Срамен и жалък протест за забавени детски

• 14 535
  • 409
  •   1
Отговори
# 90
Трябва да се пречисти пасмината, която взема неправомерно детски и тогава за наистина нуждаещите се ще има повече пари и редовно.  Peace
За проокола - аз не вземам детски и не смятам, че държавата е длъжна да ми помага при условие, че всички в къщи работим.

# 91
... argun ами няма как да искаш "луксовете" да ти ги покрива държавата нали?

Не, разбира се. Но все пак има семейства, за които 35 лв. са разходите за няколко дни. Както каза някой по-напред - тези семейства не могат да си позволят купени пюрета или уроци по бялет.
Майките от протеста искат увеличение ,защото с тези пари не може ли да си покрият памперсите и пюретата от 1,70лв/т.е. тя си ги позволява/  каза едната ,а другата жена с три деца спомена извънкласните занимания.

# 92
Абе айде стига гледахте в джобовете и портмонетата на хората. Полагат се тези пари, имат законно основание да ги получат - държавата е длъжна да ги изплати в срок, за някои хора са наистина жизнено важни. Така както и аз съм длъжна да си платя данъците, тока и т.н. в срок.
И кой ще определя кое дете има право на балет и кое не?
Забавянето е абсолютно ежемесечно от август насам, прочетете темите.

# 93
Абе айде стига гледахте в джобовете и портмонетата на хората. Полагат се тези пари, имат законно основание да ги получат - държавата е длъжна да ги изплати в срок, за някои хора са наистина жизнено важни. Така както и аз съм длъжна да си платя данъците, тока и т.н. в срок.
И кой ще определя кое дете има право на балет и кое не?
Забавянето е абсолютно ежемесечно от август насам, прочетете темите.
Преди НГ и сега за няколко общини има забавяне.
Забавяне е когато парите не са в сметките им до последното число на месеца.
Не гледам в паничките им и не определям аз кой ще ходи на балет или не ,но това не е и грижа на държавата /данъкоплатеца.
Вместо да кажат ,че хаотичното получаване на парите в рамките на 15 дена и закъснението им дори с един ден им бърка семейния бюджет тръгнаха да се жалват ,че помощите били ниски и не стигат памперси и купешки пюрета.Аме да направим детските една минимална РЗ и готово ще стига храна ,топло и подръжка на детето.

# 94
Значи за теб е редно плащане за януари да се проточи и да бъде изплатено чак март (и това да се повтаря месец след месец)? За мен не е нормално и си е баш за протест.

# 95
Значи за теб е редно плащане за януари да се проточи и да бъде изплатено чак март (и това да се повтаря месец след месец)? За мен не е нормално и си е баш за протест.
Вместо да повтаряш едно и също все едно не си прочела въобще какво пиша .Прочети и отговаряй адекватно .Ако не можеш да ме разбереш не е мой проблем.
И все пак ще се повторя
Вместо да кажат ,че хаотичното получаване на парите в рамките на 15 дена и закъснението им дори с един ден им бърка семейния бюджет....
След като се хванах да пиша и писмо за фиксирани дати ,лихви при закъснение и официално обявяване на причините за забавяне на плащанията явно не го смятам за редно.
А дори и не получавам детски.-

# 96
  • София
Като толкова ви е интересно как майките се жалват,че им забавят прословутите 35 лв. що не се замислите малко-Месечните помощи за дете до навършване на средно образование за 2009 г. са в размер на 35 лв. за всяко дете. При едновременно раждане от майката на 2 и повече деца помощта за всяко от тях се определя и изплаща в размер 150 на сто от размера по ал. 2. т.е 52, 50 лв..Ако майката е с три деца-смятайте сами  Naughty да не говорим и за тези по ч.43 така,че на вас може да ви е смешно и срамно,но това не са малко пари  Peace Още повече ако трябват лекарства
Лек ден

# 97
Какви са тези скъпи пюрета, чак от 1,70 ? По мое време варяхме 2 картофа, 1 морков, 1 лук и после го натисках с вилицата да стане на пюре. /сега може с пасатор/

# 98
Ами аз така разбрах, че протеста е бил за забавянето, пък кой какво е говорил после и какво са излъчили по телевизията е друг въпрос.

