АПРИЛче чакаме с нетърпение и пазаруваме с умиление - 18

• 31 786
  • 739
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Polliville, Denni e права. За пластика говоря, а не за ново дете (ама така съм го написала, че като си го чета верно излиза като ново бебе Embarassed). Тринки са ни достатъчно, даже вече обмислям сериозен и наджеден метод за контрацепция. Мъжът ми каза, че ако аз не го сторя - той ще се върже на зъл, моряшки вазел.  Joy Joy Joy

# 196
Хъни-Бъни, лекарят ти ще прецени най-добре дали изследванията ти са в норма, но ако не пиеш никакви желязосъдържащи медикаменти и хемоглобинът ти е 113 ми се струва, че си много добре. Моят хемоглобин е 108, при условие, че от януари /когато беше 105/ пия желязо Sad Да не говорим, че постоянно внимавам какво ям, хапчетата ги дъвчех с плодове богати на вит. С, внимавах да има поне 2-3 часа разлика между желязото и магнезия, да не приемам нищо, богато на калций преди и след желязото....И въпреки това покачването е минимално.
Не си спомням  точните стойности на хематокрита, но бяха малко под долната граница, еритроцитите също…И все пак лекарят ми не беше притеснен, сменихме желязосъдържащия препарат и след 2 седмици се надявам резултатите да са по-добри.

# 197

Хемоглобина ми е 113 при реф стойности 115-160 при жени, еритроцитите на долна граница, хематокрита ми е 0.34 при реф стойности 0.35-0.44 при жени.

Хъни - Бъни ,ти си шампион с този хемоглобин  Laughing
Последния път моя беше 96 и доктора ми изписа желязо ,ако го докарам до 113 ще е добре.Каза че за бременните е нормално да е по-нисък и от долната граница.
Хематокрита ми е 0.31

# 198
Здравейте, сладурки Hug
Вярка и аз се радвам да ти видя. Ако искаш може да се видим някой път само малко да се пооправи времето. Моя крак вече е по-добре или помина или аз вече свикнах с болката CrazyЗа интересни неща за бебо можеш да видиш в хотел Ростов има едно магазинче точно отпред има интересни нещица  и има една бебешка борса на барата-там има всичко можеш да поразгледаш, скоро не съм ходила в магазина Аз бебето и не мога да споделя пресни впечатления.
Ивета мисля че в закона за бракоразводните дела има опция да останеш в апартамента до навършване на 18 години на дечицата, при положение, че не се омъжиш отново.

# 199
  • Варна
Вяра, добре дошла отново!  Hug Коремът е бомбастичен  Peace
Excellent, стаята за бебето е разкошна!  Peace
За лифтинг на гърдите - идеята е добра. Радвам се, че има и друга опция освен силикон. Може и да си помисля някой ден след второ или трето раждане. Живи и здрави да сме само.
Иве, при развода, след като ти получаваш попечителство, а явно в твоя случай ще е така, да получиш право да ползваш жилището до навършване на 18 години на децата  newsm78 така знам от една позната адвокатка, която ми казваше, че е издействала жената с едно дете да ползва жилището до навършване на пълнолетие на детето, което даже не е било на мъжа и, а на неговите родители, но се води семейно жилище, защото са живели там преди развода  Peace Така че търси много добър адвокат, не му се давай
И аз така знам. Няма значение на кого е жилището, важно е да е семейното жилище, т.е. това в което сте живяли досега като семейство. Пише го в семейния кодекс, така че ти пожелавам успех и сили да не се отказваш и да се бориш.  Peace Hug

# 200
Момичета благодаря ви много Hug.малко се успокоих за резултатите.
Ще питам и доки разбира се.А утре пращам мъжа за мръвки  Sick пфууу аман от месо ама няма как.Морковите и ябълките май също съдържали желязо, ядките и броколите - абе да пълни торбата пак и мама да почва да яде за двама.
Разгледах ви коремчетата.Вяра бравос Peace.Това се казва бременна не като мене дето като закопчея якето и никой даже не ме забелязва,че съм в полежение дето се вика Laughing
Excellent разкошна стая Peace.Даде ми идея за звездното небе Peace.Май и аз ще спретна такова чудо.

