Срамен и жалък протест за забавени детски

• 14 489
  • 409
  •   1
Отговори
# 60
редакт

argun, реален проблем е. За много, много хора. Обаче има и други реални проблеми. То, всъщност, в нашата държава реалните проблеми ги има в изобилие.
...

Никой не отрича, че има и други проблеми. Освен авторката може би. Но да се каже, че чуждия проблем е жалък, само защото някоя трътка си е надвила на масрафа и трийсет кинта ги няма за нищо... Така не печели симпатии и подкрепа за нейната си кауза, никак даже.

# 61

И да, има значение как се наричат стимулите, давани от държавата, защото ако ще са детски, то тогава повечето деца не са й мили на тази държава, защото не ги получават.

Не разбирам защо не виждаш разликата.

Ха,добър ден-ти откри Америка,ами че те ако и бяха мили тези деца на държавата знаеш ли къде щяхме да сме?Чувството състрадание,съпричастност не са познати на нашата държавица.Не виждам разлика ,защото такава няма-не търси под вола теле,моля те

# 62
Не виждам разлика ,защото такава няма-не търси под вола теле,моля те

То да си говориш с радиото е празна работа.
Лек ден ти желая.

# 63
Не виждам разлика ,защото такава няма-не търси под вола теле,моля те

То да си говориш с радиото е празна работа.
Лек ден ти желая.

Rolling Eyes Laughing

# 64
  • София
Детски надбавки получават хора, чийто доход не превишава определена сума. Т. е. реално това са хора, които би трябвало да се нуждаят от тези пари, колкото и малко да ни се струва на нас. Дали това на практика е така - не мога да твърдя на 100%, но ако Държавата приема, че има злоупотреби, да си прави проверки, да си променя критериите. Но не и да лишава хората, от това, което по закон им се полага. Дори и с един ден забавяне.

Иначе нищо срамно не виждам в протеста. По-срамното е, че веднага се появяват хора, които дават определения, отправят обвинения, защитавайки една явна несправедливост. Пък и се смесват проблеми, което е направо абсурдно. Да не протестираме за детски, ако преди това не сме протестирали против насилието в семейството. Това малко като в темата за тютюнопушенето. Какво скачате срещу цигарите, като карате коли?! newsm78

# 65
И аз като ББ да си сменя мнението кардинално само за няколко часа .Изгледах "протеста" и ме е срам шепа млади интелигентни майки се жалват ,че детските добавки не им стигат за извънкласни занимания за памперси ,пюрета .....

# 66
И аз като ББ да си сменя мнението кардинално само за няколко часа .Изгледах "протеста" и ме е срам шепа млади интелигентни майки се жалват ,че детските добавки не им стигат за извънкласни занимания за памперси ,пюрета .....

Не мисля, че има значение кои за какво харчи детските надбавки.Това се дава от държавата и майките имат право да протестират за закъснението.

# 67

Не мисля, че има значение кои за какво харчи детските надбавки.Това се дава от държавата и майките имат право да протестират за закъснението.
Не ,не е от значение ,разбира се .От значение е обаче като искаш да стигат за почти всичко свързано с детето.
Като примерно да ти покриват пампите и купешките пюрета.

# 68
  • Абсурдистан

абсолютно Peace

Наистина, за да могат тези майки да спечелят повече хора на тяхна страна,
трябва добре да обмислят какви изказвания дават по време на протеста.
Точно защото има наистина майки, за които тези 35 лв. са жизнено важни,
изказвания от сорта на "....трябват ми за пюрета, памперси и извънкласни дейности..." са смешни.

Майките, които наистина се нуждаят от тези 35 лв
и за които е от жизнено важно значение да ги получат,
не ползват памперси, не купуват готови пюрета,
техните деца не посещават балет, пиано и други мероприятия.

# 69
За мен няма значение кои за какво харчи детските,пюрета, памперси, дрешка, играчка...кои от каквото има нужда.Това са пари които се полагат по закон, има си срокове които са законно установени и трябва да се спазват.Аз съм за протестирането на всяко едно забавяне, колкото повече мълчим толкова по зле.

# 70
marial сериозно ли не схващаш какво имаме предвид?

# 71
... Майките, които наистина се нуждаят от тези 35 лв
и за които е от жизнено важно значение да ги получат,
не ползват памперси, не купуват готови пюрета,
техните деца не посещават балет, пиано и други мероприятия.

Като разбрах какъв е таванът за получаване на детски - 1 000 лв. за тричленно семейство, направо не мога да повярвам, че на някого му остават пари за балет. Освен ако не доят бабите и дядовците.

# 72
marial, съгласна съм с теб.
Според мен пък е срамно и жалко управниците точно тези пари да забавят и да правят икономии с тях, та чак да се налага майките да протестират.

# 73
Според мен пък е срамно и жалко управниците точно тези пари да забавят и да правят икономии с тях, та чак да се налага майките да протестират.
Срамно и да искаш детските добавки да ти стигат за пюретата и памперсите и да обвиняваш държавата ,че не са достатъчни.Едно пюре струвало 1,70лв ами не и стигат на жената и за пюрета и за памперси.
За забавянето е ясно ,че имат право.
argun ами няма как да искаш "луксовете" да ти ги покрива държавата нали?

# 74
Срамно и да искаш детските добавки да ти стигат за пюретата и памперсите и да обвиняваш държавата ,че не са достатъчни.Едно пюре струвало 1,70лв ами не и стигат на жената и за пюрета и за памперси.
За забавянето е ясно ,че имат право.
argun ами няма как да искаш "луксовете" да ти ги покрива държавата нали?

Не вярвам 35 лв да стигат на някои  за отглеждането на дете, но 35 лв са помощ на която много майки разчитат.Не знам, защо се хващате да спорите.По правилно ми се струва, че би било да изразите подкрепа.

Общи условия

Активация на акаунт