Срамен и жалък протест за забавени детски

• 14 431
  • 409
  •   1
Отговори
# 285
  • Абсурдистан
Забавянето на детските не е за първи път,а почти всеки месец.
Глупости!
Всеки месец са навреме.
Само февруари в няколко общини /3 или 4 от общо 28/ имаше 1 /един/ ден закъснение

# 286
Със сигурност схващате мисълта ,която според мен е че ако можеш да си събираш детските една година за отидеш на море най-вероятно доходите ти са по-големи от обявените пред социалните.
Прекалено надничане в чуждата паничка ми се струва мисленето в тази посока.
Имам си примерно село баба изпраща зарзават правя домашни пюренца ,пестя от памперси ,цигари излизания и т.н.  и си спестявам детските за море.
Зависи, много зависи, кой какво разбира под спестявания и начините да спестиш.....  Не сравнявайте своите основни нужди с тези на някой друг! Това е нереално. Ех, че не мога да се сетя за една таблица  за потребностите човешки, че да я покажа.  Thinking  Като му растат на човек доходите, основните му нужди се разширяват....    Peace
И какви са тези тънки сметки, кой как е спестявал!? Ами, евала, че успял да спести, въпреки че по доходи се вмества в  тези 350 лв. на човек от семейство. Спестил за да заведе детето си някъде на почивка или да му даде нещо друго.... Какво значение има за вас, не разбирам. По-доволни ли щяхте да бъдете, ако ги беше проиграл на хазарт!? И смешно да ви звучи, има хора които спестяват: - от дрехи, от храна, от лечение....
Пожелавам ви никога да не сте в тяхното положение! Заменят една основна необходимост с друга. Налага им се да избират не между луксозни стоки, а измежду основни потребности.

Последна редакция: пн, 08 мар 2010, 13:06 от luna

# 287
  • Mediterraneo
Забавянето на детските не е за първи път,а почти всеки месец.
Глупости!
Всеки месец са навреме.
Само февруари в няколко общини /3 или 4 от общо 28/ имаше 1 /един/ ден закъснение

Така е. Ама като свикнахме да ги превеждат около 15-18 число, 30- ти ни се вижда закъснение  Crazy

А що нищо не казвахте по форумите, когато са превеждали детските на 12- ти, например?! Пак е извън законовите срокове!

# 288
Май всеки си разговаря със себе си.  Laughing
Klemy не оспорвам нищо просто така разтълкувах част от поста на  na_ga Явно има семейства ,които не ги теглят преживяват без тях събират и ги ползват за море.
За какво ги ползват обаче не е моя работа просто дадох вариант ,че това не означава непременно ,че на са си подали реалните доходи т.е. получават повече , а се осигуряват на по-малко.
k.a.l.i. доста майки разчитат на тези пари имаше такива ,които писаха че нямат за храна ,мартеничка, шоколад.
Отношението поне моето е ,че те се фокусираха в/у това ,че детските не им стигат за памперси и пюрета и балет.
П.П. Дадох пример нямам баба на село ,която да ми дава пресен заразват /жалко за което/ ,синът ми отдавна не е на пюрета , ако започна да пестя от цигари това ще е едно от големите ми постижения , и не получавам детски ,които да използвам за море.

# 289
  • по пътя на светлината
Нямам мотиви да пиша неща които не са така.Има закъснения от определената дата,сега за февруари не знам как са процедирали.
От къде този негативизъм в пишещите ум не ми го побира?
За какво е целия спор между майките също?
Всъщност тези които не получават детски и нямат нужда от тях,какво ги бърка протеста?

# 290
Бърка ги че се говори от името на всички майки, като не е така
Не всички майки получават детски например, нито всички протестират срещу закъснението от 1 ден
Плащанията на детските, за разлика от много други, не са спирани и проблем чак толкова голям няма

# 291
  • Mediterraneo
Не всички майки получават детски например, нито всички протестират срещу закъснението от 1 ден
Плащанията на детските, за разлика от много други, не са спирани и проблем чак толкова голям няма

Точно!

# 292
...

Именно. И тази майка, която е искала от държавата повече пари за балет за децата си, не говори от името на всички майки. Нито тази, която е смятала, че държавата й дължи луксозни пюрета и Памперс вместо някаква по-евтина марка.

