Наистина ли е по-евтино в чужбина?

• 36 755
  • 503
  •   1
Отговори
# 435
Аз най-после днес съвсем случайно попаднах на магазин, в който стоките са или на нивото на българските или по-евтини. Детските особено ми направиха впечатление, много сладки неща и разбира се всичко правено в Индия и напред-назад, качеството едва ли е високо.
Воала: www.kiabi.com На сайтът няма особено мн. неща, но в магазина имаше несметно количество дрехи

# 436
  • The QC to be!!!
Да каго гледам има неща които са по скъпи и по евтини, дари и еднакви да са... Но факта, че стандарта на живот като цяло на Българина е по лош от този на много западно-европейски страни, Канада, Щатите и т.н. е факт. Това е неоспоримо  Peace Мисля, че това е големият проблем, а не само кое къде е по евтино. Защото като се фактурира и цената на живота, трябва да се поглдне и стандарта. Двете вървят ръка за ръка  Peace Високи приходи, по високи данъци  Tired

# 437
Някой по_напред питаше zа фирма zа детски дрехи в БГ. Майка ми е купила раzни неща zа детето и тоя път специално погледнах етикета. Фирмата е "Яна" Русе. Дрехите са много интересни, тук не бих могла да намеря подобни или може би бих могла в беzумно скъпи детски бутици, където по принцип не стъпвам. Но да си приzная нямам представа колко струват в БГ, въzможно е и там да са скъпи.

# 438
# 439
  • O.A.E./ Пазарджик
Интересна е. Но колко % от населението ще пазарува в тия молове, точно тия дънки за по 200 лева.....Примерно.

# 440
  • The QC to be!!!
Интересна е. Но колко % от населението ще пазарува в тия молове, точно тия дънки за по 200 лева.....Примерно.
  newsm78 и аз това се чудя  Thinking

# 441
 newsm78 и аз това се чудя  Thinking

Да, но Геокс за 99 лв си е направо далавера.  Wink Пък и щом досега е имало кой да купува дънките за 300 лв, ще се намери кой да ги купи и за 200.

# 442
  • The QC to be!!!

Да, но Геокс за 99 лв си е направо далавера.  Wink Пък и щом досега е имало кой да купува дънките за 300 лв, ще се намери кой да ги купи и за 200.
Не четох цялата статия  Blush А пишеш ли дали някой ги е копувал тези дънки за по 300 лв.  newsm78  И по точно как са вървяли нещата  newsm78

# 443

Не четох цялата статия  Blush А пишеш ли дали някой ги е копувал тези дънки за по 300 лв.  newsm78  И по точно как са вървяли нещата  newsm78

Статията сравняваше цените при франЧайзинг и при директна продажба от фирмата и ставаше въпрос Че в единния слуЧай дънки на Бос са стрували 300 лв, но когато компанията директно е навлезнала на БГ пазар е пуснала същите дънки за 200 лв. Целта на статията не е да коментира покупателната възможност на българина и съответно не се занимава с това.  Wink

# 444
  • The QC to be!!!
Vjara мерси   bouquet не ми се четеше. Но е логично това което е написано... Да... друг е въпроса дили и колко ще се копуват стоките  Thinking и дали същите стоки извън Б-я са на по ниски цени  newsm78

# 445
Ами и тези въпроси макар и леко се засягат в статията...примерно сравняват се цените на гъррците, които стъпват на пазара, и как въпреки че обектите са нови тук влизат с10-15%по-високи цени от в съседна Гърция, за да 'тестват' пазара, ако се излъжат хората и купуват, защо не .. Mr. Green

Аз я пуснах защото на разбираем език и с примери оббяснява някой от пазарните механизми за които си говорим тук...

За дънките за 300лв.... ooooh! Не знам как е в останалата част на България, но докато живеех във Варна ми правеше огромно впечатление че манталитета беше мноог 'показен', ей богу, вярвате или не, срещала съм хора които цял месец ще ядат хляб и лютеница, но ще си купят дънки Мис60 за 250, или ще се лишават за да могат да изплащат заем за телефон от 800-1000 лв, и всеки път като отидат някъде показно вадят телефона и го оставят на масата..МНого ми правеше впечатление тази показност, и съм я срещала в различни прослойки и с различни проявления, та мисълта ми беше, смятам че българина по-скоро ще си мизерства, ноще си купи някоя стока която да символизира просперитет и откровено не му е по джоба....

# 446
Дънки Бос по намаленията ок 75 Евро съм купувала , Levis и те толкова . Angel дори за 50 Евро
Има двупосочни самолетни билети ок 40 евро
Малко повече Акъл и този , който купува дънки в БГ за 300 лв , може да полети и да си купи 2 чифта от Чужбина , дори и за кафе ще му останат .

# 447
polinas_ има разлика между редовна продажба и разпродажба с намаление. И аз съм си купувала слунчеви очила за 750 долара, нищо че след 3 месеца бяха вече 250. И не е въпрос на акъл и евтин самолетен билет.
Ако искаш да си купиш нещо от най-новата колекция то е скъпо навсякъде ( а по намаления го няма в момента на излизане на колекцията).

# 448
  • O.A.E./ Пазарджик
Мисълта ми беше, че е крайно време да се погрижат за хората със средни или ниски доходи. Който има 300 лева за дънки може да ги купи и за 500. Едва ли ще се замисли за световната икономика. Моловете във България за повечето хора са за "window shopping". Щеше ми се поне аутлети да има повече. Или поне евтини неща с  прилично качество.
Не е честно да си купиш блуза от магазина с "книгите" на бродериите отвътре за цена на подобна , но с много по-добро качество от намалена Зара например.
Сравнявахме живота в чужбина и във БГ. Най-голямата разлика е , че във БГ заплатите им вървят за храна, ток и ежедневни крайни нужди и се замислят кога и колко дънки дори за 50 лева да си купят. Много деца са облечени от магазини за втората употреба или от такава на роднини или приятели. Не съм против и аз приемам и давам, но си е гадно да не можеш с кеф да накупиш нови дрешки на децата си ....

# 449
  • The QC to be!!!
Мисълта ми беше, че е крайно време да се погрижат за хората със средни или ниски доходи. Който има 300 лева за дънки може да ги купи и за 500. Едва ли ще се замисли за световната икономика. Моловете във България за повечето хора са за "window shopping". Щеше ми се поне аутлети да има повече. Или поне евтини неща с  прилично качество.
Не е честно да си купиш блуза от магазина с "книгите" на бродериите отвътре за цена на подобна , но с много по-добро качество от намалена Зара например.
Най-голямата разлика е , че във БГ заплатите им вървят за храна, ток и ежедневни крайни нужди и се замислят кога и колко дънки дори за 50 лева да си купят. Много деца са облечени от магазини за втората употреба или от такава на роднини или приятели. Не съм против и аз приемам и давам, но си е гадно да не можеш с кеф да накупиш нови дрешки на децата си ....

Да и колко е жалко това  Tired Найстина на болшинството хора заплатите им отиват за ежедневните крайни нужди, и даже за тях не стигат в много случай  Tired Но както писаха тук по горе, те цял месец хляб ще ядат само за да могат да си ги купят тези "дънки" или каквото и да било там  Tired Това е комплекса на бедните нации, да си добре облечен и изглеждащ външно, и да си гладен  ooooh!

Мен лично модатата никога не ме е касаела. Копувам, обличам това което ми харесва, без значение... Но много народ в Б-я робува на тази мода  ooooh! пък гладни като "етиоптяни"! То на всякъде по света го имат това явление, но ми се струва, че в Бг. е много силно изявено  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт