Какво трябва за да извадя паспорт на бебето?

• 10 636
  • 45
  •   1
Отговори
# 15
  • BG
И ние миналата година вадихме,искаха ни акта за раждане,2 снимки,двамата родители също трябваше да отидем в паспортно.Друго не се сещам обаче какво беше.

# 16
На нас ни искаха -
адресна регистрация на детето.
акта за раждане,две снимки и двамата родители плюс детето,заедно подават документа.После може и само единия да ги вземе.
Ето това е списъкът с необходимите документи.
Адресна регистрация на детето искат, ако скоро родителят при който се води, че живее детето е сменил адреса си. Не знам защо, но не се подразбира, че детето се премества на новия адрес с майка си - остава да го водят на стария адрес (все едно че живее само.... ooooh!). 6мес. преди да вадим паспорт на сина ми аз бях сменила адресната си регистрация. И въпреки, че в заявлението се описват децата под 18год.,  неизвестно защо на тях не им се сменя автоматично адресната регистрация - трябвало изрично да се подаде заявление и за тях. Но това не ти го обясняват на момента. А разбираш в случаи като този - отиваш да вадиш паспорт на детето и се оказва, че според полицията и общината то не живее с теб, а е останало да си живее само на стария адрес......
При условие, че нямате сключен брак, документ за припознаване не искат - от акта за раждане е видно, че детето е припознато.
Евентуално ако пътуваш зад граница без бащата, тогава се изисква нотариално заверена декларация от таткото, че те пуска в чужбина сама с детето.
И другото, което трябва да се извади - за всички вас, не само за детето, са новите здравни карти. Но по този път още не съм минала и не съм запозната.
Дано съм била полезна.

# 17
При нас беше много сложно, защото аз съм българка, таткото е румънец,а Крис е роден в Италия. Shocked
Трябваше да го направим в румънското посолство и ни искаха:
1. Акт за раждане (италианския и направихме румънски).
2. Местожителство.
3. Мой документ и на таткото ( с фотокопия).
4. 4 снимки.

# 18
Някой правил ли е скоро паспорт? Започна ли издаване на новите документи и трябва ли да се носят снимки?
Ако е нужно да се носят снимки, трябва да го водим във фотостудио ли или мога да занеса някоя снимка на детето да направят от нея за документа?
Благодаря предварително!

# 19
Снимката трябва да е от фотостудио - имат точни изисквания каква трябва да е.

И моят син се разхожда с двумесечна снимка.  Laughing

# 20
Снимката трябва да е от фотостудио - имат точни изисквания каква трябва да е.

И моят син се разхожда с двумесечна снимка.  Laughing

Вече не-правят се на място от служителите на паспортния отдел. Peace
Документи за издаване вече се подават, но бързи и експресни поръчки, от края на този мес.-началото на следващия, започват прием за нормални поръчки.

# 21
Мда, изостанала съм с инфото.

Ето актуално, от сайта на МВР:
" ...В чл. 22, ал. 2 от ЗБЛД е посочено, че когато в пунктовете за приемане на заявления има техническа възможност, цифровото заснемане на лицето се извършва там...
... След изграждането на Централизираната автоматизирана информационна система с децентрализирано персонализиране на български документи за самоличност, за пребиваване и за управление на МПС МВР ще  създаде възможност заснемането на лицата на гражданите, които подават заявления за издаване на български лични документи да се извършва чрез цифрови устройства, като тази дейност ще се извършва в МВР."

# 22
  • София
Оставам с впечатлението,че във всеки град е различно-някъде искат адресна регистрация,документ за припознаване,другаде не.Трябва да се провери на място.Бюрокрация....

Мда...а някъде искат кварталния полицай да ви посети и да потвърди, че детето действително живее на този адрес.

# 23
  • Бургас
Тъкмо тръгвах да си сменям моята адресна регистрация и случайно попаднах на темичката, та с един куршум - два заяка, попълних заявление и за дъщеря ми... Че лятото и на нея ще и се наложи да пътува, ще подготвим от сега документите  Peace

# 24
Да дам актуална информация.Мин.седмица ходихме да сменяме паспортите за нас  и да изкараме на дреба такъв.За нея ни поискаха акт за раждане(оригинал и копие )и документ за платена такса(10 лв).Снимаха я на място в пригодена кабинка.

# 25
След като успяхме да се наканиме да си извадиме паспорти, мога да споделя актуална информация:
За паспорт за бебе е необходимо да се посети съответното РПУ от двамата родители и бебока, като занесете акта за раждане и личните карти на родителите. На място снимат бебока (ухилен до уши). Пуснахме бърза поръчка с надеждата паспорта да е готов до края на месеца, че път ни чака на 1-ви май Simple Smile

# 26
След като успяхме да се наканиме да си извадиме паспорти, мога да споделя актуална информация:
За паспорт за бебе е необходимо да се посети съответното РПУ от двамата родители и бебока, като занесете акта за раждане и личните карти на родителите. На място снимат бебока (ухилен до уши). Пуснахме бърза поръчка с надеждата паспорта да е готов до края на месеца, че път ни чака на 1-ви май Simple Smile
във всяко РПУ ли може... т.е. това което отговаря за квартала, в който живееш . Не е нужно да се ходи по онези опашки така ли?

# 27
И аз да се включа по темата! Предстои ни пътуване в чужбина и ще вадим паспорти на всички. Знам,че снимките се правят вече на място! Само,ако ми изискат документ за адресна регистрация за децата...от къде се вади? От община,кметство...?  Embarassed

# 28
  • Русе
аз вчера извадих такъв документ на бебка за адресната регистрация от общината.Трябва ли при подаването на документите за паспорт на бебка пълномощно от баща й че е съгласен да напусне държавата?И друго искам да попитам,с новите лични карти трябва ли и аз да сменя моята,която изтича след 7 год.,ще пътуваме юли месец

# 29
  • София (Възраждане)
Момичета, да задам един глупав въпрос. Нали не искат да им оставя оригинала на акта за раждане на детето?

Общи условия

Активация на акаунт