# 293
Ние,Българските родители,изразяваме недоволството си от социалното подпомагане за отглеждане на деца в Република България.Считаме,че 35лв.детски надбавки е недостатъчно за поемане на елементарните нужди на едно детe.............
Ние,Българските родители считаме,че е редно всички деца да получават Коледни надбавки.Все пак на този празник най-много се радват децата...............

Това са части от петицията подадена от името на българските родители .От наше име.

# 294
Съжалявам че звуча малко грубо и незаинтересовано в предния пост, напротив, иска ми се обратното, да се направи протест, ама за всички майки, и тогава да се включим всички
И на този протест да искаме по- добра държавна политика спрямо децата като цяло, а не ей така, само за някакви трохички, които се пробутват буквално за замазване на очите
И не става въпрос за коледни добавки и шоколади ooooh!, а за съвсем други неща

# 295
Ами възприемат се като български майки.  Аз досега каквито и петиции да съм чела, все се говори от името на някоя група.  Не ви харесва, разбирам.
Ами, вземете го, завъртете го, оправете го, за да е полезно за по-широк кръг от хора, направете предложения.
Дребнаво ми се струва намиране на кусури само и неприемането на друга, различна позиция.  Тези майки са видели точно този проблем, вие виждате друг, трети ще погледнат от друг ъгъл и ще видят трети.... По-удачно ми се струва да сме обединени в исканията си, независимо дали ни касаят в настоящия етап от живота ни.
С пожелания за хубав празник, момичета!   bouquet

# 296
Ние,Българските родители,изразяваме недоволството си от социалното подпомагане за отглеждане на деца в Република България.Считаме,че 35лв.детски надбавки е недостатъчно за поемане на елементарните нужди на едно детe.............
Ние,Българските родители считаме,че е редно всички деца да получават Коледни надбавки.Все пак на този празник най-много се радват децата...............

Това са части от петицията подадена от името на българските родители .От наше име.

Щом не се чувствате част от хората, подписали петицията, просто пишете на организаторите и обяснете, че според вас е по-добре да пише нещо от рода "Ние сме български родители и считаме, че..." или нещо друго. Дайте предложение все пак. И правете нещо, за да се работи в посока неговото осъществяване. Те поне са направили нещо. А повечето от недоволните тук просто плюят тези, които искат да купят пюрета.

# 297
luna оправяме, завъртаме ама желаещи за протест няма вече .

# 298
  • гр. Шумен
Останете си със здраве и дано ви вдигнат соц. помощи, барем и за чужбински почивки стигнат.

Ооо, ако ги увеличат, за вечната почивка със сигурност ще ми стигнат, ако почна да спестявам от днес.  Grinning
Обаче аз в твоите постове не виждам почти никъде мрънкане срещу далаверите на управляващи (говоря за всичките тези години безогледно крадене+тези, настоящите, защото вече вяра на никого нямам), обаче що отрова изсипа срещу тези, които имат наглостта да ги получават, не е истина просто! По твоята логика те са най-големите престъпници, защото е невъзможно да има хора, които да работят и да имат право на детски. Ми има, то БЪлгария не е само големите градове. И има доста хора със заплати под 500лв на месец (в една тема с няколко майчета се дърлехме за учителите, някои бяха решили, че те са милионери).
Говориш за деца, за които се събират пари за лечение, а никой не му направи впечетление, че парите от Фонда за лечение на деца в чужбина не се усвояват, а децата умират, поради чиновническо безхаберие. Мен пък ей такива неща много повече ме дразнят, отколкото това, че някоя си била отишла на почивка. Ми да ходи, неин проблем. Аз като нямам възможност, не ходя. Но и не й завиждам.
Рибата се вмирисва откъм главата все пак. Или?
P.S. E, все пак се надявам Масларова-Крадларова, Ахмед Душман и тям подобни безобразия да си получат това, което са си заслужили. Ако не стане, жалко за държавата ни.

# 299
Ако се потдам на параноята си, бих тръгнал да търся нещо обединяващо между авторите на такива теми. Дай да скараме тия с тия. Което не е трудно, разбира се.
Какво искат тия? Това ли е най-важното?
Добре, и като не е най-важното, какво? Колко време ще ни отнеме да стигнем до консесус кое е най-важното, срещу което да протестираме? Дали ще стигнем до консенсус някога?
Познавам семейство, четиричленно, в което и двамата работещи родители работят за под 300 лева нетно, и това не се дължи на заеми, или нещо такова.

Общи условия

Активация на акаунт