Наистина ли е по-евтино в чужбина?

• 36 740
  • 503
  •   1
Отговори
# 450
Ако говорим за големите марки, те никъде не са евтини. В чужбина обаче, намаленията са реални, а аутлетите в чужбина са магазини с колекция от преходния сезон и цените там са действително със 70% надолу. Докато тук, не разбирам защо всички магазини взеха да се кръщават аутлети, а цените им са като най-марковите по Витошка. Това е абсурдно!!!! Sick Още по-безумно ми се струва, че все още има и хора, които се хващат на тия номера (съдя по репортажите по телевизията за опашките пред новия Аутлет Център в София.

# 451
Тъкмо преди малко метнах в кошницата едни дънки дизел за 52е (останал беше само моя номер като по чудо!), потник на морган за 9е, рокля за 19, очила гес за 35 и сандали GBB за щерката ( 37номер все пак!) за 32евро. Шипинг 9е доставка 72 часа...и сега им се чудя и мая дали да рискувам да оставя комшийката да ми получава колета, защото след 72 часа, животи здраве, ще съм на път към "наше село"...
Но изводът е че тия цени по етикетчетата са точно колкото да си мислим, че някой ни прави отстъпка...

# 452
Мисълта ми беше, че е крайно време да се погрижат за хората със средни или ниски доходи. Който има 300 лева за дънки може да ги купи и за 500. Едва ли ще се замисли за световната икономика. Моловете във България за повечето хора са за "window shopping". Щеше ми се поне аутлети да има повече. Или поне евтини неща с  прилично качество.

И кой по-тоЧно трябва да се погрижи? newsm78
Не знам ти в каква Чужбина живееш, но в тая дето живея аз хората със средни и ниски доходи не носят дънки Бос. Има си магазини за хора със средни и ниски доходи, има си и Бос и тия със средните и ниските доходи не помирисват Бос и при намаления. И в България е същото и съвсем не всиЧки дънки струват 300 лв. Понякога Чета, Чета и се Чудя какви са тия Чужбини в които живеете и в които и бедните явно се облиЧат от Бос.  Thinking

# 453
  • O.A.E./ Пазарджик
Мисълта ми беше, че е крайно време да се погрижат за хората със средни или ниски доходи. Който има 300 лева за дънки може да ги купи и за 500. Едва ли ще се замисли за световната икономика. Моловете във България за повечето хора са за "window shopping". Щеше ми се поне аутлети да има повече. Или поне евтини неща с  прилично качество.

И кой по-тоЧно трябва да се погрижи? newsm78
Не знам ти в каква Чужбина живееш, но в тая дето живея аз хората със средни и ниски доходи не носят дънки Бос. Има си магазини за хора със средни и ниски доходи, има си и Бос и тия със средните и ниските доходи не помирисват Бос и при намаления. И в България е същото и съвсем не всиЧки дънки струват 300 лв. Понякога Чета, Чета и се Чудя какви са тия Чужбини в които живеете и в които и бедните явно се облиЧат от Бос.  Thinking

Съжалявам, но не си ме разбрала правилно  Peace
Никъде не съм писала, че "бедните" трябва да носят скъпи дрехи. Не за дънките ми беше мисълта.
В чужбината , в която живея има магазини с конфекция на ниски цени и добро качество.  Има и  аутлети с реални намаления на неща от миналогодишни колекции. От най-скъпите дизайнери до обикновени марки. Дори там има допълнителни сезонни намаления.
Във България може и да има дънки за по 50 лева, но останалите дрехи с ниски цени са в повечето случаи с лошо качество. Така е в малките градове и села.
Това имах предвид.

# 454
Vjara, САЩ е тази чужбина. Тук често виждам бездомници със мръсни и мърляви, но The North Face якета или Nike кецове. Просто, както бе казано, САЩ не държи стока на скад, а препродава останалите си бройки на магазини като Marshalls, Ross, TJ Maxx на 40-60% офф. След това самите магазини правят разпродажби и clearance, като на последното повечето стоки от типа CK, Adidas, BCBG и Kenneth Cole са по 2-3-5-10 долара. Нови, с етикет.

