Наистина ли е по-евтино в чужбина?

• 36 749
  • 503
  •   1
Отговори
# 75
Много по-скъпо е в България, направо цените на дрехи и обувки са безумни Tired След кратка разходка по магазините и молА на Стамболийски ме заболя главата - ами дънките Guess които тук си купих за около 50$ там бяха 350$ Shocked тениски с надпис на същата марка - по 50-70 лв. Една от чантите ми ( двегодишен модел ) струваше 160 лева, тук я купих за 80 $ без намаление... а видях и дънки Levi's за над 100 лева, тук са по 20-30 $.... Рядко пазарувам дизайнери затова не мога да направя сравнение, но съм сигурна, че в България ще е с 200-300 % по-скъпо. Всъщност няколко приятелки ми посочиха Манго като марков магазин, отне ми време да проумея, че това е същото Манго, дето тук е малко над шир-потреба. Цените в магазина бяха също толкова шокиращи - 30 лв за потник, ама обикновен потник, поне с нещо да го бяха украсили малко Tired
Детски дрехи също не бих купила в България - пазарувам в Gap oбикновено за децата, не съм видяла такова качество за подобни цени както тук ( дори и без намаленията, по време на разпродажбите пък съвсем ). Всъщност, при последният ми пазар за децата накупих 10-12  блузи, дънки и по един чифт маратонки за около 120 $ ( Gap & Roots, по около 12 $ на парче значи ). Не знам за тия пари какво бих купила в Бг.

# 76
  • в едно миланско село
Много по-скъпо е в България, направо цените на дрехи и обувки са безумни Tired След кратка разходка по магазините и молА на Стамболийски ме заболя главата - ами дънките Guess които тук си купих за около 50$ там бяха 350$ Shocked тениски с надпис на същата марка - по 50-70 лв. Една от чантите ми ( двегодишен модел ) струваше 160 лева, тук я купих за 80 $ без намаление... а видях и дънки Levi's за над 100 лева, тук са по 20-30 $.... Рядко пазарувам дизайнери затова не мога да направя сравнение, но съм сигурна, че в България ще е с 200-300 % по-скъпо. Всъщност няколко приятелки ми посочиха Манго като марков магазин, отне ми време да проумея, че това е същото Манго, дето тук е малко над шир-потреба. Цените в магазина бяха също толкова шокиращи - 30 лв за потник, ама обикновен потник, поне с нещо да го бяха украсили малко Tired
Детски дрехи също не бих купила в България - пазарувам в Gap oбикновено за децата, не съм видяла такова качество за подобни цени както тук ( дори и без намаленията, по време на разпродажбите пък съвсем ). Всъщност, при последният ми пазар за децата накупих 10-12  блузи, дънки и по един чифт маратонки за около 120 $ ( Gap & Roots, по около 12 $ на парче значи ). Не знам за тия пари какво бих купила в Бг.

къде е това "тук"?
защото тук, в Италия Леви'с за 20 долара само ако е менте, от 100 нагоре са цените.Guess може да не е 350, ама и 50 не е. дори в разните Мотиви и Манго нямаме такива цени, т-ширти-те ъ средно качествен магазин са по толкова, от 25, 30 евро нагоре. и доколкото съм видяла в Лондон (изключвам намаленията) и Париж са такива цените. за Германия ми казват познати, че е евтино, но нямам пряк опит  Rolling Eyes

# 77
Моля за извинение, " тук " е Канада.
feiam, ето няколко примера за хубави дънки http://www.guess.ca/ProductListing.aspx?page=GRID&browse=1&a … p;first_answer=13, редовно пазарувам от сайта им и обикновено рядко съм плащала повече от 80$. Е, къде е Лом, къде е Лондон сега - в БГ са тройно и четворно по-скъпи, не го разбирам това.

Последна редакция: пн, 08 мар 2010, 21:43 от sylvi

# 78
Явно в Канада е доста евтино.
Тук дънки на Levi's за 20 евро не съм виждала. Едни дънки от Зара са повече дори.
Guess са още по-скъпи. Манго в Холандия е много по-различно от българското.
Тук е по-лъскаво и има някакви доста странни дрехи в него.
Аз не мисля, че тук е по-евтино по принцип. Просто има периоди на големи намаления, когато можеш сравнително евтино да пазариш.
В Бг такива няма.

# 79
Да и в Щатите е така. Не знам, доколко престижна марка се водят Levi's, например, но, последните, които купих на клиърънс от магазина, за мъжа ми, бяха под $12 (ако се разровя, сигурно ще намеря и касовата бележка, за невярващи  Simple Smile ).

Ето подобни детски за $15, но онлайн. На място, в магазина, могат да се хванат и на по-ниска цена.
http://www.kohls.com/upgrade/webstore/product_page.jsp?PRODUCT%3 … g%20Ads-_-Primary

Вярно, че зависи и от модела, но цените са смешни и дори не е нужно да ходя в аутлета им.

