Срамен и жалък протест за забавени детски

• 14 447
  • 409
  •   1
Отговори
# 195
Не съм сигнализирала, за да не им правя мръсно. То това води след себе си много нерви и проверки. Самите социални трябва да си проверяват нещата, не да чакат да си доносничим, както  доста хора са го правили в едно не отдавна забравено минало. И понякога просто трябва да си надигнат д-то, за да видят съответната майка с каква кола спира пред социални грижи. Самите те трябва да си упражняват контрола. Дори и с посещения на място у домовете на социално слабите, както се прави за останалите целеви помощи - за отопление и пр.

Ех, Андрешко...  Laughing  От граждани с такава смела позиция по форумите, държавата е докарана до тук.

Права си, държавата въпреки действията на хората, все пак е докарана до тук Laughing благодарение на други хора. Нещата са много по-добре, отколкото през 90-те години и от колкото през последните още 10 години.
А, моята смела позиция имам честта да я заявявам открито и ясно, където смятам, че е необходимо и където я чуват. И това ми се случва доста често, между другото, поне веднъж в седмицата да го правя реално, а не виртуално.

# 196
Не съм сигнализирала, за да не им правя мръсно. То това води след себе си много нерви и проверки. Самите социални трябва да си проверяват нещата, не да чакат да си доносничим, както  доста хора са го правили в едно не отдавна забравено минало. И понякога просто трябва да си надигнат д-то, за да видят съответната майка с каква кола спира пред социални грижи. Самите те трябва да си упражняват контрола. Дори и с посещения на място у домовете на социално слабите, както се прави за останалите целеви помощи - за отопление и пр.

Ех, Андрешко...  Laughing  От граждани с такава смела позиция по форумите, държавата е докарана до тук.

Права си, държавата въпреки действията на хората, все пак е докарана до тук Laughing благодарение на други хора. ...

Хората са едни и същи. Такива като теб, които смело плюят приятелките си по форумите колко пари имат, но после казват "не искам да им правя мръсно", изобщо не сте малцинство. Докато смяташ, че осигуряването върху реална заплата и плащането на данъци е "мръсно", все ще е така тази държава.

# 197
argun и другите на нейната позиция пояснете си я по-конкретно моля.
Какво смятате ,че трябва да се промени при детските надбавки -за закъснението е ясно .
Сега са 35лв . каква смятате ,че трябва да е сумата ?
Една от протестиращите явно смята ,че трябва да и покрива пюретата и памперсите това колко прави  newsm78
Това със сигнализирането е просто смешно .Какво отиваш и казваш ама моля ви се аз я виждам ,че има пари купи си еди какво си пък взема детски на комисията Кушлев ли да се докладват ?

# 198
Какво смятате ,че трябва да се промени при детските надбавки -за закъснението е ясно .
...

Честно казано не съм се замисляла колко трябва да е сумата. Аз там не се класирам и не мога да преценя. Но смятам, че след като министерството е поело този ангажимент и по тази причина десетки хиляди семейства са си направили сметката, че в бюджета им ще влязат тези пари, трябва да бъде изпълнено. Като не могат да осигурят тези пари на 15 число всеки месец, да имат доблестта да излязат и да кажат с колко ще ги забавят и дали изобщо ще ги изплащат. Защото някои семейства си правят сметката, че до 15 число могат да харчат по 5 лв. на ден, до 18 число - по 4 лв. и т.н.
Ако някоя потребителка смята, че тези изплащането на тези пари трябва да бъде преустановено, може да пише до министерство, министерски съвет и т.н., там много ще й се зарадват.
А това със сигнализирането изобщо не е смешно. Жалко е, че се стига до там някоя да плюе приятелките си и след това да се тупа в гърдите, че тя доноси не правела.

