СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - кампания 2010/2011

• 33 019
  • 777
  •   1
Отговори
# 330
TaniaR, това ОДЗ, в което детето е с 10+, е по-предно желание от това с 10.1 (10+ означава 11, 12 и т.н. точки, тук десетите след запетаята не играят роля Wink)

# 331
  • София
Така е, и аз миналата година бях против настоящите адреси, но...

Това, което си написала, само потвърждава тезата ми от минала година, че 1 работещ родител, с постоянен адрес в София, а другия, за майчинството, с постоянен адрес и месторабота, на "майната си", с извинение, имат по-големи шансове, в зависимост от кр-риите.

е сега ще те изядат с парцалите провинциалистите  Peace , а'иде да не си сама да се включа и аз  в подкрепа Mr. Green...

точно така нищо , че някои не искат да направят разлика с постоянен и настоящ адрес   Wink - които си живее постоянно в Сф си има постоянен адрес ( може да е от провинцията , но живее ли постоянно в София би трябвало и адреса да е постоянен) ,а... които не -  си има настоящ тук ,а  утре там  и т. н ., а постоянния му е на "майната си", с извинение ,както се изказа ти ,но не искам да влизам в подробности и да давам примери ,които са ясни на всички , защото пак ще стане спор.
С други думи казано би трябвало в Сф да имат предимство живущите тук с постоянен адрес , а не с настоящ ( временен) ... аз също може да съм от провинцията примерно , Но щом решавам да живея в София със семейството си и да ползвам благата на този град ( в случая ДГ ) за детето си ... щом тук работя ...е ...ще си направя труда да си сменя И адреса ПО ЛИЧНА КАРТА ... в противен случай да ме извинявате много ама да си в Джурово (с постоянен адрес)  и да ми претендираш тук в София за ДГ ми е меко казано нагличко  Mr. Green - лично мнение и с него никой не искам да обидя   bouquet .

# 332
.......извинявате много ама да си в Джурово (с постоянен адрес)  и да ми претендираш тук в София за ДГ ми е меко казано нагличко  Mr. Green - лично мнение и с него никой не искам да обидя   bouquet .
И аз съм от "Джурово" (с постоянен адрес), но плащам данъци на Софийска община - от заплатата си, данък на апартамента, на гаража, на колата.... Мъжът ми е кореняк софиянец. Та детето от този "смесен" брак да има или не равен шанс с "чистокръвните"?
Пък и решаваме проблема с местата лесно - в Младост и Люлин са все от Джурово. Там няма да правим ясли и градини!
Хайде моля, обсъждайте по същество! И без това масово сме изтрещяли от тази ситуация.

# 333
  • София
.......извинявате много ама да си в Джурово (с постоянен адрес)  и да ми претендираш тук в София за ДГ ми е меко казано нагличко  Mr. Green - лично мнение и с него никой не искам да обидя   bouquet .
И аз съм от "Джурово" (с постоянен адрес), но плащам данъци на Софийска община - от заплатата си, данък на апартамента, на гаража, на колата.... Мъжът ми е кореняк софиянец. Та детето от този "смесен" брак да има или не равен шанс с "чистокръвните"?
Пък и решаваме проблема с местата лесно - в Младост и Люлин са все от Джурово. Там няма да правим ясли и градини!
Хайде моля, обсъждайте по същество! И без това масово сме изтрещяли от тази ситуация.
Stop не искам да влизам в спор , аз също може да съм от Джурово , но съм си сменила адреса след като искам да живея, работя и да ползвам благата на   София !
ти лично би ли ми казала след като живееш в София , защо си с постоянен адрес другаде ... проблем ли ти е да си смениш адреса  Thinking еееее "мързи те да отидеш до общината може би "или ползваш други блага от Джурово  Wink , а имаш претенции и за благата на София ( нци)  Naughty не съм съгласна , но няма значение ,така или иначе критериите няма да се променят тази година ... просто отбелязвам още една недогледаност , когато са измисляни, съгласувани и  приемани критериите  bowuu !!!

