Наистина ли е по-евтино в чужбина?

• 36 735
  • 503
  •   1
Отговори
# 105
явно на следваЩите разпродажби Ше се насо4им към германия и испания
в италито и австрия далавери няма
да не говрим, 4е тук от година на година и ка4еството намалява

# 106
Ааа, не само съм съгласна, ами и хич не споря, че е така. Обадих се, щото паралел между аутлет-нова колекция не бива да се прави. Или да се сравнява DKNY с Calliope, или пък Runners с Адидас. Инак и тук, и там, всеки се опитва да си направи сметката и да напазарува прилична стока на нормална цена.

За Германия и намаленията съм много съгласна, впечатления имам само от Мюнхен и Дюселдорф, ама много хубави впечатления  Laughing

# 107
  • в Tara
аз пък се чудя де ги толкоз  намаленията в испания, в каталуния нема Rolling Eyes
очаквам от 'испанките' да ме светнат Wink

завиждам яко на америката!

# 108
  • Ispania
аз пък се чудя де ги толкоз  намаленията в испания, в каталуния нема Rolling Eyes
очаквам от 'испанките' да ме светнат Wink

завиждам яко на америката!
Хара веднага казвам Mr. Green,ти като избяга от столицата Laughing...
Parque Sur, Party Party,дьнките за които аз все още не мога да повярвам ,4е бяха по 20 евро на Келвин Клейн са от там.
Ор4естра/пак там.
На Валентино косТИУмите по 99 евро ги имаше в магазина им при нас и сьщо в Ел Корте Инглес ако не се льжа(знам ,4е беше в Мадрид,но не сьм много сигурна то4но кьде)
А предполагам ,4е Зара,Манго,Пунто Рома,Бершка,Страдивариус и тем подобни са навсякьде еднакви Thinking newsm78.

# 109
  • Ispania
И в Ел Корте Инглес детските пуловери в Ел Берсиал по 6 и 9 евро на Рауф Лорен.

# 110
  • в Tara
Вал, паркесур е моят ТЦ Cry в този квартал живях, недей, че напипваш болна нишка!
имала съм такива попадения там....аз казвам, всеки може да купи скъпо, майсторството и таланта е да 'хванеш' нещо за дребни с'тинки Laughing Laughing

аз помислих, че говорите за онлайн продажби Embarassed
а тук кортинглес ще има чак септември, представяш ли си?

# 111
В сравнение с цените, които ги има в Щатите, в Канада е доста по-скьпо. Наши близки ходят всяка година на почивка някьде в Каролина и редовно ни носят дрехи за малкия и те самите си пазаруват за цяла година. Сьвсем благородно им завиждам.

aбсолютно си права, и ние правим поне едно пазаруване на сезон в Щатите. От Торонто до Ниагара е около 2 часа, до Бъфало малко повече. Е, там какви неща съм намирала, не е за вярване. Последно през октомври ходихме, ботуши Тимберланд за мен бяха  $39.00 с данъците включително. В Торонто бяха $140.00 същите. Мъжът ми си взе яке за $ 29.00, не същото, но подобно тук беше $180.00. Какво да си говорим, не знам да има по-ниски цени някъде другаде.

# 112
Не точно. По-евтино е да си купиш някой друг парцал/ джунджурийка/ дрънкулка, но другите неща са по-скъпи.

Къщата, в която живееш; транспортът, който ползваш, лекарите/зъболекарите, за които (в някои страни) плащаш, училищата за децата (частните) и абсолютно всички услуги - са по-скъпи. Директните данъци са (много) по-високи от Бг, много от индиректните - тоже; задължителните застраховки са много по-високи, и т.н.

Ама дънки може да се намерят евтини, да.

# 113
За къщата не съм много съгласна. Не знам в момента какви са цените в България, но до преди една две години жилищата хич не бяха много по-евтини от много такива в САЩ.