Така е и с джинсите на Томи Хилфигър или ККлайн. Поне по наблюдения, за под $40, спокойно се намират модели на разпродажби.
Аз нося предимно Converse и тази година за първи път видях драстични намаления и на тях, направо чудовищни и точно за такива като мен, които мразят да обикалят често и купуват накуп.

Последна редакция: вт, 09 мар 2010, 03:22 от Кейси

# 80
В сравнение с цените, които ги има в Щатите, в Канада е доста по-скьпо. Наши близки ходят всяка година на почивка някьде в Каролина и редовно ни носят дрехи за малкия и те самите си пазаруват за цяла година. Сьвсем благородно им завиждам.

# 81
Ето едно мнение от не-потребителска гледна точка...
 Една в България незивестна европейска марка чанти и аксесоари наскоро продаде представителство за 40 000 евро. Даже не им дадоха ексклузивни права за внасяне. Естествено, имат изисквания за мястото на магазина, големината, интериора, обучението на персонала. Ако един хубав голям магазин в европейска държава има един наем, то тук е друг, и не задължително по-малък, В един от големите молове с предстоящо откриване не само обявяваъ безумен наем, ами и ти дават помещението 'на замазка' , ти си слагай всичко вътре(приблизителна инвестиция от още 50 000 лв.) + задължителна такса а поддържане на общите части - коридори и прочее, всеки месец.../Само откъм заплати на персонала избиват хаха/..И това е марка неизвестна тук, българите трябва сами да си я разработват, да рекламират и т.н. та те си сложиха х10 на доставната цена и така ще продават. но в това х10 какви разходи се калкулират....Хич не отиват като сладка печалба в нечии джоб.
За големите марки тези суми растат пропорционално....Не ме цитирайте, това вече е малко непотвърдена вътрешна клюка /т.е. договор подписан лично не съм виждала/ но за представителство на GUESS цената беше 1 000 000 евро....не, не съм объркала нулите...та в тези дънки Sylvi които сравняваш, това милионче е калкулирано сигурно,, ако някой се е излъгал да го даде...
Пак такива вътрешни клюки са че доста  представителства на скъпи марки купени от българи са само за чест и слава, и то често за да има с какво да се хвали пред приятелките си жената на някой бизнесмен, и само гълтат пари...
А ако не успееш да събереш кеша за представителство ти пращат стока на безбожни цени, кажи речи на това което е продажна цена на други места, не доставна! Така че моля ви не ги съдете толкова строго...Не са цени изсмукани от пръстите за да дерат кожи /е,не винаги поне... Twisted Evil/
Това за условията за българи, опитващи се да представят чужди марки.
Франчайзите, цените за различните държави на един и същ продукт се калкулират за всяка държава отделно, никой не сяда и да си ги измисля, нито само се приравняват валутите. вземат се предвид много и различни фактори и обикновено са съпоставими със ситуацията в държавата.
Тези които са гадини са гърците.../не всички гърци под един знаменател, де, но голяма част от тези с бизнес в БГ/ те дерат вече кожи, че и по няколко.

За груби сравнения между държави, най-общо казано европейските марки са по-скъпи на северноамериканския континет и обратното - американскитеса по-скъпи в европа. Зара в Европа е без пари, ми елате вижте цените в Ню Йорк....примерно....

Последна редакция: вт, 09 мар 2010, 07:39 от MissNellie

# 82
  • O.A.E./ Пазарджик
Била съм и от двете страни и ми е ясно, че си права за скъпите разходи. Но при подобни "бизнесмени" има друг проблем. Повечето искат тоя милион да си го върнат, ако може, същата година. Няма как да стане. Хората по света отварят повече магазини, правят здрави промоции и така "капе" от много места. Имат търпение и план за години напред.
Евала им правя на Стар бакс. Не , че има нещо общо с дрехите. Преди около 7 години като дойдоха тук с ( за някои) "извън земни планове" за отваряне на поне 100 кафета, почти никой не им вярваше. Ей ги на. Заляха света, скъпи са, но винаги оборотни.
Докато има хора дето мислят , че потник с картинка на Манго е последният вик на модата, ще има и такива цени.

# 83
Подкрепям Кейси за цените - ние с мъжа ми повече от $30 за дънки не даваме, неговите са повечето Levi's за по $15 - $20 от мол с намаления. То когато и да отидеш все има нещо на намаление, да си привличат клиентелата. И аз съм чувала много истории за канадци пътуващи до САЩ на пазар  Grinning Най-много се радвам че сега мога да си позволя обувки Columbia или Timberland, защото в България са към 120лв. а тук си ги взех за $40  Whistling

# 84
... Най-много се радвам че сега мога да си позволя обувки Columbia или Timberland, защото в България са към 120лв. а тук си ги взех за $40  Whistling

Да, толкова са Бг. Аз сега взех едни на Колумбия от намаленията във Фр за малко под 20 евро. Най-скъпи ми излязоха едни мъжки Геокс - двадесет и няколко евро. За сравнение - последните мъжки сандали на Геокс, които купих миналото лято в София и то с намаление бяха 125 лв. Дамските са по-скъпи.

