Срамен и жалък протест за забавени детски

• 14 462
  • 409
  •   1
Отговори
# 330
И на мен не ми се иска, още повече че симпатизирам много и на сестра ти, и на теб.
Просто се хвана за нещо, което не съм казала, и се почувствах провокирана да отговоря.
Говорех принципно, това дори има и име, dead aid се казва.
Наливането на средства специално от правителствата ( не от неправителствения сектор или обществото) , без насрещен ангажимент не води до растеж. А само растежът вади хората от блатото. Иначе си остават там, пред банкомата да чакат 35 лева, на които 'имат право до съответното Число", докато системата се сгромоляса под натиска им + този на корупцията естествено.

# 331
  • София
Да, Рокси, но спагетите в Италия са като хляба в Бг. Нормално е там хлябът да е по-скъп, а спагетите по-евтини, както и обратното.

Ако питате какво предпочитам аз, то това е хора като лекари и учители да не са поставени на колене и реалната им държавна заплата да не е под социалния минимум, който те вкарва в графата "отговаря на условията за помощи". Ама не е така, нали?
10 c's и аз не се конфронтирам преднамерено. Но пък и не мога да се съглася, че хора, които реално имат нисък доход и си работят най-честно и почтенно 9дадох примери за цели съсловия) трябва да се чувстват унижени.

# 332
Когато работят и двамата души от едно семейство няма как дохода да е 1000 евро в Италия.Идва някъде около 2 и над 2000 евро. Хляба е с различна цена за килограм но е до 3.00 максимум,да не говорим че в голимите магазини има и хляб по 0.30. По въпроса за пилешкото месо трябва да си погледна каталозите но е към 3.00 или 3,50 кг.Детските ги взима всяка майка независимо дали е италианка или чужденка и са еднакви не ги делят децата .
За четири членно семейсво сме харчили на месец до 200 евро за храна,като не сме се лишавали от нищо включително и плодове и зеленчуци.
Тук в България съм взимала детски само с първото си дете, което е почти на 18 год. След това дохода ни винаги излизаше над допустимия за да взимам детски добавки.

# 333
златен дъб не са работили двамата .
Обаче от сравняване и изучаване живота на сестрата на Klemy полза не виждам.
Сега пак ще излезе  как в чужбина е по-евтино ,а заплатите и помощите им по-високи от нашите.
Klemy от кое се чувстват унижени тези хора от забавянето ли или от това ,че с помощи не могат да си докарат значително по-висок доход.

# 334
Трябва да сме наясно в момента какво предпочитаме:
1. Всички плащания на държавата /към лекари, учители, социални плащания/ да са навреме, но спестяванията на гражданите да се стопят / да заработи печатницата за пари/ и с 35 лв. да не може и едно пюренце да се купи. Или:
2. Да има забавени плащания.
Аз лично предпочитам второто.
И аз предпочитам второто, ама ако кажеш това в темата за детските, ще те "изядат с парцалите". Не ми е ясно, защо хора млади и с претенции, не могат да разберат, че държавата не е печатница за пари и ако стане такава, ще стане лошо...
И защо изобщо сравнявате несравними неща, България не е Италия. И защо не кажете колко е ДОД в Италия, като искате да сравняваме. Разберете, за да даде държавата, трябва първо да вземе, а от кой взема...от нас.

# 335
Сега пак ще излезе  как в чужбина е по-евтино ,а заплатите и помощите им по-високи от нашите.

Да, ще излезе по евтино, защото ще почнем да се замеряме с цени на пилета и картофи. Нищо че само аз мога да покажа касови бележки за пилешко с двойна разлика в цената. Достатъчно теми в ДиД е имало от ' как можете да се храните с 400 лв/мес' до 'какво толкова плюскате за 2000'.

# 336
  • София
Не изучавайте живота на сестрата на Клеми, а прочете поста на Златен дъб.
И за да не бъда голословна ето ви две брошурки за разглеждане:
http://www.todis.it/
http://www.lidl.it/it/home.nsf/pages/c.o.pc.preview

# 337
За съжаление е така,макар че боли в собствената ми държава за децата да не се полагат никакви грижи от страна не държавата.Не искам държавата да ми гледа детето но поне да се замисли,че тези пари който ги дават за дете са си направо подигравка с майките пък да не говорим за цените на храната, дрехите и разходите които има едно дете пък не дай си боже детето да се разболее .