# 114

Аз по тоя въпрос от Валенсия съм доволна.Пазарува се много добре тук.Тази година и в бутиците на Колон имаше страхотни намаления.Рокли от 600€,намалени на 100€.В Корт Инглес правят 48 4асови разпродажби,освен другите.През тези 4асове обувки на Пепе бяха 26€,4анти от естествена кожа по 15-20€,дамски палта по 45€(вярно,по_скъпи от Сара,но и доста по-ка4ествени),24€ маратонки Адидас(детски),общо взето ка4ествените дрехи и обувки бяха с по 70% намаление.
Вси4ки магазини по търговските центрове имат големи намаления.От магазина на Дисни купих за следващата година за карнавала невероятна рокля на Красавицата от 89€ на 18€,куклата ТинкърБел от 30 на 16€.На следващият ден костюми нямаше,бяха изграбени. Laughing
Мебели,техника,електроуреди вси4ко това в момента е доста изгодно тук.
Ходила съм по Мадрид и Барселона,но Валенсия откъм покупки ми се струва най-добре.

# 115
Виждам че вече сте писали за Америка. Трябва да се гледа съотношение заплати към цени, а не цените сами за себе си. Затова и може къщите в САЩ да изглеждат скъпи и тн, ама като се гледат заплатие всичко е много поносимо. Дори сам човек може да си позволи да изплаща къща, да кара нова кола и тн. Това в бг примерно е доста по-трудно да стане. Особено за новата кола. Наскоро правихме сравнение между цените на колите тук и извън САЩ. Е немога да ви опиша какви разлики има в полза на Америка.

А по въпроса за дрехи и по-малки неща - такива намаления съм виждала, че даже неможах да повярвам на цените. Блузки за по $5-6. Дънки за по $10. При това хубави дънки - просто са им останали по-малки номера. Добре че съм в по-малката категория все още Simple Smile Редовните намаления на маркови стоки също не са за изпускане. Абе рай за купувача. Аз преди се изненадвах като видех в магазините за дрехи да пазаруват с големи колички. Ама вече ми се вижда нормално даже.

# 116
Не точно. По-евтино е да си купиш някой друг парцал/ джунджурийка/ дрънкулка, но другите неща са по-скъпи.

Къщата, в която живееш; транспортът, който ползваш, лекарите/зъболекарите, за които (в някои страни) плащаш, училищата за децата (частните) и абсолютно всички услуги - са по-скъпи. Директните данъци са (много) по-високи от Бг, много от индиректните - тоже; задължителните застраховки са много по-високи, и т.н.

Ама дънки може да се намерят евтини, да.

Алиса, така е, но пък и заплатите са по-високи от България, нали? Сравнението трябва да е на покупателната способност според мен и на стандарта на живот. Каква файда от това, че данъците в Бг са по-ниски, като инфраструктурата е за ожалване, соц. система не работи особено добре, здравната каса също и т.н. Вярно е, че като видя каква сума съм платила за данъци на края на годината и ми става лошо, но пък от друга страна - не си троша колата по дупките, децата ми играят в добре поддържани паркове, могат да ходят на спонсорирани от общините клубове по интереси за смешни суми, здравната система работи, на соц. слабите им се полагат помощи, пенсионерите живеят достойно след 35-45 години работа, самотните майки си гледат спокойно децата и детската градина им се плаща от държавата и още и още...
Съжалявам за офф-а, всъщност темата беше именно за дрехите и джунджурийките

# 117
  • в Tara
Марица, това да не е някое фактори?
щото и в мадрид и в барселона си имат големи комплекси аутлети  Simple Smile
аз лятото се бях замъкнала на валенското бонайре и си изкарах 9 часа в шопинг Rolling Eyes като само поспрях за едно кафе

# 118
.... Трябва да се гледа съотношение заплати към цени, а не цените сами за себе си...

... Сравнението трябва да е на покупателната способност според мен и на стандарта на живот.

....

....а, всъщност темата беше именно за дрехите и джунджурийките

Flutter Peace

# 119
... което отваря в-са за мистичната покупателна възможност на 'българина', след като за едни дънки броят 5 пъти повече пари отколкото тук.

благодаря ви за отговорите, темата ми е много интересна.
Ралф Лорен за 8 евро, Адидас за 5 ... преоценявам идеята на лейбълите изобщо  Grinning

Дали има някъде щатски сайт за обувки, с тези на Кларкс за 20 долара?
В нашият магазин на Кларкс обувки под 100 евро няма. При разпродажба има 4-5 модела намалени на 70-80 .. 20 евро ми се струва сбъднат сън.

Общи условия

Активация на акаунт