Какво трябва за да извадя паспорт на бебето?

• 10 636
  • 45
  •   1
Отговори
# 30
Момичета, да задам един глупав въпрос. Нали не искат да им оставя оригинала на акта за раждане на детето?
Не,не искат-на нас ни казаха да носим оригинала +ксерокопие.

# 31
записвам се да следя Simple Smile

# 32
  • София (Възраждане)
Момичета, ето тук http://www.mvr.bg/Guide/red_podavane_zaivlenia_18god.htm е посочено какво се изисква за издаване на паспорт на дете. Оказа се обаче, че трябвало и удостоверение за постоянен адрес на името на детето??? Чета ви по-нагоре, че и на други са го искали. Е не мога да си представя, какво е това удостоверение на името на невръстното ми дете. По-горе е писано, че се изисква при скорошна смяна на адрес, е да де, но ние не сме сменяли нашия, освен това не мога да си представя за какво им е удостоверение, при положение че постоянния адрес е всписан в личната карта, "учтивата служителка" ми изсъска, че карта и постоянен адрес били различни понятия. Е бясна съм, на официален сайт подадена една информация, на място друго искат. Наякой сблъска ли се с този казус?

# 33
Момичета, ето тук http://www.mvr.bg/Guide/red_podavane_zaivlenia_18god.htm е посочено какво се изисква за издаване на паспорт на дете. Оказа се обаче, че трябвало и удостоверение за постоянен адрес на името на детето??? Чета ви по-нагоре, че и на други са го искали. Е не мога да си представя, какво е това удостоверение на името на невръстното ми дете. По-горе е писано, че се изисква при скорошна смяна на адрес, е да де, но ние не сме сменяли нашия, освен това не мога да си представя за какво им е удостоверение, при положение че постоянния адрес е всписан в личната карта, "учтивата служителка" ми изсъска, че карта и постоянен адрес били различни понятия. Е бясна съм, на официален сайт подадена една информация, на място друго искат. Наякой сблъска ли се с този казус?

Да, иска се при вадене на първи документ на детето-адресна регистрация.
Вчера вадих такава от общината Wink

Ето ви сайт, на който да следите дали ви е издаден вече документа Wink:
http://nld.mvr.bg/nld/nweb.nsf/fVerification?OpenForm&Seq=1

# 34
  • София (Възраждане)
МТV, благодаря! А какъв точно документ ти издадоха на теб, за постоянен или за настоящ адрес?

# 35
МТV, благодаря! А какъв точно документ ти издадоха на теб, за постоянен или за настоящ адрес?

На бланката пише "Удостоверение за постоянен адрес".
(не се изисква присъствие на двамата родители Wink, както при издаването на паспорта)

# 36
  • София
Да се запиша и аз в темата Simple Smile И аз се подготвям за изваждане на паспорт на бебка, въпреки че пътуване може и да няма Sad

# 37
  • pomorie
точно за документите не помня но и без това момичетата са ти писали.единствената разлика е че щом не сте женени трябва да носиш акта за раждане на детето.ние пътувахме до Мадрид също нямаме брак преди да се качим в самолета на БГ митница като видяха че фамилиите са различни ни поискаха акта за раждане на малкия понеже ако детето пътува само с единия родител трябва декларация от другият че разрешава детето да напусне страната.никъде другаде не ни го поискаха

на мен документа ми го издадоха още след раждането на малкия

Последна редакция: ср, 28 апр 2010, 19:36 от AnMary

# 38

на мен документа ми го издадоха още след раждането на малкия

Под "първи документ на детето" имах предвид паспорта.
На посочения от мен сайт, можете да следите издаден ли е документа за който сте подали искане-т.е. лична карта или паспорт или шофьорска книжка и т.н..

# 39
  • Пловдив Белащица
За бебката ми стана ясно. Но каката има стар паспорт - трябва ли да й вадя нов или ще кара със стария. Доколкото разбирам освен снимката там, бебешките паспорти няма да се с биометрични данни?!

# 40
  • Пловдив
каката има стар,но в срок на валидност паспорт,нали така-не трябва да водиш нов за нея

# 41
  • Пловдив Белащица
каката има стар,но в срок на валидност паспорт,нали така-не трябва да водиш нов за нея
Да. Благодаря.

И още два въпроса - за колко време излиза обикновена поръчка паспорт и евентуално да имате представа как изписват името Никол на латиница. Евентуално дали има възможност да посочиш изписването?!
Че трябва да правим резервации вече за самолета, аз направо бях забравила, че ми трябват точните имена по паспорт  ooooh!

# 42
  • София (Възраждане)
Васи, на сайта на МВР има инфо за цена и време на издаване на поръчките. За децата е като за възрастните що се отнася до време на издаване, пише обече че бързата поръчка за деца под 14 години, готова за 3 дни, струва 20 лв., така че е поносимо дори и да те притиска времето.
Никол по офизиална транслитерация ще се изпише Nikol, но ако посочиш изрично че искаш друго изписване, ще се съобразят с желанието ти.

# 43
  • Русе
момичета,вписват ли се някъде личните карти на родителите на бебето в заявлението за паспорт?Сега се оказа че личната карта на мъжът ми е с изтекъл срок на валидност(до 3.05.2010).Май трябва да извадим първо на него и после на детенцето ни   newsm78,или може ли едновременно,може би глупави въпроси задавам,извинете ме  Embarassed
Вярно ли е че има някакъв срок за смяна на документи които са невалидни,понеже чух че имаш право до 6 месеца да смениш личната си карта или шофьорска книжка ,за да нямаш глоба?надявам се че ме разбрахте  Embarassed

# 44
  • Пловдив Белащица
Mooimeiske, благодаря за отговорите. На бебка ще пускаме бърза поръчка независимо колко ще струва, защото ни притиска времето. Чакахме до сега да освободят мъжа ми от работа, вчера се оказа, че не става за деня. Ходи се сутрин рано, записва се номерче и стоиш и чакаш с часове. Сега ще ходим да нотариално пълномощно и утре с бебе и търпение ще вися там. Стискайте палци да приключваме с тези неща.

Мая, най-добре питайте там, ако не и на двамата, пуснете поне на таткото и така.

Общи условия

Активация на акаунт