Срамен и жалък протест за забавени детски

• 14 449
  • 409
  •   1
Отговори
# 345
Ами има специални хлябове, пълнозърнести, не знам какви още, а сигурно си забелязала че има и хлебарници, пекарни. Там ако си влизала си видяла и хляб по 9 евро/кг. Аз съм яла такъв 'златен хляб' веднъж, покрай недоразумение съпружеско. Не виждам защо трябва да лъжа. Всеки може да влезе, да погледне, да цъкне колко е евтино и да си излезе Grinning  
Повечето от хората, които познавам тук имат машини за хляб. Сигурно има причина.
Иначе пастата е евтина, да. Но само на паста не се живее:)) Трябва си и пиле, но и пържолка, все пак.
На юг също така е по-евтино, поне така казват.

# 346
В Била например собсвената им марка хляб от 500 гр струва 1.29 ( вчера купих такъв). В Кауфланд 800 гр заводски хляб ВитаСтар ( пак собствена марка) струва 0.39 лв. Хайде сега, да обобщим колко трува хлябът в България, та да можем да го сравним в италианския.

# 347
Да, и да си докажем че навсякъде човек може да живее с 2 и 200  Grinning

# 348
Гуспо'йци, защо нападате хората, на които им се полагат помощи, не са си ги определили те, държавата е решила да им дава, само дето по най-мърляшки начин закъснява с тези си задължения.

Оф, мога да "успокоя" на га, че (за съжаление), на "запад" има големи злоупотреби със социалната система... направо си има прослойка паразити, които цял живот не работят, раждат деца на поразия и разчитат на данъкоплатците да им ги хранят. За да не се обиди някой тук, че визирам него, ще дам пример, защото аз говоря за нещо много по-различно. Миналата седмица четох за един младеж, на двайсет и няколко години, заплодил...8 жени. Които си раждат и гледат децата като самотни майки, не работят (официално), и лежат на гърба на данъкоплатците, чакайки да им се осигури жилище, издръжка и т.н. . Периодично излизат данни как огромни семейства със статут на бежанци се настанявят в скъпи къщи, и наемът по 5-6 хиляди лири на месец ляга на данъкоплатците. И така нататък....

Тука не става въпрос за това.

# 349
  • София
Значи тук, в БГ ТРЯБВА да се ядат евтини пюрета, майката да не смее да купи едни памперси, а "за запад" ТРЯБВа да се ядат качествени храни, а не да се пазарува в Лидл? Sick Sick Sick Аз лично излизам от темата, тук стана противно.
Добавка към основен доход за дете е същото като детска добавка. За мен лично е едно и също.

# 350
Аз лично се дразня лекичко на тея сравнения на цените, сигурно личи.
Освен това се дразня на безумната аргументация, и най много се дразня на това, че от всичко закъснели, просрочени и спряни плащания в страната ни, най много шум се вдига точно за тея 35 лв, които ако се вярва на медиите, са закъснели с  1 работен ден.
Дразня се и че се компрометира правото на протест на 'майките' и че при следващият повод за протестиране, който няма начин да не е по смислен, някой с 3 звезди ще цъкне с език и ще каже ' тея пак ли вдигат шум, помните ли предния път какъв цирк направиха, а всичко си беше по конец'.

# 351
Значи тук, в БГ ТРЯБВА да се ядат евтини пюрета, майката да не смее да купи едни памперси, а "за запад" ТРЯБВа да се ядат качествени храни, а не да се пазарува в Лидл? Sick Sick Sick Аз лично излизам от темата, тук стана противно.
Добавка към основен доход за дете е същото като детска добавка. За мен лично е едно и също.

Тук в БГ майката си получава майчинство ,а бащата заплата ако очакват с детската добавка да издържат детето е ми няма да стане!
Не е задължително да яде нито евтини нито скъпи пюрета една майка в майчинство може да се прекърши да му спретне тя пюренцето. Има и детска кухня .
На мен пък ми е противно прехвърлянето на отговорността.
Една плоча въртиш и това е .