п.п.   oops МАЛКО СПАМ ... с подчертаното ще дам реален пример ... Кмета на гр.Ботевград облагодетелства жителите на града и най вече младите семейства като е дал и е прието предложение от Общинския съвет всяка майка която има бебе да получава еднократна парична помощ в зависимост от образованието на майката не съм сигурна за сумите , но мисля че - основно- 200,средно- 500 и висше- 600 ( + тази които се полагат за всички в държавата от социалните ) и не само това ... ако не се лъжа , братовчедка ми каза ,  че половината от таксата за ДГ се поема от общината за всяко дете в семейството .............. та мисълта ми е ... щ'о да не си "фейна" един постоянен адрес в Ботевград за да взема 600 лв. еднократна  помощ ( т.е да се възползвам от благата на този град ) , а да претендирам и за благата по настоящ адрес в София ... честно ли е според теб ... ?

т'а да заключа в едно изречение всичко написано до тук !
който къде е регистриран по постоянен адрес там да си ползва съответните блага - така би било справедливо  bowuu !!!
Всичко додро !

Последна редакция: чт, 11 мар 2010, 01:11 от reniris

# 334
Thinking еееее "мързи те да отидеш до общината може би "или ползваш други блага от Джурово  Wink , а имаш претенции и за благата на София ( нци)  Naughty не съм съгласна , но няма значение ,така или иначе критериите няма да се променят тази година ... просто отбелязвам още една недогледаност , когато са измисляни, съгласувани и  приемани критериите  bowuu !!!
Гениално съждение   #Crazy Разкри ме и по двата фланга  ooooh!
Що не предложиш на СО и по кръвна група да добавят критерий. Тия с нулева - вън.

# 335
  • София
Thinking еееее "мързи те да отидеш до общината може би "или ползваш други блага от Джурово  Wink , а имаш претенции и за благата на София ( нци)  Naughty не съм съгласна , но няма значение ,така или иначе критериите няма да се променят тази година ... просто отбелязвам още една недогледаност , когато са измисляни, съгласувани и  приемани критериите  bowuu !!!
Гениално съждение   #Crazy Разкри ме и по двата фланга  ooooh!
Що не предложиш на СО и по кръвна група да добавят критерий. Тия с нулева - вън.
нито предлагам , нито приемам  Mr. Green за съжаление ,а коментирам   Wink  моите виждания , естествено с ясното съзнание , че много мами от тук специално ще ме нападнат , но момичета най-много боли от истината ,казано си е
и аз може да съм от " майната си " ако това те успокоява , но съм си направила труда да се регистрирам тук по постоянен адрес щом имам претенции да съм "софиянка" и да ползвам благата и услугите на гр.СОФИЯ !
повече не желая да спамям темата по този въпрос , защото е безсмислено . Гледам на нещата обективно     bouquet !

# 336

Това, което си написала, само потвърждава тезата ми от минала година, че 1 работещ родител, с постоянен адрес в София, а другия, за майчинството, с постоянен адрес и месторабота, на "майната си", с извинение, имат по-големи шансове, в зависимост от кр-риите.

е сега ще те изядат с парцалите провинциалистите  Peace , а'иде да не си сама да се включа и аз  в подкрепа Mr. Green...

точно така нищо , че някои не искат да направят разлика с постоянен и настоящ адрес   Wink - които си живее постоянно в Сф си има постоянен адрес ( може да е от провинцията , но живее ли постоянно в София би трябвало и адреса да е постоянен) ,а... които не -  си има настоящ тук ,а  утре там  и т. н ., а постоянния му е на "майната си", с извинение ,както се изказа ти ,но не искам да влизам в подробности и да давам примери ,които са ясни на всички , защото пак ще стане спор.
С други думи казано би трябвало в Сф да имат предимство живущите тук с постоянен адрес , а не с настоящ ( временен) ... аз също може да съм от провинцията примерно , Но щом решавам да живея в София със семейството си и да ползвам благата на този град ( в случая ДГ ) за детето си ... щом тук работя ...е ...ще си направя труда да си сменя И адреса ПО ЛИЧНА КАРТА ... в противен случай да ме извинявате много ама да си в Джурово (с постоянен адрес)  и да ми претендираш тук в София за ДГ ми е меко казано нагличко  Mr. Green - лично мнение и с него никой не искам да обидя   bouquet .

Това ми беше мисълта - да смениш постоянния адрес, което показва намерение да се установиш постоянно в дадено населено място!!!

# 337
  • София

е сега ще те изядат с парцалите провинциалистите  Peace , а'иде да не си сама да се включа и аз  в подкрепа Mr. Green...

точно така нищо , че някои не искат да направят разлика с постоянен и настоящ адрес   Wink - които си живее постоянно в Сф си има постоянен адрес ( може да е от провинцията , но живее ли постоянно в София би трябвало и адреса да е постоянен) ,а... които не -  си има настоящ тук ,а  утре там  и т. н ., а постоянния му е на "майната си", с извинение ,както се изказа ти ,но не искам да влизам в подробности и да давам примери ,които са ясни на всички , защото пак ще стане спор.
С други думи казано би трябвало в Сф да имат предимство живущите тук с постоянен адрес , а не с настоящ ( временен) ... аз също може да съм от провинцията примерно , Но щом решавам да живея в София със семейството си и да ползвам благата на този град ( в случая ДГ ) за детето си ... щом тук работя ...е ...ще си направя труда да си сменя И адреса ПО ЛИЧНА КАРТА ... в противен случай да ме извинявате много ама да си в Джурово (с постоянен адрес)  и да ми претендираш тук в София за ДГ ми е меко казано нагличко  Mr. Green - лично мнение и с него никой не искам да обидя   bouquet .

Това ми беше мисълта - да смениш постоянния адрес, което показва намерение да се установиш постоянно в дадено населено място!!!

Честно казано не ми се иска да се включвам в спора, но точно по тази тема съм мислила нееднократно и ми е наистина неприятно, аз също съм от "Джурово", но се ожених за софиянец и си смених постоянния адрес, сега по ЛК се водя в София, мисля, че така е редно, ние живеем и ще живеем тук в дългосрочен план, някои хора нямат такъв дългосрочен план (всичко се случва разбира се), затова и не променят постоянния си адрес, защо тогава да имат равен шанс с живеещите тук...не ми се ще да продължавам да разсъждавам, няма и смисъл, но мисля точно като вас и реших, че е редно да си го кажа  Peace

# 338

Честно казано не ми се иска да се включвам в спора, но точно по тази тема съм мислила нееднократно и ми е наистина неприятно, аз също съм от "Джурово", но се ожених за софиянец и си смених постоянния адрес, сега по ЛК се водя в София, мисля, че така е редно, ние живеем и ще живеем тук в дългосрочен план, някои хора нямат такъв дългосрочен план (всичко се случва разбира се), затова и не променят постоянния си адрес, защо тогава да имат равен шанс с живеещите тук...не ми се ще да продължавам да разсъждавам, няма и смисъл, но мисля точно като вас и реших, че е редно да си го кажа  Peace

Всичко това са формалности. Ако критерият беше за постоянен адрес, просто всички, които все още нямат постоянен в София щяха да си сменят личните карти и готово. А като са толкова променливи ситуациите, после пак могат да си извадят лична карта с адрес Джурово. Но не вярвам newsm78 Наистина ли мислите, че щеше да има  кандидати без постоянен адрес в София, ако изискването беше постоянен, а не настоящ #Crazy Може би трябва да приемете, че живеем в свободна държава и хората имат право да живеят и да се трудят, където си поискат в нея...

# 339
  • София
Момичета пак започвате да обсъждате неща, които във всяка тема са обсъждани и преобсъждани.Колкото и да не Ви харесва такива са критериите към момента и ги приемете, който не ги приема да е направил нещо в тази насока.Съсредоточете се към по-съществени за момента неща като въвеждане на функцията за пооредност на желанията, за правилно подреждане на кандидатурите и т.н.т.Всичко друго като местожителство, К4 и други такива само наливат масло в огъня в момента.

# 340
Така е, няма смисъл, както съм писала. Въпросът е какво ще стане на първото клас-не!

# 341
  • София
Didia ... ти си май единствена която си я върши ... най- много да има още една две като теб ... , но определено сте рядкост и като почнеш да слагаш всичките си колежки под един знаменател наречен - хуманност и отговорност лично мен ме дразниш с наивността си и вярата в колегите ти .

Е-е не така. Аз съм много доволна от целия персонал на яслата, в която е детето ми- като се почне от директорката и се стигне до лелките. Не е било всичко идеално, но то няма и как да е. Но тези хора целодневно се грижат за детето ми и то отива при тях с желание. Учи много неща и се развива много бързо, благодарение в голяма степен на тях. Има цяла тема за доволни от градини/ясли и т.н. Не може да се слагат всички под общ знаменател.

# 342
...  Но тези хора целодневно се грижат за детето ми и то отива при тях с желание. Учи много неща и се развива много бързо, благодарение в голяма степен на тях. Има цяла тема за доволни от градини/ясли и т.н. Не може да се слагат всички под общ знаменател.

Същото нещо мога да кажа и аз за хората, които са учили и учат сина ми. Прекрасни педагози са, доволна съм и затова и аз съм против слагането под общ знаменател на всички, работещи в сферата Peace

# 343

... ти си май единствена която си я върши ... най- много да има още една две като теб ... , но определено сте рядкост и като почнеш да слагаш всичките си колежки под един знаменател наречен - хуманност и отговорност лично мен ме дразниш с наивността си и вярата в колегите ти .

Не си права.Казвам го с най-добро чувство.Има много хора,които си вършат работата добре и даже повече от добре,но за съжаление негативните явления винаги предизвикват повече дебати и по-бързо стават обществено достояние.Рядкост са хората,чието място не е при децата,но си има приказка  Laughing "покрай сухото гори и мокрото".Така,че покрай някой дето е сгафил и то елементарно негатива обират всички .Това между другото не е само в ДЗ.Същото е и с други институции.Като не си доволен веднага разказваш,но когато всичко е ОК никой не коментира.
                   А за "наивността и вярата" - ами ако я нямаме как ще променим нещо.Може и да съм наивна защото вярвам,че и "на нашата улица ще изгрее слънце" , но това е въпрос на характер.Никога не съм тръгвала с недоверие и предубеждение към определен чонвек,но и никога не съм оставяла конфликтните ситуации неразрешени.

# 344
  • София

... ти си май единствена която си я върши ... най- много да има още една две като теб ... , но определено сте рядкост и като почнеш да слагаш всичките си колежки под един знаменател наречен - хуманност и отговорност лично мен ме дразниш с наивността си и вярата в колегите ти .

Не си права.Казвам го с най-добро чувство.Има много хора,които си вършат работата добре и даже повече от добре,но за съжаление негативните явления винаги предизвикват повече дебати и по-бързо стават обществено достояние.

Аз мога да разкажа много неща- майка ми на времето никога не смогваше на време за моите тържества, защото е детска учителка и винаги и тя имаше тържество с нейната група. Носи на децата плодове, които баба ми е отгледала със собствените си ръце- на село. Винаги се прибира изцедена, защото повярвайте ми шумът от 20 деца, може да докара главоболие и на най- позитивните и спокойни хора на света. И въпреки всичко, намира време, сили и енергия групата и да е много приятно украсена- според сезон, празници и т.н.

Понякога се чудя как директорките успават да намерят, мотивират и задържат толкова читав персонал за такова смешно заплашане по яслите и градините.

А и reniris, нищо лично, но се чудя как ще си спокойна да оставяш детето си в ръцете на такива "п..сти лелки" целодневно при такова високо мнение, което имаш за тях  newsm78?

Общи условия

Активация на акаунт