# 199
argun да никак не е смешно хайде върви подай сигнал ,че еди коя си не е самотна майка ,а просто няма брак и получава детски .Или ,че Пенка пише у форума как си чака майчинството да си купи парфюмчета ,а в друга тема иска инфо как да взема помощи за отопление ,защото мъжът и бил без работа.
Срока за детските е от 15 до последно число на месеца .Преди са ги изплащали примерно до 20 число ,сега обаче закъсняват  в някои общини с 2-3 дена.Такава е ситуацията и за други плащания от държавата. Когато става въпрос обаче за деца в случая с детските и интеграционните това не трябва да се случва така е.
Обаче да излязат 5 майки и да се жалват ,че социалната помощ не им стигала за пюрета и памперси е не го приемам .Получават и майчинство и таткото заплата е не върви да искат памперсите и храната на детето да са от държавата .
Не върви да размахват пръст как на пенсионерите пенсиите им не закъснявали и им давали коледни добавки пък децата най-много се радвали на Коледата , а за тях няма.
Нещата трябва да разглеждат обективно .
Протест ,глупости  никой не пише в темата за детските и така ще бъде до 15 ,когато ще започне пак със стрелянето и псуването и предложения да се остаят децата в парламента да видели онези как се отглежда дете с 35лв.

# 200
Една от протестиращите явно смята ,че трябва да и покрива пюретата и памперсите това колко прави  newsm78
Това със сигнализирането е просто смешно .Какво отиваш и казваш ама моля ви се аз я виждам ,че има пари купи си еди какво си пък взема детски на комисията Кушлев ли да се докладват ?

Какво трябва да пояснявам!? Относно размера на сумата, която трябва да се дава като социална помощ за едно дете, ли трябва да се произнеса?  Thinking Не знам, предполагам, че би могла да варира, както размерът на издръжката, която се присъжда на единия родител при развод, с оглед възрастта и нуждите на детето....
Това със сигнализирането било смешно значи....  Thinking  Как така в един момент някой ви се привижда като крадец, а в следващия не можете да съобщите в съответната институция за този факт!? Не смеете да изразите мнението си и да превърнете думите в дела за да има резултат. Искате някой друг да свърши това, а вашите ръце да останат чисти и само да се ползвате от благата. Е държавата е затуй точно. И защо намесваш комисията Кушлев!? За да омаловажиш мнението ми!?
Изрично подчертавам, че мнението ми не е опит за заяждане. Ще ми се да разберете, че много, ама много зависи и от нас.

Не върви да размахват пръст как на пенсионерите пенсиите им не закъснявали и им давали коледни добавки пък децата най-много се радвали на Коледата , а за тях няма.
Нещата трябва да разглеждат обективно .
Протест ,глупости  никой не пише в темата за детските и така ще бъде до 15 ,когато ще започне пак със стрелянето и псуването и предложения да се остаят децата в парламента да видели онези как се отглежда дете с 35лв.
Откровената простотия не желая да коментирам и не слагам всички майки под общ знаменател.  Peace

# 201
Такива като теб, които смело плюят приятелките си по форумите колко пари имат, но после казват "не искам да им правя мръсно", изобщо не сте малцинство. Докато смяташ, че осигуряването върху реална заплата и плащането на данъци е "мръсно", все ще е така тази държава.

Не съм писала, че са ми приятелки. Приятелки казвам само на няколко човека.
Много се пенявиш, бързо ще остарееш. Поне да има за какво да се хабиш, а то дори ти не влизаш в тази категория - на нуждаещите се Laughing

# 202
Повярвай ми, ако имам повод за недоволство, изобщо няма да се оплаквам във  форума за това колко пари получават приятелките ми и да се свивам като мишка в реалния свят. Вече нямам познат, който да не се осигурява на реалните си доходи, някои дори над тях. От тази тема разбрах, че още има практика за плащане на ръка.
Това за какво майките харчат парите не е моя и твоя работа. И аз не разбирам как така имат пари за цигари, а не за пюрета, но допускам, че щом все още имат родителски права, сигурно имат право на цигари. За една може да е належащо да лети София-Варна за 20 лв. в двете посоки веднъж годишно за РД на майка си, за комшийката й самолета може да е разхищение, а ракията - не. Шарен свят.

... Срока за детските е от 15 до последно число на месеца .Преди са ги изплащали примерно до 20 число ,сега обаче закъсняват  в някои общини с 2-3 дена....

