Срамен и жалък протест за забавени детски

• 14 469
  • 409
  •   1
Отговори
# 75
Ами сметни за едно пюренце колко данък прибира държавата на момента (не след месец и нещо) - 20% ДДС.
Освен това не виждам кое е срамното да се иска увеличение, пък и пюретата и памперсите откога са лукс?

# 76
Срамни и жалки ли са протестните действия на българските майки за забавените детски надбавки? Аз смятам, че са такива! Искам да попитам защо ние българките, като жени и майки, не излязохме да протестираме при поредния случай на жестоко насилие над деца в семействата им #Cussing out? Защо не протестирахме при поредното заливане с киселина на поредната българка #Cussing out? Нима най - значимото събитие за 2009 - 2010г. е забавянето с 1 ДЕН на детските надбавки???? Що за хора сме ние: мълчим потресени когато разберем, че деца са убити или жестоко пребити от собствените си родители; мълчим, когато ограничават свободата ни /защото заливането с киселина е точно това, начин да те накарат да се подчиняваш или наказание за неподчинение и изразяване на свободна воля/?! Възмутена съм от факта, че българските майки се организират да покажат недоволството си от забавени с 1 ден 30-ина лв., а не изпитват никаква нужда да изразят недоволството от къде къде по потресаващи събития. Гърците се вдигнаха на стачка заради 1 българка, а ние си мълчим! Заслужаваме ли като жени заливането с киселина на българки да добива вече епидемиологични размери? Заслужаваме ли като нация ръста над насилието над деца в собствените им семейства да е близо 100% спрямо 2008год. Аз съм готова да изляза на стачка пред парламента по тези причини, защото зная че не съм застрахована аз да бъда следващата залята с киселина или детето ми да бъде обект на насилие, и тогава ще ми се вижда безумно притеснението ми дали ще ми забавят детските надбавки с 1 скапан ден!! Жалка и срамна е според мен гражданската ни позиция като жени и майки!! #2gunfire
Искаше ми се да съкратя цитата, но като го чета.... не ми се ще нещо да пренебрегна все пак. Извинете ме, моля!
Та да отговоря на авторката: Мило момиче, радвам се, че има хора като теб, състоятелни достатъчно, че да не чакат на някакви си трийсетина лева... и за теб съответно не е потресающо събитие забавянето на детските надбавки /които в същността си са социална помощ за просъществуване/, което съвсем не значи, че за други майки забавянето с един ден не е проблем. Е, събуди се! Има жени, има родители, които чакат тези трийсетина лева за да купят нещо за ядене на децата си или да идат във втората употреба за да набавят нови дрешки. Жалко и срамно е някой дотолкова да се възгордее, че да не види чуждата болка, а и не само това, а и да я квалифицира....
След поредния случай на насилие над българско дете аз не съм излязла да протестирам никъде.....явно съм жалка в нечии извисени очи. А ти какво направи!?

Последна редакция: чт, 04 мар 2010, 21:26 от luna

# 77
Първоначално си помислих, че жената се въмущава защо не протестираме, а то какво- как има протест за някакви смешни 30 лв.

За тези, които толкова се чудят как може да се протестира за такова нещо, им препоръчвам да разлистят темите за детските.
За много хора, това са пари за лекарства и храна за дечицата. Отворете си очите...

# 78
Ами сметни за едно пюренце колко данък прибира държавата на момента (не след месец и нещо) - 20% ДДС.
Освен това не виждам кое е срамното да се иска увеличение, пък и пюретата и памперсите откога са лукс?
Поста преди твоя ти отговаря на въпроса

Не вярвам 35 лв да стигат на някои  за отглеждането на дете, но 35 лв са помощ на която много майки разчитат.Не знам, защо се хващате да спорите.По правилно ми се струва, че би било да изразите подкрепа.
Това е помощ ,а не сума която да ти стига за издръжка на детето.
За това са заплатите и майчинството.
Да пюренце за 2лв не е лукс то е нещо, което държавата трябва да осигури на децата ни.

# 79
  • по пътя на светлината
Авторката,не разбирам какво общо имат  залетите с киселина с детските надбавки?

# 80
Авторката за едно е права, че българите нямаме никаква гражданска позиция, не я отстояваме поне, нямаме обществено самосъзнание, иначе незнам какви са тези паралели и съпоставки...естествено, че като имаш право на детски, и още повече като разчиташ на тях, ще протестираш...

# 81
Не мисля, че хората протестират според общо-приети приоритети.
Това е все едно да кажеш, как не ви е срам да ви пука за жестокости над животните, докато има гладни хора, или- то у наше село 'леб нема, па она ми ръгнала да ми спира ГМО-тата.

# 82
За тези, които толкова се чудят как може да се протестира за такова нещо, им препоръчвам да разлистят темите за детските.
За много хора, това са пари за лекарства и храна за дечицата. Отворете си очите...
Много ми е чудно как така всички майки /визирам тези пишещи във форума/, които недоволстват от забавените детски, са намерили 20 лв, за да си платят интернета, а не са заделили 20 лв, за да има с какво да купят пюрета.
Влизам в темата за детските да проверявам кога са ги превели заради  моя позната. Жената няма интернет, няма интернет банкиране, няма телефон, няма компютър. Има обаче 2 деца, а мъжа и вече 3-ти месец не е получавал заплата...
Както някой по-напред в темата каза, тези които наистина се нуждаят от тези пари не са сред тези които си стоят пред компютрите и проверяват в ипей дали са им превели детските.
Дори и протестите не се организираха както трябва. Преведоха парите и темата за детските опустя....до към 20.03. когато пак ще се започне има ли детски тук, има ли детски там...
Така че какъв протест, какви 5 лева....

Последна редакция: пт, 05 мар 2010, 01:01 от Nefertity

# 83
  • гр. Шумен
Извинявайте, ама темата се изроди в нападки срещу майките, които имат нахалството да имат компютър и нет, а си искат детските за памперси и пюрета, а не се говори за принципи (въпреки, че и аз намирам за инфантилни аргументите, които снесоха пред камерата и не подписах петицита, която също беше нелепа). ТОя филма, да ме прощавате, ама вече съм го гледала. Когато учителите стачкуваха що народ скочи на им брои работните часове, ваканциите, да ги пита как така имат нахалството да имат нет (виж, до тока не стигнаха, ама няма да се учудя ако тук някой дама не предложи на "закъсалите" майки да си спрат и тока, че той е лукс), д си купуват дрешки, вместо са ходят навлечени с найлонови торбички и пр. Наскоро и лекарите ги емнаха. СЪщата раобта, когато тръгнат да стачкуват други браншове за неизплатени възнаграждения - и тях ги оплюват къде ли не. Не се подкрепяме взаимно и това е! Ситият на гладния не вярва - това е старо колкото света, но важи с пълна сила.

# 84
... argun ами няма как да искаш "луксовете" да ти ги покрива държавата нали?

Не, разбира се. Но все пак има семейства, за които 35 лв. са разходите за няколко дни. Както каза някой по-напред - тези семейства не могат да си позволят купени пюрета или уроци по бялет.

# 85
...
Много ми е чудно как така всички майки /визирам тези пишещи във форума/, които недоволстват от забавените детски, са намерили 20 лв, за да си платят интернета, а не са заделили 20 лв, за да има с какво да купят пюрета.
...

Забелязвам, че повечето пишат тук в работно време  Wink там се крие ключа за палатката.

# 86
Съгласна съм с авторката, да, наистина протести срещу детското насилие няма , а борбата в тази насока се води от няколко майки, които обаче не чакат поредния сигнал, а се борят от години. И да, наистина си заравяме главите в пясъка и искаме някой друг да ни реши проблемите
Детските сс обсъждани неколкократно, например защо не са за всички деца, защо държавата се ограничава в подомагането само с този глупав начин, и защо премахна семейното подоходно облагане и т.н.
Аз бих подкрепила протест не само на майките, но и на останалите социални групи, които имат забавяне, когато е по- същество: плащанията се забавят системно, парите ни се полагат и е редно да са изплащани навреме, по същия начин  по който сържавата изисква да спазваме нейните срокове за плащане; или: да има детски за всички деца; или: парите за детски са малко и бихме искали увеличение пради поскъпналия живот, повишените общински такси за ДГ и безработицата и т.н.
Но протест, на който обясняват че парите им трябвали страшно много за балет и памперси...смешно е и несериозно, особено на фона на  неизплатени пари за протези например...

# 87
Но протест, на който обясняват че парите им трябвали страшно много за балет и памперси...смешно е и несериозно, особено на фона на  неизплатени пари за протези например...

Не виждам нищо смешно в това да не можеш да купиш памперси и пюрета за бебето си.Не се захващайте да спорите за глупости,така нищо няма да се постигне и нищо няма да се промени в тази държава.Тези 35 лв са надбавки които всеки има право да изхарчи както прецени, тези пари не се дават за отглеждане на дете, а са социална помощ.Опитайте се да направите разликата. Simple Smile

# 88
...смешно е и несериозно, особено на фона на  неизплатени пари за протези например...

Противопоставяш проблемите на майките с деца на тези на инвалидите. Какво си мислиш, че ще постигнеш?

Последна редакция: пт, 05 мар 2010, 08:45 от argun

# 89
Докато всеки смята, че неговото право е по- право от това на останалите, нищо няма да се промени към по-добро. И вярно е, че в повечето такива теми се захващате за глупости. Същината на тези детски надбавки е да са в помощ за отглеждането на деца, чиито родителски доходи са под определена граница. Това, че някоя си изпляскала, че й трябват да плати таксата за балет, не означава, че всички искат тези пари за същото..... И стига с тоя интернет. Имате ли си идея, колко майки не са и помирисвали интернет, камо ли компютър!? Да не говорим, за колко много деца шоколадът от лев и нещо е пиршество, което рядко им се случва... И моля ви, не се захващайте сега за шоколада....

Общи условия

Активация на акаунт