# 99
Жалко, че българина е толкова заблудена овца!  Tired Жалко!

Вместо да протестира срещу забавянето на детските, да се вземе в ръце и да протестира срещу това, че се стига до там 35лв да са жизнено важни!  Tired

# 100
Какви са тези скъпи пюрета, чак от 1,70 ? По мое време варяхме 2 картофа, 1 морков, 1 лук и после го натисках с вилицата да стане на пюре. /сега може с пасатор/

Съвсем нормални пюрета, които много деца харесват.Идеите с намачканите картофи, моркови и т.н. колкото и да са здравословни няма как да ми нахранят детето, просто защото не ги яде.
А съм сигурна, че на пазара има и доста по-скъпи пюрета, вече съм минала този етап...

# 101

Тъй като февруари е къс е "нормално" да не стигне времето за да си свършат работата /т.е. да организират преводите/. Mr. Green

След като се хванах да пиша и писмо за фиксирани дати ,лихви при закъснение и официално обявяване на причините за забавяне на плащанията явно не го смятам за редно.

То си е нередно. Процеса е двустранен - от една страна върху нашите задължения се плащат наказателни лихви дори за един просрочен ден, от друга страна държавата си позволява да забавя всякакви плащания със закъснения без дори да чувства вина за това. Въпроса е принципен. За да се възпитава дисциплина и спазване на правила и закони трябва да се започне от този, който ги налага - в случая държавата. Докато последната си позволява волности, то няма как да изисква от гражданите си и затова ще си продължаваме да си живеем в хаос.  

Последна редакция: пт, 05 мар 2010, 10:11 от Mama_Nana

# 102
Вместо да протестира срещу забавянето на детските, да се вземе в ръце и да протестира срещу това, че се стига до там 35лв да са жизнено важни!  Tired
  202uu
Viktoria® много точно си го казала.
Обаче то и протеста нито се организира както трябва, нито където трябва.
Протест срещу забавяне на детските надбавки пред Общината  ooooh!  Общината и кмета нямат никакво отношение към социалните плащания. Със същия успех можеше да се протестира пред Мол-а.
В Разград изобщо не са пуснали уведомление, че ще има такъв протест /а по закон са длъжни да го направята 48 часа преди това./
Искаме държавата да спазва закона и да ни изплаща парите в срок, ние обаче не спазваме нейните закони.

argun може една част да пишат само в работно време, но пък голяма част от тях са още в майчинство.

# 103
... argun ами няма как да искаш "луксовете" да ти ги покрива държавата нали?

Не, разбира се. Но все пак има семейства, за които 35 лв. са разходите за няколко дни. Както каза някой по-напред - тези семейства не могат да си позволят купени пюрета или уроци по бялет.
Майките от протеста искат увеличение ,защото с тези пари не може ли да си покрият памперсите и пюретата от 1,70лв/т.е. тя си ги позволява/  каза едната ,а другата жена с три деца спомена извънкласните занимания.

Просто майките от протеста са тези, които имат нет, информираните, активните... а тези огруханите от живота, които карат с по 5-10 лв. на ден вероятно дори не са разбрали, че ще има такова нещо.

...
argun може една част да пишат само в работно време, но пък голяма част от тях са още в майчинство.

Възможно е, но преди време ми направи впечатление, че темата в темата за майчинските се пишеше предимно в работно време.

# 104
...смешно е и несериозно, особено на фона на  неизплатени пари за протези например...

Противопоставяш проблемите на майките с деца на тези на инвалидите. Какво си мислиш, че ще постигнеш?
Очаквам че инвалидите нямат доход освен пенсия и социални плащания , а децата имат поне по един, в повечето случаи двама здрави прави родители, които биха могли да работят и да не опират до тези 35 лева(или там колкото *35 лева са)
И другото което е- раждането на деца за да се взимаш помощи и детски за тях доскоро беше специалитет на една малцинствена група, но гледам че и на други се е харесало. Ромите поне знаят как да играят по тънката лайсна- "нямаме за ток, за лекарства, за хляб" та поне ги съжаляват...а активните мами нямали за балет и пюрета, милите  Tired

Общи условия

Активация на акаунт