Български деца отнети във Франция

• 16 898
  • 215
  •   1
Отговори
# 30
Господи какви глупости са изнаписани в предишната тема и неоснователни нападки към човека и то от хора които хал хабер си нямат какво страшно нещо са социалните служби занимаващи се с отнемане на деца от родители. ooooh! Просто нямам думи да опиша възмущението си от тези абсолютно безчувствени хора.

Само човек живеещ в чужбина знае каква страшна машина е това. Аз съм го изживяла на собствения гръб когато по нелепа случайност бях въвлечена в такъв процес като професионалист. И когато възстанах срещу абсолютните абсурди и демагогии (о, те са обучавани на демагогия от детска възраст), бях уволнена за несправяне с професионалните си задължения. Затова пък съвестта ми пред Бог е чиста че не се омърсих с такъв тежък грях. Sick

Прекрасно разбирам болката на това семейство. Но съм убедена, че сами те никога няма да се справят. Бащата там имаше прекрасно предложение за асоциация за помощ срещу институционално насилие (повярвайте, няма по-големи насилници). Това е много добра мисъл. Ако няма активна намеса на българската държава, на медии, на съд за защита правата на човека, просто не знам как би станало нещо.
Хората дори средства за адвокат нямат. Това е чудовищно- толкова ли няма кой да помогне за наемането на добър адвокат?

# 31
Съпругът , доколкото разбрах, е завършил психология.
Борис Танушев е философ с дипломи от Софийския университет и Сорбоната.

# 32
Е, да, друго си е да излезе бащата и да каже "Другите са виновни, аз съм вегетарианец и нямам никаква вина".
Както вече няколко пъти предложих - дайте да закрием съд, полиция, социални и да оставим форума да осъжда по симпатии, ще ни излезе безплатно.

На мен пък ми стана интересно, от къде извади толкова омраза към нещастието на това семейство, че толкова активно участваш и в двете теми? А и си толкова категорична в правотата си? В качеството си на ... ?

# 33
  • O.A.E./ Пазарджик
Децата с какво гражданство са?

# 34
Чета хронологията на събитията описана от Даниела в предишната тема и не мога да не отбележа едно. Всички жертви на институционно насилие допускат една единствена, но фатална грешка. Доверяват си лични проблеми на чужди хора и приемат различен вид помощи и услуги от разни социални организации или професионалисти. Това е недопустимо и трябва да си го напишат на челото с големи букви ВСИЧКИ, особено живеещи в чужбина. Ама гледачки разни за помощ, ама не знам си какви глупости...НИ-КО-ГА!!! Те са всички "тайни агенти" и наблюдатели. Трябва им зацепка за да изопачат фактите както на тях им е изгодно.
Не разбирам как са могли да допуснат такава грешка при вече задвижена машина на социалните да не избягат веднага в България. Веднъж захапали, те никога не пускат докато не си постигнат своето. Месеци наред събират досиета и лъжесвидетелстват на база съвсем невинни истински факти. И вече на съда никой и с нищо не може да ти помогне. Защото до съд те не докарват дело ако не са абсолютно убедени че лъжесвидетелствата им ще го спечелят с гръм и трясък. Sick

# 35
о, те са обучавани на демагогия от детска възраст

Цитат
Те са всички "тайни агенти" и наблюдатели

Налудничавите брътвежи не помагат на никого.

# 36
  • Boston, MA
Хайде 10 страници ох, ах и плюнки срещу лошите чуждестранни служби. Много помагат.

# 37
о, те са обучавани на демагогия от детска възраст

Цитат
Те са всички "тайни агенти" и наблюдатели

Налудничавите брътвежи не помагат на никого.

Така си мислиш ти че са налудничави брътвежи, а аз съм била част от цялата тази машина мила моя и знам много добре как стават нещата. И мен са ме учили на демагогии и как се интерпретира даден факт или изказване на родител в досиетата.

# 38
Би ли дала пример, ако обичаш?
Ти някакъв таен наръчник на френските социални служби ли четеш?

# 39
Delusion, вярвам ти. Жалко, че тези факти ги знаят ужасно малко хора.
 Мъчно ми е за родителите и знам, че няма да си върнат децата.
 п.п  Ах, цивилизована Европа, колко щрауси тръпнат да влязат в твойто лоно!

# 40
  • Boston, MA
И аз четох другата тема. Значи е по-добре майка (тежаща 40 кг) с 4 деца и с депресия, да не приеме помощничката, която я предлага френската социална държава, така ли?  

Аз имам само две деца и наскоро имах сблъсък с депресивен период на близък човек, и мога да кажа, че е много трудно.

Успех на Даниела в лечението и борбата за децата й!

# 41
п.п  Ах, цивилизована Европа, колко щрауси тръпнат да влязат в твойто лоно!

Ами. Ей ги на българските социални служби- не тръпнат. И да си заколиш децата, пак няма да потръпнат.

# 42
Би ли дала пример, ако обичаш?
Ти някакъв таен наръчник на френските социални служби ли четеш?

Обучавана съм на тези неща и на практика знам как функционира системата. Помощникът когото ти пращат да те отмени за няколко часа се инструктира предварително какви са му функциите- ежедневно да пише рапорти срещу майката с най-дребни подробности. Прибрала се уморена се интерпретира като влязла намръщена и агресивно настроена, забелязана някъде прах в дома се формулира като немърлива по отношение на чистотата в дома, включила телевизор- неадекватен за деца шум и тв програми, не така погледнала детето, държала се студено и резервирано, не го взимала на ръце и прочее глупости. Майката в подобни случаи се праща на един куп мероприятия УЖ за нейна помощ, които на практика са всички с цел да я следят и съставят досиета. В крайна сметка преди нещата да стигнат до съд, има поне десетина-петнайсе събрани досиета от "независими" експертизи и свидетелства на професионалисти (които по същността си доказват едно и също- това, което ТРЯБВА да бъде доказано). Всички тези инструкции на "помощниците" се раздават предварително по телефона, а те си знаят работата- за това им се плаща. Те обикновено държат връзка и се отчитат почти ежедневно в устна форма на този който е инициатор на делото (това може и да не е социален работник). По-късно му предават и рапортите си. Самият социален работник когато се включи (то е на малко по-късен етап) работи в екип с този който е завел делото и е в най-тесен контакт с него. Измислят се начини как невинния факт да бъде приподнесен в докладите шокиращо. При необходимост от лекарска експертиза, лекарят също се инструктира по телефона като му се разяснява надълго и нашироко за колко неадекватен човек става дума. Намесват се психолози които подкрепят всичко това с научни изследвания за това до какви необратими последствия за психиката и здравето води шума от музика или тв в къщи. Още факти искаш ли? Да ти преразказвам конкретния случай за който бях уволнена? Няма да стане. Това е само капка в морето от подобни. Не е важен един конкретен факт, а факта на съществуване на подобни античовешки системи.
Държави, в които нямаш право да казваш това което мислиш още от най-малка възраст, и си обучаван да рапортуваш това, което искат да чуят от теб. Държави, в които просперира лицемерие и бюрократщина на най-извратено ниво.

# 43
  • Boston, MA
Добре, що чиниш в такава полицейска държава, не разбирам. Аз само като прочетох и се уплаших, ако беше около мен такава ситуацията, дигам багажа.

И може да си специалист по всичко, ама не знаеш, че се пише немАрливо.

# 44
Delusion, ти ставаш за автор на криминални фантасмагории. Направо си Джеймс Патерсън в пола Joy

Общи условия

Активация на акаунт