С мирис на цветя, настъпва пролетта. 43та тема на мами в Австрия

• 34 131
  • 735
  •   1
Отговори
# 120
feather, как успяваш само на неподходящи лекари да попаднеш ! Защо реши, че лекарката е пияна или луда?
За лекар с английски виж тук http://www2.aekwien.at/997.py

kalina_malina1966, ако не ти е било отговорено, може би е било, защото повечето от хората или не биха препоръчали  локал, какъвто търсиш или не знаят такъв. Вместо да спамим с 20 отговора " не знам" или "не мога да ти препоръчам" предпочитаме да си замълчим. Аз лично никога не съм била тук в българско заведение и нито знам къде има нито мога да ти препоръчам нешо. Избягвай да правиш заключения, без да ни познаваш и да слагаш необмислени епитети. Нямам спомен някой да те е обиждал тук.

другата нула номер заради въшките.

Ех, облак, най-после да ти вникна в проблема   Joy

Ели, да от снежанка е.

Последна редакция: вт, 09 мар 2010, 19:38 от fat.wombat

# 121
  • На Дунава
Нека не създаваме още един трол и приключим с темата. Очевидно е, че тя няма да доведе до нищо смислено. Калина-Малина, съжалявам, че не сме помогнали според очакванията, и ти желая успех в организацията.

# 122
Избягвай да правиш заключения, без да ни познаваш и да слагаш необмислени епитети. Нямам спомен някой да те е обиждал тук.
Прочети написаното от теб още веднъж и се опитай първо ти да го спазваш!

# 123
 smile3550 newsm81

Облак, мога ли да разбера без рентген дали носът ми е счупен?

Последна редакция: вт, 09 мар 2010, 20:57 от fat.wombat

# 124
wombat
какво направи та си счупи носа Shocked или ти теоритично питаш?

федър, от какво ви е раната, нещо пропуснах... съжалявам за преживяването, аз смених 4 детски доктора за 6 месеца след раждането на големия, докато намеря моя си. и един резервен имам Wink

тука много весели неща се случват, докато ме няма Mr. Green явно сме интересни, 4 гости едновременно. но както е казал австрийския народ>
ist der ruf mal ruiniert, lebt es sich ganz ungeniert  eat cheers

Последна редакция: вт, 09 мар 2010, 22:34 от deiana

# 125
feather, как успяваш само на неподходящи лекари да попаднеш ! Защо реши, че лекарката е пияна или луда?
За лекар с английски виж тук http://www2.aekwien.at/997.py

уомбат, аз търся само лекари с английски така или иначе. тази така я намерих, в квартала, работи понеделник следобед и говори английски. искам да се оплача някъде на английски, това исках да кажа

досега попадах на лекари, които според мен не обръщат достатъчно внимание, което може да се случи на човек, който е от 2 месеца в страната и в последните 5 години е ходил все на частно, с изключение на наблюдаващия бремеността. но това, което се случи вчера, според мен е недопустимо, в която и да е държава и за каквато и да е практика. иначе съм объркала държавата
без да мога да разкажа цветно
когато влезнах при лекарката, помислих, че е сестрата, защото нали те обикновено седят на така наречената рецепция, ме гледаше малко втренчено и говореше насечено някак си, но горе долу ок, понякога така говорят хората на нематерния си език. не помнеше, че съм записала час. покани ме да изчакам
както вече споменах чакахме 50 минути да излезнат клиенти, които бяха влезнали преди да дойдем ние. след това, жената, която чакаше с нас, излезна за около 5 минути отвътре, макар че детето й беше болно очевидно. може и нещо да ми е казала жената, но аз не разбирам немски. след като чакахме сами в залата още 10на минути, реших да видя какво става и защо не ни викат. отидох на рецепцията и тогава се появи тая жена, която аз мислех, че е сестра. почна да ми говори на немски, явно не е запомнила, че не говоря, макар че бяхме последни клиенти. помолих я, да превключи и тогава разбрах, че тя всъщност ми прави забележка, че съм се промъкнала в чакалнята без да се обадя. обясних и, че чакаме повече от час и съм и давала картата на детето и прочие, но тя почна да ми повишава тон, че съм се шегувала с нея и не можело така да постъпвам. след малко, все пак и просветна, понеже и подадох картата отново. на мен пък почна да ми просветва, че това всъщност е лекарката, но реших да я попитам, докато тя се бореше с компютъра и нещо го кълнеше, че не работи и почти се разплака. на моя въпрос, вече избухна и почна да ме пита защо искам да и причиня толкова болка и се държа така лошо с нея, при положение, че аз през цялото време и говорех с нормален тон и без нещо да и отговарям на обвиненията. е, тогава вече наистина си издърпах картата от четеца и почнах да обличам детето, нямаше смисъл да продължаваме, защото очевидно не бих и дала да го пипне, камо ли да му преглежда раната или да му удари ваксина. тя продължаваше да повтаря, че съм ужасен човек и че я наранявам, дори когато се извиних и излезнах от кабинета
е, дали аз все попадам или жената не беше наред
разбира се, след посещението при нея, почнах да оценявам предишната лекарка, която макар да не обърна ужасно много внимание, беше нормална
днес прочетох в австрийския форум на родителите, че жената пие и поставя грешни диагнози
също така, днес посетих лекар, който ми хареса и ще му дам втори шанс Simple Smile