В част от общините януарските детски са били изплатени на в началото на март. Това са 15 дни закъснение.

# 203
luna ами като спориш за нещо значи имаш ясно виждане кое е правилното решение за теб .
Значи детските добавки трябва да са колкото издръжката при развод спорд теб?Идея нямам за сумата.
Комисията Кушлев е за мръсните пари ,когато се осигуряваш на по-малко отколкото получаваш разликата се явява такава.Намесих я заради сигнализирането ,когато имаш съмнение за такъв случай.И вложих ирония .
Идея нямам кое твое мнение си мислиш ,че омаловажавам.
Всъщност така и не разбрах какво точно мнение защитаваш .

# 204
Такива като теб, които смело плюят приятелките си по форумите колко пари имат, но после казват "не искам да им правя мръсно", изобщо не сте малцинство. Докато смяташ, че осигуряването върху реална заплата и плащането на данъци е "мръсно", все ще е така тази държава.

Не съм писала, че са ми приятелки. Приятелки казвам само на няколко човека.
Много се пенявиш, бързо ще остарееш. Поне да има за какво да се хабиш, а то дори ти не влизаш в тази категория - на нуждаещите се Laughing

Нали и аз това казвам - инвалидите да си протестират сами, залетите с киселина - и те. Какво се месят в протестите на майките? Ти сигурно вече си поостаряла, щом толкова бързо забравяш кой какво е писал.

# 205
  • Абсурдистан
В част от общините януарските детски са били изплатени на в началото на март. Това са 15 дни закъснение.
Това са 1-2 дни закъснение, защого срокът е до 30-то число на месеца,
а от август 2009 парите идват в края на месеца.
Т.е. говорим за регулярност: от предишното до сегашното плащане са изминали 30 дни.
Толкова колкото са изминали и от 15 на единия месец до15 на другия месец.

# 206
argun няма 15 дневно закъснение ,има 2-3 дни за Видин ,Добрич и Пловдв май .Закъснение се брои след приключване на месеца.

# 207

Така е зависи от нас, питам се тогава защо винаги остават единици да се борят за останалите.
Точно в тази тема не оспорвам мястото на протест на който и да било, а мотивите му. Те ме накараха да възнегодувам. Поне в София може много хора да потвърдят, че се спекулира с детските от страна на уж нуждаещи се.

# 208
luna ами като спориш за нещо значи имаш ясно виждане кое е правилното решение за теб .
Значи детските добавки трябва да са колкото издръжката при развод спорд теб?Идея нямам за сумата.
Комисията Кушлев е за мръсните пари ,когато се осигуряваш на по-малко отколкото получаваш разликата се явява такава.Намесих я заради сигнализирането ,когато имаш съмнение за такъв случай.И вложих ирония .
Идея нямам кое твое мнение си мислиш ,че омаловажавам.
Всъщност така и не разбрах какво точно мнение защитаваш .

Е, като не иска човек да разбере, каквото и да кажеш, все тая. Ползвай си иронията със здраве!
 Който искал, разбрал.

Така е зависи от нас, питам се тогава защо винаги остават единици да се борят за останалите.
Точно в тази тема не оспорвам мястото на протест на който и да било, а мотивите му. Те ме накараха да възнегодувам. Поне в София може много хора да потвърдят, че се спекулира с детските от страна на уж нуждаещи се.
Аз това вече го казах, но да повторя.: Не слагам всички под общ знаменател. Мотивите на една, не са мотивите на мнозинството. Повтаряйки до припадък едно и също изказване, омаловажавате проблема за много нуждаещи се.  Peace

# 209

Нали и аз това казвам - инвалидите да си протестират сами, залетите с киселина - и те. Какво се месят в протестите на майките? Ти сигурно вече си поостаряла, щом толкова бързо забравяш кой какво е писал.

Не съм чела цялата тема. Гледах анонс от новините от преди 1-2 дена, едва днес. Видях за какво става дума. Нямам времето като теб да съм толкова активна навсякъде и да помня всичко.
Иначе за протести, ти ходила ли си на тези, които посочваш или само си спортуваш по форумите.

Общи условия

Активация на акаунт