# 352
  • София
Защо се хващате за циганите и за тези които чакат на соц.помощи? Дадох пример как двама лекари, със специалност даже, в болница могат и получават такива заплати, които автоматично им позволяват взимане на детски добавки. Каква отговорност прехвърлям? Въртя една плоча, защото чувам все една и съща отсреща....

# 353
Рокси, скъпа форумска дружке, обаче тези сравнения за кое било най-важното са като плъзгане по хлъзгава наклонена плоскост: няма спиране, веднъж почне ли човек да сравнява и противопоставя интересите: пенсионери ще кажат "вие майките сте поне здрави и прави и можете да работите", тежко болните ще кажат на пенсионерите "вие пък какво искате, за нашите раковите болести няма пари за лекарства и мрем преждевременно" и т.н.

Нека да не отричаме на хората правото те да решат какво им е важно и да си отстояват правата, пък макар и нашите приоритети да са други. Няма "квота" за протести.

# 354
Klemi, аз лично не те разбрах. Тоест, разбирам, че искаш тези 35 лева да покриват разходите на детето.  Или 125 евро, все тая. Как да стане това в настоящите икономики тук и там не ми го побира ума.
Всмисъл нека има детски добавки. Но нека има и икономика зад тях. 

# 355
Защо се хващате за циганите и за тези които чакат на соц.помощи? Дадох пример как двама лекари, със специалност даже, в болница могат и получават такива заплати, които автоматично им позволяват взимане на детски добавки. Каква отговорност прехвърлям? Въртя една плоча, защото чувам все една и съща отсреща....

Съпостави семействата лекари и цигани като бройка и ще си отговориш. И ако за лекарите съществува опция да излязат от системата на подпомагане то за циганите такава няма. При тях числото на нуждаещите се увеличава.

# 356
  • София
Не, не искам да покриват издръжката на детето.  Искам да ги има поне, колкото са ги определили и да идват навреме. Това е. Искам да са повече, но разбирам, че няма как. Щом е така, поне да идват на време, какво всички други плащания трябва да бъдат. Ако не са - дължат законовата лихва. Аз като закъснея с данък я дължа, че даже я и плащам.  Peace
В смисъл нека има детски добавки. Но нека има и икономика зад тях.   Ето това искам и аз. За съжаление не е така.

Да спрат тогава помощите за цигани.  Mr. Green /убийте ме сега с камъни/

# 357
Нееееееее отказвам се .
Тези двама хипотетични лекари си имат майчинство и заплата от какъв зор трябва да си отглеждат детето с детската добавка .

Въртиш едно и също и май със сигурност и ти не се разбираш какво искаш да кажеш.
Детска добавка в размер на издръжката на едно дете  newsm78

# 358
  • София
Детска добавка в размер на издръжката на едно дете ? това къде съм го писала?  Shocked Shocked Shocked
Тези двама лекари не са хипотетични, те са почти всички лекари, които работят в държавна болница.  Peace Майчинстовто е две години, даже само първата е 90% от заплатата. След това пак работиш за 600-700лв ако си лекар в Бг на държавна работа.  Или ако си учител.
Какво не те е ясно?

# 359
Не, не искам да покриват издръжката на детето.  Искам да ги има поне, колкото са ги определили и да идват навреме. Това е. Искам да са повече, но разбирам, че няма как. Щом е така, поне да идват на време, какво всички други плащания трябва да бъдат. Ако не са - дължат законовата лихва. Аз като закъснея с данък я дължа, че даже я и плащам.  Peace
В смисъл нека има детски добавки. Но нека има и икономика зад тях.   Ето това искам и аз. За съжаление не е така.

Да спрат тогава помощите за цигани.  Mr. Green /убийте ме сега с камъни/
Добре ето ,че мислим еднакво защо трябваше да се хабим толкова време не знам.
Всички писахме ,че е редно да си идват в срок .

Общи условия

Активация на акаунт