# 338
Когато работят и двамата души от едно семейство няма как дохода да е 1000 евро в Италия.Идва някъде около 2 и над 2000 евро.

Да, и няма да получат съответните помощи.
Но пък ще се натоварят с разходи, които ( ако бяха бедни) щяха да си спестят.  Wink

Последна редакция: ср, 10 мар 2010, 13:54 от 10 c's

# 339
А не може ли трето - висшите държавници известно време да не си увеличават заплатите, по министерствата да не си раздават премии за щяло и нещяло, напр. в МРРБ за Димитровден и т.н.?

Аз предпочитам третото.

О, argun, и аз предпочитам третото, ама само то няма да е достатъчно. Налага се да търпим и второто. Между другото така с едното ухо  днес по новините чух, че депутатите днес щели да гласуват предложение да си замразят заплатите на декемврийските.

# 340
Темата е за помощите, за това. А не за финансовата политика на правителството.

Те са свързани и няма как да се разделят. Помощите /всички видове/ са от разходната част на бюджета. Няма как да ги има, ако не се направи баланс на приходи и разходи.
Аз познавам семейства /предимно от цигани/, които от години разчитат на помощи и децата им и техните деца отиват натам. Виждала съм как получавайки помощи тези хора влизат в първата кръчма и ахо-ихо опапат даденото им и почват да недоволстват на другия ден. Такива са много /за жалост/ и те не могат да се изключат от тези, които в даден момент имат нужда от помощ. Колко пари се наляха за интеграция на т. нар. малцинства? Аз някакъв ефект не съм видяла, освен няколкото личности по телевицзията.
Не съм много запозната как стои въпроса извън БГ, но от познати и прочетени мнения се оказва, че там нещата пак са стиковани. Минималния доход, който може да получи работещ човек е достатъчен за да се изхрани и изобщо да покрие един жизнен минимум, а не просто да е между оцеляването и фалита.
С риск да се повторя, у нас няма единна политика нито социална, нито здравна, нито в образованието ...... Работи се на парче, копират се модели отвън, които с нищо не подобряват положението.

# 341
Не изучавайте живота на сестрата на Клеми, а прочете поста на Златен дъб.
И за да не бъда голословна ето ви две брошурки за разглеждане:
http://www.todis.it/
http://www.lidl.it/it/home.nsf/pages/c.o.pc.preview
Да ето живот си живеят в друте държави хем разходите им по-ниски хем доходите им по-високи.
 златен дъб тези пари не ги дават за дете те са за добавка към основните доходи на родителите.

# 342
Пак да ви помоля да не си пишем такива цени, просто няма смисъл.
Всеки може да си публикува каквито си иска брошурки, ценички и прочие, но животът е нещо съвсем различно.

# 343
Да  не  бъркаме емигрантското житие битие със средностатистическото. Лидл, дрън дрън.
Емигранти, пенсионери и бедни хора имат шанс да се изхранват от там, да. Това не е средностатистическа картина за 'цените на храната в Италия' и гражданята масово не пазарува от тези вериги, а от Кооп, Конад, Еселунга и т.н . Аз също ходя в Лидл,  никога не бих купила малотраен продукт от там, макар над месата точно да се мъдри широк надпис, че няма нищо страшно, явно и на емигрантите им се струва подозрително евтино. Така че да хванеш някакъв краен пример и да го декларираш, като норма, щото ти си оцелял ядейки боклуците, като емигрант, не означава че имаш понятие как живеят хората. С което аз лично приключих 'сравнителната" тема.

# 344
Пазарувах във големите вериги и мисля,че е нормално както тук в България си пазарува българина във Фантастико или Била.
Хляба от 0,30 не е за килограм а за един брой хляб.Както вече писах не сме се изхранвали само с боб и спагети.
Във въпросните големи вериги пазаруват не само емигранти а и италианци.Аз пък се чудя за хляба от 9,00 евро за килограм.
Но да не спамим темата със спорове.

Общи условия

Активация на акаунт