# 455
Vjara, САЩ е тази чужбина. Тук често виждам бездомници със мръсни и мърляви, но The North Face якета или Nike кецове. Просто, както бе казано, САЩ не държи стока на скад, а препродава останалите си бройки на магазини като Marshalls, Ross, TJ Maxx на 40-60% офф. След това самите магазини правят разпродажби и clearance, като на последното повечето стоки от типа CK, Adidas, BCBG и Kenneth Cole са по 2-3-5-10 долара. Нови, с етикет.

С малка корекция ако може- споменатите от теб бездомници и т.нар. white trash пазарят основно от трифсторовете  и пределено не носят дънки на Boss.

# 456
Да, щях да спомена и трифт сторовете и забравих, мерси.

Достойно замених Boss с BCBG, смятам.

# 457

Съжалявам, но не си ме разбрала правилно  Peace
Никъде не съм писала, че "бедните" трябва да носят скъпи дрехи. Не за дънките ми беше мисълта.
В чужбината , в която живея има магазини с конфекция на ниски цени и добро качество.  Има и  аутлети с реални намаления на неща от миналогодишни колекции. От най-скъпите дизайнери до обикновени марки. Дори там има допълнителни сезонни намаления.
Във България може и да има дънки за по 50 лева, но останалите дрехи с ниски цени са в повечето случаи с лошо качество. Така е в малките градове и села.
Това имах предвид.

В България също има доста евтина конфекция. Местна, не zадължително Зара. Според мен качеството на местната конфекция е съпоставимо с това на Зара например, zащото нещо не мога да се прехласна особено по тая марка, а често се дава тук като пример zа нещо иzвънредно. Е на местната не пише Зара, това е раzликата. И точно в малките градове и провинцията е по_лесно да се намери местно проиzводство по мои наблюдения. Точно както с дънките, zа всяка класа си има съответни магаzини и нещо не мога да се съглася че българите които не носят Бос ходят голи и боси. Не zнам zа кой път ще повтроя че в България също има евтини дрехи, просто не носят шарени етикетчета. Вносните марки са по_скъпи, но тия дето могат да си купят дънки zа 300 лв. няма да ги мисля дали ще спестят 50€ или не. И пак не раzбрах, кой трябва да се погрижи zа хората със средни и ниски доходи.

Дали беzдомните в САЩ се обличат от Бос мисля да оставя беz коментар. Само да кажа че даже и ние дето живеем много далече сме чували zа магаzините на Армията на спасението (ако не бъркам името). Wink

# 458
Не съм казала такова нещо. Използвах името на друга марка, дори по-добра и от Boss. Aз самата имам риза на BCBG за $15 от TJ Maxx. Мога да си я купя и за $150, но не искам. Мисля, че е ясно какво искам да кажа - в България средната класа бива изнудвана и не правя тези паралели, за да хваля хубавото битие на американските прошляци, а защото не е справедливо за едни качестовото да е достъпно за абсолютно всички маси, а за други - само за определени. Щом може нещо да бъде намалено десет пъти и магазинът да е на печалба в САЩ, защо да не може (въпреки разликите в пазаните политики, търсения и предлагания), същото нещо да е една идея по-достъпно в една малка България? Монополизъм, маркетинг стратегии, представителства - знам. И все пак..

Армията няма нищо общо с тезата ми/ти.

# 459

Само да кажа че даже и ние дето живеем много далече сме чували zа магаzините на Армията на спасението (ако не бъркам името). Wink

Те са в Канада, тук не съм виждала такива.

И едно допълнение към Ева на сцена, проблема при изброените от нея магазини е, че не можеш да отидеш и да търсиш точно определен модел или цвят, ако имаш късмет да намериш нещо- намериш. естественно, не от последната колекция, на дадена марка.

