, а другата половина с арборио, поливах я многоооо, но нищо не стана Confused, мисля сега да пробвам кафяв да сложа понеже не е олющен, да имате идея къде ми е грешката  Laughing

# 31
Мъжът ми е цар на правенето на ориз.Какво го прави,как го прави,но става превъзходен.
Аз също правя ориз,но не става като неговия.
Но за правенето на пиле с ориз или сърми,или пълнени чушки ,винаги изплаквам ориза с гореща вода и го оставям да престои 10 минути пак в гореща вода.Ползвам ориза само на фирма Крина.
Така ориза не се слепва-поне при мен.

# 32
  • Sofia
Аз просто го измивам.
Когато ме домързи и това да направя, слагам ориза в тавата, заливам го с мазнината, после вода и лук, подправки и печене...никога не ми е залепвал...слагам едно към четири ориз към вода и ако се налага си доливам. Околните твърдят, че оризът ми е супер  Sunglasses

# 33
Ползвам жасмин, и оризоварка

# 34
Басмати не е препоръчително да се мие много, а само да се изплакне. Независимо че не се мие дълго, той си е винаги на отделни зрънца ако го варите 1:2. Това го знам от добър готвач, а и си има логика - като се мие много му се намалява аромата който е  ммммммм... голямото му достоинство.
Жасминовия ориз е също много добър, не се слепва и е с много ароматен.
 Peace

Общи условия

Активация на акаунт