деяна, благодаря. никола си сцепи веждата в петък и го шиха в спешното. понеже му е трето шиене, вчера, след като не можах да добия лекарско мнение, му махнах лепенката, да я погледна и видях, че е добре. днес лекарят попита дали е било много дълбоко, а то беше. и потвърди, че раната е добре

# 126
feather, а как прочете в австрийския форум, че лекарката пие и поставя  грешни диагнози, като не знаеш немски? Или те заради теб са започнали да пишат на английски?

Последна редакция: вт, 09 мар 2010, 23:04 от Biene Maja

# 127
деяна, благодаря. никола си сцепи веждата в петък и го шиха в спешното. понеже му е трето шиене, вчера, след като не можах да добия лекарско мнение, му махнах лепенката, да я погледна и видях, че е добре. днес лекарят попита дали е било много дълбоко, а то беше. и потвърди, че раната е добре

оле, съчувствам ти. алекс си прасна главата та го шиха на 18 мес., няколко седмици преди да се роди брат му, аз от ужас щях да родя предсрочно. ама след шева не помня да сме ходили, те конците се разлагат сами... няма нужда от вадене, или имам грешен бременен спомен newsm78
както и да, желая ви скорошно намиране на правилния детски и бързо заздравяване на раната.

# 128
В Икеа сме клиенти, а при лекаря - пациенти.

# 129
feather, а как поречете в австрийския форум, че лекарката пие и поставя  грешни диагнози, като не знаеш немски? Или те заради теб са започнали да пишат на английски?

един език в процес на учене се чете доста по лесно, отколкото се говори.
ти пак не искаш да се заяждаш нали Rolling Eyes

# 130
Цитат
ти пак не искаш да се заяждаш нали
Не  smile3502

# 131
тати нещо ми липсва  newsm75

# 132
feather, а как прочете в австрийския форум, че лекарката пие и поставя  грешни диагнози, като не знаеш немски? Или те заради теб са започнали да пишат на английски?

ами браузъра превежда достатъчно добре. има и гугъл. ако искаш, мога да ти покажа как го правя. за да съм ти полезна и аз с нещо на теб...

# 133
В Икеа сме клиенти, а при лекаря - пациенти.

на тая лекарка не съм и никаква пациентка. само клиент и то недоволен. предполагам касата ще и плати за моята визита и това ще са ни взаимоотношенията

риторичен въпрос: и в живота ли се взимаш толкова насериозно или само във форума

няма нужда да ми отговаряш, така или иначе ще продължа да ти пропускам постовете

# 134
Ди, Даниел си прасна носа и го разкървави и се шашнах в първия момент, но не е сериозно.
feather, много bizarre Geschichte!!! Радвам се, че сте си намерили, лекар, който да ви допада.

Общи условия

Активация на акаунт