Срамен и жалък протест за забавени детски

• 14 425
  • 409
  •   1
Отговори
# 270

ooooh!
Несериозно. Неубедително. Без никаква тежест.
Защо не са включени и "Великденски надбавки", щото децата и тогава се радват най-много. И на първи март се радват, и на осми март  Whistling

# 271
...

Ай стига сте грачили за нема нищо.
Спрете се. Станете от компютрите и отидете и сгответе на децата си,
щото и този месец детските ще дойдат към края на месеца
и няма да има пюренцаааааа.

Много грозно.
Представи си, че някой напише нещо такова за инвалидите.
То щото с 35 лева много пюренца можеш да си купиш!  ooooh!
Ако ни чете някой чужденец кой знае какво ще си помисли за детските в България - скъпи пюрета, цигари, балет и не знам си кво си. С някакви си 35 лева! хаха!  Grinning

Това ли ти е болката? Че някой ще купи на детето си пюрета с тези пари? Или че ще си закърпи бюджета за 5-7 дни?
"Някакви си 35 лв."? Що не излезеш да дадеш от себе си по 35 лв. на няколко души?
Оляхте се от злоба и простотия. Прескачате се да ръсите глупости, белким някой остане с впечатлението, че някоя тук е толкова успешна, че 35 лв. са дневните й за кафе.
Абе нищо не си разбрала от поста ми. Уж трябваше да иронизира и всъщност защитаваше твоята теза.  ooooh!
Нейсе. Няма какво да ти се обяснявам. Нека съм злобна и проста!  Tired

# 272
Съгласна съм с твърдението в петицията, че 35 лв не са достатъчни за покриване на елементарните нужди на едно дете, при положение, че това е социална помощ, която би следвало да има за цел най-малко оцеляването на това дете.
 Не съм си изградила твърдо мнение относно даването на детски надбавки за всички деца, най-вече защото в момента те се водят социална помощ...  Thinking
Не смятам, че коледните добавки за деца са нужни, при положение, че много от работещите родители получават тринадесета заплата.
Не съм запозната в детайли, но предполагам, че най-ощетени са тези със заболявания. За исканията относно техните нужди бих се вслушала в думите на майките на такива деца.

Благодаря, Iliana__!
И да, много неубедително ми прозвуча и на мен.  TiredИмат нужда от помощ при написването на текста и конкретизиране на исканията.  

# 273
...
Абе нищо не си разбрала от поста ми. Уж трябваше да иронизира и всъщност защитаваше твоята теза.  ooooh!
Нейсе. Няма какво да ти се обяснявам. Нека съм злобна и проста!  Tired

Наистина не съм те разбрала  Shocked  сори.

# 274
  • София
Повечето ми приятелки,които взимат детски,не ги теглят,а ги събират за море.е,ние не ходим всяка година на почивка,защото нямаме пари,А детски не взимаме.И какво,да се сърдя на тези уж социално слаби,че те печат кълки ли?!?

Те отнемат от парите на наистина нуждаещите се майки.

Много е относително и субективно това.Кой е наистина нуждаещ се?Според мен и аз съм такава,според държавата-не.Ако имах законовото право да получавам детски не бих се отказала от него,въпреки че има много наистина нуждаещи се.Е,не съм такава патриотка или не знам как да се изразя,че ако имам право да получавам 35лв ще кажа,че не ги искам,да ги дадат на нуждаещите се.

luna,съгласна съм,че са ощетени основно децата със заболявания.Не само от пари са ощетени,а въобще от социална дейност ако щеш.

# 275
Цялата тази теме е една огромна недомислица.
Този смешен протест сигурно е бил съпровождан от журналистическият екип поне половин час и са обсъждани най-различни неща в хода му, но усложливо за целите на новините са дръпнали точно три дразнещи чувствителното драго-зрителско ухо реплики.
Стига наистина с тези детски. Това животно в България от много години не съществува. Има помощи, които са форма на привилегия за някои заради услужливата дупка в закона за това, що е то самотен родител. Да не би социалните да не изискват Акт за раждане, в който се вижда, че детето има двама родители? Да не би да не са под една шапка с общинската служба ЕСГРАОН?
А пък примерите, че трябвало да стачкуваме както в Гърция? В тази страна се стачкува вече само при мисълта, че трябва на работа някой да отиде май?! Балъците от ЕС да плащат за честта да имат за членка такава изключително знатна държава.

