С мирис на цветя, настъпва пролетта. 43та тема на мами в Австрия

• 34 115
  • 735
  •   1
Отговори
# 150
Добре дошла, gretcan!
Аз също съм новичка - откакто моят мъж изненадващо си намери работа във Виена, все досаждам на момичетата с моите тревоги около преместването ни (аз съм бременна в 5ти месец и имаме едно детенце на година и половина). Обаче с това, което пишат момичетата тук за Австрия (в частност Виена) доста се поуспокоих. Наясно съм, че няма да е лесно, но вярвам, че е за добро. И ти трябва да си позитивно настроена, ако мъжът ти успее в начинанието. Аз се шашках като първокласничка, а като отидох до Виена да си оправям документите, се оказа, че не е никак страшно. Първите ми впечатления са за спокойствоие и приветливо отношение на авсрийците. Аз също не говоря немски, мъжът ми - още по-малко. Но нали в този живот все към нещо трябда да се стремиш да усъвършенстваш в себе си Wink Успех на мъжа ти и много късмет ви желая!!!

# 151
gretcan, присъединявам се към това, което ти е писала маним.

# 152
 Добър ден!

Леден облак, благодаря. Обмислих няколко варианта и последно се спрях на обяд в Do&Co. Вечеря и музика само, ако успеем да се потрудим. Simple Smile
Яна Бибияна, какво искаш да изразиш с понятието трол? Обиждаш ме само, защото съм на мнение, че бях безкоментарно подмината. Какво говори това за теб тогава?

Вероятно е много по-важно да напълня страници с картинки и да поздравя поименно всеки един българин, емигрирал тук, отколкото да отговоря на конкретен въпрос. Какво е значението на понятието спам в тази тема? Едно "не знам" е чудесен вариант да покажеш, че си забелязъл някого, но спазваш необходимата дистанция.
Както обясних на някои от вас чрез съобщение, не съм запозната със специалния етикет на темата за Австрия. Силно впечатлена съм обаче, че в написаното от повечето участници в темата, се среща първо лице на множествено число. Определено предпочитам индивидуалисти, използващи прекрасната и звучна форма "аз". Преди две или по-скоро три години съм била активна в темата за Германия и не съм сещала такива трудности. А бях убедена, че тук не е по-различно от там. Уви!

bouquet

# 153
manim-благодаряти за позитивните думи  bouquetти си маика героиня Hug smile3501 smile3525бремена и с бебе на 1.5г.Аз непосмях преди 5г.

# 154
fat.wombat-благодаря Ви
Страхотни сте smile3525

# 155
Fat.wombat благодаря ти за бързия отговор, много си мила   bouquet

# 156
Ааааа, gretcan, моля, не бързай със заключенията за "майката-героиня"  Stop
Просто нямам друг изход, освен да позволя да се раздели семейството ни, а това за никой не е добро, най-вече за децата! Така че ще се боря със зъби и нокти за титлата, която ти ми сложи, но само времето ще покаже ще се справя ли... Важното е, че не ме е страх и вярвам, че всичко ще е наред!  Naughty

# 157
клео, аз друга идея имам, защо ви е колело да бутате? като гледам сина ти е малко по малък от моя голям, като се измори да ходи не може ли на тротинетка да се качи, или трябва непременно да седи? някой от възрастните ще я дърпа, а заема много по малко място....
http://www.amazon.de/Hudora-14600-Wheel-Skate-Roller-silber/dp/B … 225572&sr=8-2

# 158
Една оса, която другите  наричали Острото жило, отдавна се питала какво да стори, та да се прослави повече от всички други. Затова, когато в един прекрасен ден попаднала в царския дворец, тя не си губила времето, а веднага връхлетяла върху принца в леглото му и го ужилила безжалостно.

Принцът се събудил с викове. Царят и неговите придворни се втурнали към спалнята на принца. Момчето продължавало да плаче безутешно. Придворните се опитали да уловят осата, но тя жилела злобно всеки, който се осмелявал да посегне към нея. Не след дълго в двореца всичко било в пълен хаос.

Новината се разпространила мълниеносно в цялата столица и населението започнало да се тълпи пред портите на царския дворец. Всички зарязали работата си. Плъзнали всевъзможни слухове, един от друг по-неясни и по-злокобни.

Осата, безкрайно доволна от суматохата, която успяла да причини, радостно промърморила преди да умре: “Доскоро бях най-обикновено жилещо насекомо, само дето името ми беше по-особено. Но едни голо име без слава е нищо и половина – също като огън без пламък. На този свят явно няма по-привлекателно нещо от това да те забележат, дори и на скъпа и прескъпа цена.”

Индийска басня

# 159
# 160
gretcan
в каква област ще си търси работа мъжа ти? варианта на маним е по лесен, работата вече намерена, семейството идва след това.

сара
хареса ми баснята

калина
ние у до&ко сме яли най ужасното ядене в живота си, ама вкусовете слава богу са различни. доколкото си спомням питането беше за бг ресторант или греша, не ми се рови сега назад. както и да е, viel spass Peace

# 161
Амин!!!  bishop  Joy Joy

Клео, вместо да купувате колело и да го разхождате из Виена може би идеята за една количка, от най-обикновените ( има едни съвсем елементарни, без подплънки и глезотии, които се сгъват много компактно и не тежат много) не е чак толкова лоша. Ще поразровя за снимка какво имам точно предвид. Сгъват се  2 пъти.

Ето такава http://www.amazon.de/SH161-Kinder-Kinderwagen-Shopper-ORANGE/dp/ … 226130&sr=8-4

Тази е само 5кг.

или такава
http://www.amazon.de/Chic-Baby-32716-Buggy-hellblau-marine/dp/B0 … 26370&sr=8-39

Последна редакция: ср, 10 мар 2010, 15:11 от fat.wombat

# 162
Клео, вместо да купувате колело и да го разхождате из Виена може би идеята за една количка, от най-обикновените ( има едни съвсем елементарни, без подплънки и глезотии, които се сгъват много компактно и не тежат много) не е чак толкова лоша. Ще поразровя за снимка какво имам точно предвид. Сгъват се  2 пъти.

Ето такава http://www.amazon.de/SH161-Kinder-Kinderwagen-Shopper-ORANGE/dp/ … 226130&sr=8-4

Тази е само 5кг.

има и по евтини
http://www.mytoys.de/Hauck-Sitzbuggy-Run-blue-2010/Buggys/Kinder … a02.07.01/1913720

# 163
Някой от вас ползва ли Bluetooth? Какво е качеството?Как се чува и как те чуват? Bluetooth или Headset, кое да избера?

# 164
"екскурзия"  travel в 16. бецирк. Предлагам средващата среща като се стопли да е в градината на Кента в 16ти
леле, Уомби, уцели в десятката, кърмя, не кърмя, ще се напъна да изпия една бира, заради шкембето в Кента   beer

Джи, честит имен ден  newsm51

Саре,  newsm20

Ди, бързо да оздравяваш  Hug

Клео, има едни колички, почти еднодневки по 15тина евро, но трябва да поровя за магазин. Ди ме изпревари  Peace, това са те

Общи условия

Активация на акаунт