# 85
Аз взех маратонки на Тимбърленд за детето от аутлет за 15евро  Mr. Green Носи ги само в часовете по физическо и сега са й умалени и ги продадох за 5евро  Laughing  В същия аутлет има и магазин на Геокс, там детските обувки вървяха около 20евро, но когато бяхме там за жалост нямаше нашия номер  Close

# 86
Ама вие сравнявате цени по намаления и аутлети с цени на нови колекции в моловете в БГ. Така хич не става.
И в БГ има места с много евтина стока - парцали, купувани на черно от Европата, които се продават скрито из апартаменти. Вход с покани.
Ишлемета.
БГ стока с прилично качество (трябва да знеш марките и магазините, щото и боклуци много)...

Аз като ида в чужбина, имам възможност да мина из централните магазини на съответния град и да вляза в магазините там. Ако не е сезон на намаления, цените са си високи. При повечето от вас е така - ако си идвате в БГ за месец, от който половината - на море, няма как да знаете магазините, из които "местните" купуват на далавера. Влизате в моловете, а там се получава ефектът "УАУ".

Но точно заради големите намаления в Западна Европа, тези от нас, които живеят в БГ и пътуват чат-пат, пазаруват преимуществено навън. За Щатите не ми се говори, жалко, че е толкова далече ... няма такива цени. Преди няколко години не пътувах толкова често, затова в началото на всеки сезон - на колата и газ към пазара в Димитровград. Има сергии с ишлемета и на Гап, и на Еспри, децата - гъзари  Laughing Пак там БГ бельо и чорапи за децата от производител. За един сезон, докато омалее - идеално изкарват, а цените са супер ниски. Пиша го това, за да стане ясно, че и тук има еквиваленти на западноевропейските аутлет вилиджис - вярно, цигания до шия, ама ги има  Mr. Green Иначе за мене не пазарувамо оттам, щото моите дрехи не си ги износвам за един сезон, не ми умаляват и търся високо качество, щото не ми се обикалят магазини непрекъснато.

# 87
Добре Сладка Хапка, ние които сме за малко в БГ наистина няма как да знаем за продажби в апартаменти с покани  Crazy (интересното е, че и мои роднини и приятели в БГ явно не го знаят, иначе биха го споделили с мен  Thinking ). Тогава за кого са магазините в моловете, за туристите и българите които живеят в чужбина ли?

# 88
Ами общо-взето ... малко хора пазаруват единствено от моловете. Какво се пише из форумите е друга тема. Поне в тукашния МОЛ (за други градове не се наемам да говоря), цените на дрехите и обувките са над средните за страната и ако става дума за нови колекции, не са по джоба на хора с по 400 - 500 лв. заплати. Освен това почти няма магазини на БГ производители. При нас единствените представени БГ марки конфекция са Andrews, Етере, Кенсол и Денил - които са далеч от ниския ценови клас и цитираните от вас по-горе цени. Те няма и как да са там, щото предлагат друг тип облекла, които са си по-скъпи от Манго, Калиопе, Тера нова и др. под.

Така че в Моловете общо взето се ходи така:
- семейно - на кафе и кино
- по женски - на кафе и шляене из магазините
- на пазар - всички - по намаленията
- на пазар - ако държиш да кажеш, че тоз парцал ти е от МОЛа и си готов да дадеш за чанта от изкуствена кожа 60 евро, само щото на нея пише престижната марка Манго. Тук уточнявам, че извън мола, чантите от изкуствена кожа са под 60 лева, ама без престижния надпис  Laughing

Инак из апартаменти и аз не ходя, но това не ми пречи да знам, че ги има  Laughing

Нямах за цел да правя анализ на потребителите на нашенските МОЛове. По-скоро се опитах да обясня, че сравняваме портокали с ябълки.

# 89
Аз взех маратонки на Тимбърленд за детето от аутлет за 15евро  Mr. Green Носи ги само в часовете по физическо и сега са й умалени и ги продадох за 5евро  Laughing  В същия аутлет има и магазин на Геокс, там детските обувки вървяха около 20евро, но когато бяхме там за жалост нямаше нашия номер  Close

в италия е доста по_скъпо. детски обувки на джеокс са около 40 евро в аутлет
за 20 евро само китайски боклуци може да се намерят

Общи условия

Активация на акаунт