# 201
  • София
kaat, и ние сме добре. Бебка често напомня за себе си чрез причудливите форми, които корема ми заема  Grinning. Съжалявам, че си разочарована от лекарката. Дано успееш да намериш верния човек в оставащото време до раждането. Искрено ти го пожелавам.
Ние с мъжа ми решихме окончателно за Окръжна болница и към момента за лекаря, който и до момента ми следи бременността. Макар, че по отношение на доктора имам все още определени резерви след последния ни разговор миналата седмица. Тогава проведохме още един разговор и за някои неща горе-долу съм удовлетворена от реакцията му, но за други..... и специално за използавнето на окситоцина - позната и болна тема, нали? Останах с впечатлението, че не се колебае много, за да го използва за ускоряване на раждането и това естествено не ми допадна. Но реших, че ще подходя дипломатично и чисто тактически за този разговор няма да засягам повече темата. Живот и здраве следващата седмица съм отново на преглед, след което ще започнем да се виждаме всяка седмица, така че ще имам възможност да обсъдим отново този въпрос и да стигнем до някакво приемливо решение. Не съм загубила още надежда.
Иначе в петък приключих с офисната работа, вече съм вкъщи, макар че имам уговорката да правя включвания оттук в помощ на колегите от офиса. Но смятам вече да се концентрирам върху най-важното нещо, което престои и всичко останало да е подчинено на този най-важен приоритет. И без това като ви чета какво пишете повечето мами тук, аз толкова съм изостанала с подготовката, че определено трябва да наваксам в следващите дни.

В понеделник ми предстои и посещение при офталмолог - искам да провери състоянието на ретината и вътреочното налягане. Надявам се там всичко да е наред.

Хъни- Бъни, не се притеснявай толкова за стойностите на хемоглобина. Не са толкова драстично под нормата, пък и намаление на хемоглобина в някакви граници, разбира се, е норално през третия триместър. Стойността на моя от последното изследване е 103. АГ-то не изглеждаже силно разтревожено, но спомена за изписване на желязо, което обаче не направи тогава - не знам, дали аз него разсеях с моя разговор за предстоящото раждането..... Thinking.... Така или иначе следващата седмица ще го подсетя затова. Иначе стойността на хематокрита при мен е 0,32.

# 202
  • Варна
Мами, добро утро!  Grinning
Много лошо спя бе хора, сутрин се събуждам крива. Много ме боли таза като спя настрани, а по гръб не смея, защото малкото диване започва да прави каквото си иска в корема ми и ме е страх да не се завърти по дупе. Като се опитам да се завъртя на другата страна и целия ми задник щрака, пука - направо ще се разглобя.  ooooh!
Мисля днес да се възползвам от слънчевото време във Варна и да отида малко на довършителен шопинг. Трябва да купя още някой неща за бебо и за мен лека полека да си приготвям багажчето за болницата. Само имам един малък проблем - мързи ме и нямам никаква енергия. Вече се усеща тежкия корем.  Thinking
Мили Ванили избяга нещо.  Thinking
Много хубав и слънчев ден ви желая!  Peace

# 203
Добро утро и от мен.
Ние с Галя ли сме най-ранобудни  Simple Smile
Трябва да се наградя с нещо - най-после успях да изчета старата и сега и новата теми до тук и мога да пиша спокойна, че не съм изпуснала нещо.
Ивета смело напред. Всчко се подрежда в този живот - неприятно е, но е зад гърба ти. Ние сме тук, ако има нещо с което може да сме полезни само пиши на лични! Целувки и поздрави на Ники за успехите му.
Вяра, най-после се появи - тя Биби ни информира редовно за теб, но друго си е да пишеш. Добре дошла! Hug
Ани гледах снимки на малката ни бубка - разкошна е - да я нацелуваш много и дано се пооправи това време, че да я изкарваш да събира слънчице навън  Hug
За хемоглобина - писах и преди, на мен ми изписаха преди 3 месеца Ферофолгама и вит.С - невероятен ефект имаше - за месец и половина от 96 на 112. Сега на 9 март пак съм на док и ще видим какви изследвание ще ми пуска. Питайте за тази комбинация вашите АГ-та.
Биби и аз като теб (до преди няколко дни де) още не съм сдала офиса - тежи ми този разбойник, не ме оставя даже да работя като хората, но аз не съм се предала още. Само пръхтя, охкам и си ме търпят де - ама другата седмица ми е последна. Вече започнах да разпределям моите задачи по колегите-пиша им едни фермани - сигурно от сега си викат дано се върна по-бързо, че страшна работа. За сега идеята е да се върна след 6 месеца и няма да назначават човек. Та да видим как ще е . Иначе и аз ще се включвам дистанционно по телефона. Даже една от колежките вика, ще кажа на ИТ отдела да ти направят връзка със служебниу комп, че не знам какво ще бъде без теб.................Олях се.  Embarassed Изкарах се най-ценния кадър във фирмата, срама нямам.... Embarassed Embarassed
Още не знам как ще раждам и дали да си плащам избор на екип. Мисля да обсъдя с моя док всичко това сега във вторник.
С пазара още малко ни остана - почти вичко сме накупили. От вчера имаме и количка - мъжа ми я избра, много й се кефя. Визия и хубав цвят има, да видим как са я докарали на качество. На Чиполино е - Ултра, цвят лайм. Ще я снимам и ще кача снимки.
За сега толкова, че се поолях, пак ще се включа.
Цунки на всички.

Последна редакция: нд, 07 мар 2010, 09:38 от valeto

# 204
Здравейте тумбачетааа Hug
Нещо днес няма кой да пише  Thinking
Galia_5 и аз съм така мила.Спя само на една страна а ако се опитам да стана леле  ooooh! Всичко ме боли-срамната кост,кръста,таза,краката сами подути абе вобще.......
Абе аз да си попитам-вие какво сте купили за завиване за през ноща Thinking аз си мислех за някакво олекотено Thinking
И пак по темата за документите за майчинството-Задължително ли е картата по която ще се получава майчинството да е от банка ДСК (така ми каза една приятека че било задължително,пък за мен това няма логика) newsm78

# 205
  • Sofia
navail - за банковата сметка - не е нужно да е в ДСК. Това за първи път го чувам. Аз ползвам друга банка - там съм си получавала преди майчинството и сега там получавам детските за баткото. Също там си получих и еднократната помощ за раждане. Даже мисля, че е достатъчно да е разплащателна сметката, а не картова. (но не съм 100% сигурна за последното)

# 206
Ох абе извадих на банка Пиреос и след това като ми казаха и аз  Shocked Shocked Shocked

# 207
Katy Chаrles, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! Бъди здрава и другия месец да гушкаш най-сладкото шоколадово бебче! Хубав празник и много приятни изненади!
navail, картата може да е от всяка банка! Peace
milli_vanilli, къде изчезнааа?
Galia_5, и моите нощи са трудни и в момента все още ме болят кокаляците, на които съм си търкаляла телесата!
Но сега пак отивам да се метна на дивана пред ТВ-то! Wink

# 208
  • София
Абе аз да си попитам-вие какво сте купили за завиване за през ноща Thinking аз си мислех за някакво олекотено Thinking
И пак по темата за документите за майчинството-Задължително ли е картата по която ще се получава майчинството да е от банка ДСК (така ми каза една приятека че било задължително,пък за мен това няма логика) newsm78
За завивките - олекотеното за новородено според мен не е удачно. Бях взела за каките, ама ги ползвахме като станаха на 1 г , че и повече. Аз лично ще сложа памучно или поларено одеалце в плик-чаршафче, ако е супер студено (в което се съмнявам Crazy) отгоре още едно одеалце или пелена. После от 5-6 месец в чувалче и чааак тогава олекотено. Много мами ползват още от началото олекотени зазивки, ама на мен само едни такива .... задушаващи, бухнали и незавиващи добре т.е. плътно. Тове е личното ми мнение. Имай предвид, че след 2-3 месеца ще спят и само с чаршаф.
За картите - нямат право да те задължават.  Само трябва да им покажеш документ от банката къде ти е сметката и коя е. Банките дават едни специални удостоверения, които поне в нашата община ги искат. В други общини зная, че само сметката, попълнена в декларацията е достатачна.
Ние днес се разходихме из магазините в квартала и по пазара. Всичко е пъъъълно с цветя и е много красиво. Дали ще успеят да си ги продадат обаче - нещо нямаше много купувачи  newsm78.
Валето, ние работещите не сме най-ценните естествено и фирмите ще оцелеят и без нас, но винаги един липсващ човек създава лек стрес у останалите, които ще трябва да му вършат задълженията или поне част от тях, а и новите хора (при нас доста се забави процеса, защото както споменах една от подчинените ми каза, че напуска седмица преди да изляза в болнични  Sick), имат период на адаптация и им трябва време да правят нещата хем качествено, хем бързо. Rolling Eyes
Katy ,честито и от мен – здраве,любов, късмет и приказно бебе ти пожелавам !!!

# 209
здравейте и от мен мамчета  bouquet

аз бях два дена в пловдив та му одарих една хубава разходка по магазините, само дето доста духаше вятър вчера, но ми беше много приятно
вече съм  готова и аз с покупките за бебчето,остана ми да изпера само дрешките
за завиването вечер аз имам и олекотени завивки и пелени че ще преценям на момента Simple Smile

биби и аз мила си помислих че планирате четвърто детенце,то не било така, но много драго ми стана щото съм работила две години в норвегия и там семействата са минимум с три деца (аз щото работих в лунапарк и като тръгнат цялото семейство са много сладки,гледаш майката бременна като нас, едно малко в количката още едно за ръката и още двечки бягат покрай тях, само да им се радваш)
та да знаете мамчета че да имаш много дечица е много хубаво

за банковата карта аз имам, и сигурно мога нея да използвам за болничните и майчинството,щото по нея нямям други средства, а и не искам да ми е с детските на една карта

anni2002 много се радвам за вас че вече излизате навън,малката е бонбонче сладко, нека много да ви радва

мамчета починете си добре че утре ще имаме голям празник
целувки от мен  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт