СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - кампания 2010/2011

• 32 976
  • 777
  •   2
Отговори
# 525
  • София
7.12. Какво имате предвид - само някои конкретни ясли, или която и да било?
Има се предвид конкретни близки ясли. В страницата на градините, които са избрали този допълнителен критерий е написано точно за кои ясли ще се дава подточка. Този допълнителен критерии се отнася до четири самостоятелни детски ясли: за ЦДГ 12 (ясла №1 и №28); ЦДГ 161 (ясла №66) и 115 ЦДГ (ясла №40)

http://kg.sofia.bg/?page=faq&y=10#7

# 526
По повод посления въпрос се зачетох в Допълнителните критерии и ето на какво се натъкнах:

" ДК2: И двамата родители на детето работят (вкл. в отпуск по майчинство) или са редовни студенти - 0.1 т.
(Определя се автоматично от информацията по К2 и К3 (трябва да има общо 2 т.)"

К2 - дава по 1 точка на работещ родител (т.е. максимум 2 точки за двамата родители)
К3 - дава по 1 точка за родител редовен студент (т.е. максимум 2 точки за двамата родители)
Като един родител не може да получи едновременно и К2 и К3 - признава му се само единия критерий. От тук следва  въпроса какво става при дете с един родител - при него вариантът да получи 2 точки се оказва невъзможен. И от тук критерия ДК2 се оказва, че е създаден за облагодетелстване на деца задължително с двама родители...
Чудя се кои ли детски заведения са избрали този критерий и дали са забелязали това ощетяване на децата с един родител..., или пък съвсем преднамерено са го избрали за предимство на децата с двама родители...

# 527
Ника, мерси, странното е, че детето е от Красно село, а кандидатства по 1-во желание в р-н Триадица

Последна редакция: пт, 12 мар 2010, 08:36 от irini*

# 528
  • София
...
родител в с-мата............не знам да има
...
А ако случайно са отбелязали и този критерий, както една майка се беше объркала преди няколко страници в темата и беше отбелязала този ДК, тъй като свекървата й била професор... Rolling Eyes
Не е така в този случай.
ДК на Звънче:
Детето има брат/сестра, които са записани в детската градина и не тръгват на училище от септември
И двамата родители на детето работят (вкл. в отпуск по майчинство) или са редовни студенти
Детето има поне един родител, който работи в системата на столичното образование

Вероятно са цъкнали нещо неправомерно /щом ги познаваш и си сигурна/ и ако е така и не могат да го докажат ще им бъде отказано записване. Прецакват се.

Сисислава, ако говориш за полусираци или деца с неизвестен родител, на тях им е осигурена преднина с цели точки, не им е нужна тази десета в надпреварата.

Последна редакция: чт, 11 мар 2010, 22:20 от AnMary

# 529
...
...
А ако случайно са отбелязали и този критерий, както една майка се беше объркала преди няколко страници в темата и беше отбелязала този ДК, тъй като свекървата й била професор... Rolling Eyes
Не е така в този случай.
ДК на Звънче:
Детето има брат/сестра, които са записани в детската градина и не тръгват на училище от септември
И двамата родители на детето работят (вкл. в отпуск по майчинство) или са редовни студенти
Детето има поне един родител, който работи в системата на столичното образование

Вероятно са цъкнали нещо неправомерно /щом ги познаваш и си сигурна/ и ако е така и не могат да го докажат ще им бъде отказано записване. Прецакват се.

Ника, на прима виста е така, ама за тая ДГ ....

По тази логика в Красно село щеимат по-голям шанс,особено в "Таврия"!

Последна редакция: чт, 11 мар 2010, 22:21 от AnMary

# 530
...
...
Не е така в този случай.
ДК на Звънче:

Сисислава, ако говориш за полусираци или деца с неизвестен родител, на тях им е осигурена преднина с цели точки, не им е нужна тази десета в надпреварата.
На втория етап от Първото класиране на сираците им отнемат социалните точки имено с идеята да не се смятат за социални, и точно тук дете с двама родители ще има предимство пред дете с един родител.
Межу другото разгледай социалните опашки - ще видиш, че има не малко деца с по-малко от средностатистическите 8 точки, а като им отнемат и социалните на въпросния Втори етап къде отиват?...

Според мен най-справедливо би било там където ДК2 съществува на децата с един родитил (но работещ или студент!) или кръглите сираци да им дадат служебно 0,1 точка за да имат равен старт с другите.

Последна редакция: чт, 11 мар 2010, 22:39 от sisislava

# 531
  • София
Сисислава, принципно си права, аз малко не го разбирам това - на ви точки, а сега си ни ги дайте и после пак така...
А иначе аз още миналата седмица преди да се разделят опашките, писах нееднократно, че квотите са единствения шанс на доста деца със соц. критерии да влезнат в ДГ, защото имат съвсем малко точки /спомням си такива случаи от м.г./ но новите майки в темата не ми вярваха, че има социални с под 10 т.

# 532
А кръглите сираци кой ги заявява - настойник или приемно семейство?

# 533
  • Банкя
Сисислава, принципно си права, аз малко не го разбирам това - на ви точки, а сега си ни ги дайте и после пак така...
...
Ако го няма това махане на социалните точки при втория етап на първото класиране се обезсмислят самите квоти 40%-60%, тъй като децата със социални точки ще влязат преди обикновените и то в някои случаи за повече от 40% от местата. Peace

# 534
Момичета,досега не срещнах коментар, но може да съм пропуснала...имам питане - броя на свободните места,който сега е обявен може ли да се променя до 24.04.?
...по точно,може ли директорите да намаляват свободната бройка докато тече временното класиране?

# 535
А кръглите сираци кой ги заявява - настойник или приемно семейство?
И аз това се чудя. И мисля, че децата сираци и полусираци изобщо не трябва да разчитат на точки, а просто преди тях не трябва да има прието нито едно дете, докато не им се осигури място.

# 536
  • София
Момичета,досега не срещнах коментар, но може да съм пропуснала...имам питане - броя на свободните места,който сега е обявен може ли да се променя до 24.04.?
...по точно,може ли директорите да намаляват свободната бройка докато тече временното класиране?
До 22.04 , когато ще затворят системата всичко меже да се очаква.Следи бройките, защото може и да има промени.

# 537
До 22.04 , когато ще затворят системата всичко меже да се очаква.Следи бройките, защото може и да има промени.
23-ти е датата Hug

# 538
  • София
23-ти е датата Hug
ЕЕЕ Ваня човек да не сгреши Simple Smile

# 539
23-ти е датата Hug
ЕЕЕ Ваня човек да не сгреши Simple Smile

Не си сгрешила, на 22-ри ще затворят системата. Ще има ли майки, които ще присъстват на жребия?

Общи условия

Активация на акаунт