# 276
Когато парите са от данъците, които внасям, е точно моя работа за какво се харчат.
А защо не питаш дупедатите за какво ги харчат (защото при тях освен заплатата има и мнооого други екстри)? И не се ли питаш всъщност нужни ли са ни 240 калпака сладко подрямващи "народни" представители?
[/quote]

Ми нали това обсъждаме тук бе хора  ooooh!
Че е смешно на фона на всичките грабежи досега, да се занимаваме с глупавите искания на някакви майки, които говорят от името на всички.
Смешно е едни да ходят на море с детски, а друга майка зарязана от мъжа си, да няма с какво да нахрани децата си, само защото се води, че те имат баща.
Смешно е едни да си изплащат скъпите телефончета с детските, а други да разчитат на милосърдието на хората, за да съберат пари за операцията на детето си.
Смешно е, че се грижа за детето си без да разчитам на държавата, за майка си с мизерна пенсия от 140лв., превеждам пари на нуждаещи се хора и в същото време съм обвинявана в тесногръдие, само защото смятам, че не съм длъжна да плащам почивката на някоя си.
Помня как в една тема ми се чудеха как така за 11 години сме отишли с мъжа ми само веднъж на почивка. Ми то като не сме живяли на соц. помощи, как да отидем. Сега ми стана ясно.
Обмислям варианти вече как да спра да давам в държавата каквито и да е пари.
Аз и сега се грижа за такива, на които държавата е обърнала гръб, но поне ще мога да давам на повече такива, отколкото да ми отиват парите за спонсорство на мързеливи........... (културата ми надделя).
Останете си със здраве и дано ви вдигнат соц. помощи, барем и за чужбински почивки стигнат.

# 277
  • София
Не знам кое ви е смешно. Всъщност  "морето" е най-добрият начин да се калят децата. Виж, ако мама и тате са отишли сами...а децата седят в панелката, да. Но да се упреква някой, че с детските е завел децата си на море, това е смешното. Детските за едно дете, за една година са точно 420лв. Я сега си помислете тези родители, за да събират така парички за море, дали им стигат заплатите? ooooh! И каква е разликата, дали ще ги изтегли и ще плати половин такса Дг с тях и ще отдели от заплатата за море или ще събира детските???

# 278
Нещо много ги натоварихте тези 35 лв. - то беше че ги харчат за пюрета, за балет, за почивки...  Laughing или аз нещо не се оправям с парите, или работата стана, че комшийската кокошка все ни се струва гъска. Обаче който успее да отиде дори и сам на море с 35 лв. (или айде от мен да мине - със сто, ако ги е събирал три месеца и е държал детето гладно без пюрета), да се обади.

# 279
  • София
argun , точно. Надали някой си дължи детето гладно, голо и босо, а разчита на тези 35лв. Ако някой е скочил на протест, значи са му важни. Няма значение как си разпределя бюджета, може да плати каквото реши с тези пари, нали преди това е покрил нуждите на детето със заплатата?  ooooh! Или да държа детето гладно, докато му дойдат детските, за да не ме обвини някой, че си плащам нета с тях? Shocked

# 280
Със сигурност схващате мисълта ,която според мен е че ако можеш да си събираш детските една година за отидеш на море най-вероятно доходите ти са по-големи от обявените пред социалните.
Прекалено надничане в чуждата паничка ми се струва мисленето в тази посока.
Имам си примерно село баба изпраща зарзават правя домашни пюренца ,пестя от памперси ,цигари излизания и т.н.  и си спестявам детските за море.

# 281
  • София
А нямам си баба на село, доходите, които съм декларирал са реалните, скалъпвам прехраната с тях, но не стигат за море? Доходът не трябва да надвишава 350 на човек от семейството. т.е. за четири човека 1400лв. Много хора имат такъв и по-малък доход, оспорвате ли това??? Тези пари дори да ти стигат да закрепиш семейния бюджет не стигат за море. Или ще отречете, че децата имат нужда да отидат веднъж годишно на море?

# 282
  • по пътя на светлината
Не мога да разбера,защо е това унизително отношение към майките организирали протеста!? Rolling Eyes
Забавянето на детските не е за първи път,а почти всеки месец.
Определено родителите не разчитат на тези 35 лева(опазил ги господ) за да се грижат за децата си,но въпроса е принципен.

# 283
Абе то ако започнете да пестите от памперси, ще получите такава сметка за ток, вода, препарати и плат, че ще предпочетете да купувате...
За цигарите - и аз съм против, но ако жената се успокоява с една-две цигари и това й помага да не си изтърва нервите при всяко петно от луксозните пюрета по рокличката на щерката и да почва с шамарите - май е по-добре да пуши...
и т.н.
Както и да ги въртите тези 35 лв., не стигат нито за балет, нито за море.

ПП - и аз докато живеех във Варна, 20 години не бях ходила на почивка. Голяма работа.

# 284
  • София
А, не стигат.
Моля ти се!  Naughty
Прочети да видиш - с тях се плащат скъпи телефони, пазарува се по и-нет, после шопинг тур в МОЛ-овете и накрая каквото остане от тях - за море.  Joy

Общи условия

Активация на акаунт