Срамен и жалък протест за забавени детски

• 14 488
  • 409
  •   1
Отговори
# 315
Клеми, по-добре да не се сравнявате с Италия, тук няма детски. Има много теми сравнителни къде е тук и там, може да се прочете, на който му е интерсно - библиотеки, архиви и прочие обобщено знание бол.
В темата имаше само едно момиче, което има толкова нисък доход, че да получава помощи за децата. От разказите й  навремето, аз лично  само се уверих колко е абсурна ситуацията и как това трябва да спре час по-скоро. За съжеление не само че не спира, а и на клона се качват все повече ...

Ако забеляза съм отделила конкретния отговор за 35тте лева от принципното ми мнение с абзац и съм го уточнила дори. Понеже имам известен опит в тази сфера я следя и до ден днешен, изводите ми са груби, но резултат на информиране, не ги изтипосах просто така:) Не те заставям и да ми вярваш.

Mama_Nana, благодаря че ме разбра. Да, за мен правителствата имат роля почти само в стимулиране на икономиката. С две думи, работните места ще решат проблемите, а не социалното подпомагане на все по-големи групи хора, което разтяга до невъзможност ластика, вижте какво става със здравеопазването...

# 316
  • София
Не знам как няма детски, при положение, че сестра ми взима 250Е за двете деца общо... Whistling Whistling Whistling Няма значение как точно са наречени, но помощи за деца, както и да са кръстени все са детски.

# 317
Не знам как няма детски, при положение, че сестра ми взима 250Е за двете деца общо... Whistling Whistling Whistling

ох боже, ми покани сестра ти да се изкаже, защо мен ме тикаш да  се обяснявам.  Laughing
Как ги взима тия 'детски". До колкото знам съпругът й е пенсионер по болест, а тя не работи -  сигурно доходите им са били под минимум , над който е взимала асени фамилиари ( фамилни чекове) за хора под минимум доход.
Това в проекция по-мащабна в момента е огромен проблем за Италия, защото дори при крещящата й не-социалност , куп народ няма идея да работи, а иска 'права', докато останалите ги ручат жабетата в общи линии.  Същото е и у нас.

# 318
  • София
Вероятно е това, което казваш. Но дори така погледнато в Италия тази сума е 250Е и се взима редовно, а тук за две деца са 70лв, т.е. 35Е и се бави. Виждаш ли разликата? ooooh! ooooh! ooooh!

# 319
Klemy толкова добре го обяснила 10 c's  ама помощи та помощи та главното ти бяга малко.
Аз предпочитам да живея и да отглеждам детето си благодарение на труда си и в тази насока предпочитам държавата да стимулира икономиката за да няма безработица , а като няма скачат и заплатите .
Това е важното за да вдигнат помощите трябва да се качат и данъците , а това няма да стимулира икономиката ,а точно обратното.Ще стимулира единствено тези ,които предпочитат да живеят от помощи ,а не от труда си.

# 320
Вероятно е това, което казваш. Но дори така погледнато в Италия тази сума е 250Е и се взима редовно, а тук за две деца са 70лв, т.е. 35Е и се бави. Виждаш ли разликата? ooooh! ooooh! ooooh!
Вероятно в Италия и заплатите са по-високи от нашите .Вероятно данъците им също .
Не се хващай за главата ами я ползвай по предназначение.

# 321
  • София
Темата е за помощите, за това. А не за финансовата политика на правителството.
И аз предпочитам да се стимулира икономиката и да се намали безработицата, но не се прави. Нямам против да се протестира и за това, но нали не за това говорим в точно тази тема.
 Rolling Eyes
Не познавам човек, който да иска да живее на помощи. Обаче я си представете едно семейсто лекари, не Джи-пи, а в болница. Заплатите са им 600-700лв. Доходът им е под минумума, нищо че работят. И в случая не са взимали заплати от декември. Дали не им трябват смешните 35лв???
Главата си я ползвам, благодаря, но от някой коментари ме заболява.

# 322
Klemy , ти сигурна ли си че детските на сестра ти са държавна помощ., щото може и работодателя да й ги дава.

# 323
  • София
Да, сигурна съм, защото не работеше в Италия.  Peace

# 324
Да темата е за протеста ,който трябваше да е за закъснението на добавките .
Протестиращите обаче говориха ,че добавките не им стигат за памперси и купешки пюрета , а и за балет .
Значи какво помощите не им стигат и искат увеличение ,това се коментира вече.
Стимулиране на икономиката и намаляване на безработицата и едновременно с това вдигане /двойно почти искат/ на социалните помощи без да съм специалист не ми се вижда възможно.

# 325
Да освен приходи има и разходи.
Груба сметка - 125 евро на дете, при фамилия, която е с под 1000 евро доход ( примерно, не знам колко е минимума, може и по-малък) , означава 1250 евро доход за 4 членна фамилия. При 6-7 евро пилето, 4 евро за кг хляб средна цена  и 1.35 бензина, тия хора са умрели от глад. Къде по-точно е разликата не ми е много ясно, но ако я виждате, ОК.  Ако беше толкоз шарено, лесно  и социално тук, примерът, който даде защо се върна в България... Щото по един начин се харчат 250 евро в Италия, а по друг в България.

Освен това, Клеми наистина те моля да не ми изкривяваш думите , защото не пиша, за да се конфронтирам с никого.  Peace

трябва правителството да  спазва ангажимента и да пуска парите в банкоматите навреме.

# 326
  • София
Защо са се върнали не мисля да обсъждам.  Peace
Хляб 4Е в Италия никога не съм купувала. Но пък пакет спагети и сос за тях е в пъти по-евтин, отколкото в БГ. Но задълбаваме в излищна дребнавост.

# 327
Трябва да сме наясно в момента какво предпочитаме:

1. Всички плащания на държавата /към лекари, учители, социални плащания/ да са навреме, но спестяванията на гражданите да се стопят / да заработи печатницата за пари/ и с 35 лв. да не може и едно пюренце да се купи. Или:

2. Да има забавени плащания.

Аз лично предпочитам второто.

# 328
Не е дребнавост изобщо, защото да сравняваш цените на пастата в ИТалия и в Бг е все едно да сравняваш портокалите тук и в Калифорния ( примерно).
Не знам наистина от какво ви заболява, но животът е гаден. Аз с това съм се примирила, но ми се иска да има поне малко справедливост в отношенията човек- държава. Защото колкото по малко такава има и колкото повече висят по клоните вместо да копаят около дърветата, толкова по хилави ще станат те ( дърветата).
Писах го наскоро, ще го напиша пак- 'от всеки според възможностите, на всеки според потребностите 'доказано не води до добри резултати.

пп. аз съм последният човек, който ще подръжа политика на ББ и Мончо, но хайде да бъдем честни- конкретно 35-те лева са закъснели с ден- два-три най много от края на месеца. Това че изплащането им е било правено малко по рано не е кой знае каква драма, да не говорим, че се е случило веднъж всъщност- от 15-то на 30 число. КАто дори не знам дали не е преместена лека полека датата към най късната, определена в закона.

# 329
А не може ли трето - висшите държавници известно време да не си увеличават заплатите, по министерствата да не си раздават премии за щяло и нещяло, напр. в МРРБ за Димитровден и т.н.?

Аз предпочитам третото.

Общи условия

Активация на акаунт