Опит да се съсипе малкия и среден бизнес

• 15 714
  • 311
  •   1
Отговори
# 60
Ние сме с ЕООД регистрирано по ДДС. Отворихме фирмата преди 4 месеца, т.е. бизнесът ни изобщо не е разработен все още и дори миналия месец нямаме никакъв приход. Доста се бяхме отчаяли и точно тогава ни се обади счетоводителя с "Добрата" новина, че вече мъжа ми (на негово име е фимарата) трябва да плаща 2-3 пъти по-високи осигуровки, но се надява да изнамерят вратичка това да не е така, но за сега наистина няма.
Всъщност единствения начин за сега е да се "мотат" нещата. Има възможност да не се подават до 10то число декларациите,а а когато са изплатени заплатите. Дано правилно го написах, че аз нищо не разбирам от счетоводство. Както и да е и това не е решение, понеже рано или късно тези пари пак трябва да се платят.

Маргало, собственика на ЕООД се водеше управител до сега, но беше самоусигуряващо се лице. Вече няма да е така.  #Cussing out

# 61
  • Варна
Абе нямам думи, те ли ще кажат каква месечна печалба да има фирмата? Ако искам и за 5 лева месечно ще работя, откъде накъде ще ме карат да се осигурявам на 1200? Няма закон, който да ме задължава да вадя по толкова! За наети лица разбирам, всеки си преценява може ли да си позволи да наеме някого и да му плаща заплата и осигуровки. Ама да определят колко печелят фирмаджиите? Това ли е пазарна икономика? Просто толкова безумно звучи, че няма накъде повече.

# 62
Сега звънях на информационния телефон на НАП. Служителката ми каза, че това становище било само за ЕООД, които имали назначен управител, чийто договор за ДУК е вписан. Ама не беше много сигурна, каза ми да отправя запитване към методолозите и ми даде ел. e-mail.

Добре де,може ли да имаш ЕООД и да  нямаш управител ако работиш,най малко собственика си е управител,не е ли така?

Да. И в ООД-то единият също по презумпция е управител, ако няма назначено външно лице, а може да управляват заедно и поотделно едновременно.

# 63
  • Варна
Има група във фейсбук, където също се обсъжда проблемът:
http://www.facebook.com/group.php?gid=354495013752&ref=nf

# 64
  • Sofia
поредната глупост. нека помогнем на Симеон Дянков да си ходи по-бързо #2gunfire

# 65
Ще стане като със здравните осигуровки  ooooh!

# 66
поредната глупост. нека помогнем на Симеон Дянков да си ходи по-бързо #2gunfire

да му направим резервация за самолетен билет ли...Simple Smile

# 67
  • България-Швейцария
Като начало можем да го поздравим с  Hit the road, Jack! Mr. Green

Иначе хич не ми е смешно, това беше вместо 'запис' да следя.

# 68
Я сега малко да "преговорим" - имам ЕООД, чийто управител съм аз. Нямам никаква дейност, освен една покупка преди 1 г.  Не се осигурявам, т. к съм на трудов договор на друго място.
Какво според вас трябва да направя към момента?

# 69
  • Варна
Според мен към този момент нищо. Но ако решиш да направиш втора покупка, автоматично осигуровки и на двете основания ooooh!

# 70
При мен най-лошото е, че имам изтеглен фирмен кредит на ООД-то при условия да създам две постоянни работни места за следващите 7 години. Поради тази причина сега ми пуши главата и търся варианти. Май ще се спра на рефинансиране на кредита с потребителски и обявяване на ООД-то без дейност, за да не ми се налага да плащам безумни сума всеки месец. Истината е, че с приходите, които имаме не бихме издъжали дълго на подобен напън. Много ми е притеснено честно.

# 71
Според мен към този момент нищо. Но ако решиш да направиш втора покупка, автоматично осигуровки и на двете основания ooooh!

Т.е - попълвам си чинно декларация, където вписвам покупката - само?

# 72
  • Варна
А някой осигуряван ли е в ЕООД-то по времето, когато е осъществена покупката?

# 73
Не. Фирмата се създаде, за да  се направи покупката - и от тогава:нищо..

# 74
Аз това не го разбрах много добре! Ако имаш ООД и си собственик, ти се самоосигуряваш там на минималния. А сега искат да имаш и договор за управление ли? А ако има двама собственици, не може ли единият да има договор за управление, а другият просто да се самоосигурява.
А иначе това е поредната глупост. Имаше и някакъв слух (или може би е истина Thinking), че от миналата година имало някаква наредба на НАП, че за сделки на физически лица, ако минеш 50 000 лева, плащаш ДДС. Или това беше за ЕТ, не съм много сигурен.

Общи условия

Активация на акаунт