# 460
Не съм казала такова нещо. Използвах името на друга марка, дори по-добра и от Boss. Aз самата имам риза на BCBG за $15 от TJ Maxx. Мога да си я купя и за $150, но не искам. Мисля, че е ясно какво искам да кажа - в България средната класа бива изнудвана и не правя тези паралели, за да хваля хубавото битие на американските прошляци, а защото не е справедливо за едни качестовото да е достъпно за абсолютно всички маси, а за други - само за определени. Щом може нещо да бъде намалено десет пъти и магазинът да е на печалба в САЩ, защо да не може (въпреки разликите в пазаните политики, търсения и предлагания), същото нещо да е една идея по-достъпно в една малка България? Монополизъм, маркетинг стратегии, представителства - знам. И все пак..

Армията няма нищо общо с тезата ми/ти.

Ами само се zачудих кой се облича от армията на спасението щом беzдомните са в състояние да си паzаруват маркови дрехи. Дотолкова има общо. Wink

На въпроса ти zащо в Щатите може, а в България не може (а и в доста други държави също смея да твърдя че не са въzможни подобни намаления), ще попитам колко милиона живеят и паzаруват в Америка. 240 млн, ако не се лъжа? В България са под 8 млн., абсолютно невъzможно е да се правят сравнения с американския паzар.

# 461
  • The QC to be!!!
В щатите определено покупателната способност на населението е доста, доста по висока от тази на Българите, и съотвенто има по голямо потребление. Щом потреблението е по голямо, цените са по ниски. И да, една и съща излгеждаща блузка от Китай в Бг. и в щатите, на горе долу едни и същи цени, не е едно и също качество. Смея да твърдя, че качеството за щатите от Китай е доста по високо, като цяло, в сравнение с това за България. Има разлика и то доста.

А това за трифт магазините... ми там е пълно до колот съм чула не само със стари дрехи, но и с чисто нови, с етикетчета на смешни $, някой даже казват, че за под $1, можеш да си намериш маркови дрехи, чисто нови.
 newsm78 найстина ли е под 8 млн. България, нямаше ли някъде статистика, че всъщтност е под 7 млн  Thinking статистики за една и съща година са различни, проверих в чичо гоогъл, и разлики имаше с половин мил.  Thinking  за щатите май сочеше статискитаката 300 мил.

# 462
Мисля, че говорим на различни езици.

Тук не става дума за население, а за покупателна способност, потребителски кошници, надценки и пазарни стратегии. Всички изброени зависят от населението, да, но не до такава степен, че да има толкова фрапиращи разлики в цените.

Ок, нека дам друг пример. Родом съм от Стара Загора. От няколко години бившото ''Слънце'' е превърнато в магазин за маркови дрехи и обувки, внос предимно от Западна Европа, макар да изпада и по нещо задокеанско. Имат размери, имат партиди по цветове. Цените са поне 5-6 пъти по-ниски от тези в мол-а. Дрехите са нови, качествени, налични в сайтовете на фирмите (онзо ден си играх да проверявам). Хората от околните градове дори пътуват, за да си напазаруват.

Та, пак се питам,  защо за едни да може, а за други - не?  Щом заралийска фирма не е на загуба да ми предлага обувки на Саламандър за 30 лв от сайта, защо трябва софийския мол да ги пробутва за 300 лв* дори в сезона на намаленията?

*Уточнявам, че редовните цени на качествените стоки са високи навсякъде, това е ясно. Аз говоря за липсата на алтернативи в България, както и за съмнителните намаления и разпродажби, от което се гушат едни определени хора. Точно затова показах какви алтернативи има човек с минимални доходи в САЩ. А дали ги използва - това е друга тема.

# 463
  • The QC to be!!!
Ева върни се малко по назад в темичката, някой беше писал каква е разликата в таксите и митото на вносни стоки в Бг и в щатите; като се вземе в предвит това и покупателната способност на Българското население, и картинката е ясна. В щатите има много, много повече алтернативе за какво ли не, но виж и каква е тяхната политика за внос на стоки  Peace

# 464
Четох темата, но не разбирам. Нали магазинът, за който говоря не е нелегален? Защо той успява да си плати таксите и митата на същите тези стоки без да озъби българина с цени след това? И защо трябва първо да гледам покупателната способност на народа - нали ценообразуването не се определя (само) от нея според скромните ми спомени по макроикономика?

Общи условия

Активация на акаунт