Орхидея - тема 3

• 118 269
  • 752
  •   1
Отговори
# 240
Момченца честит лазаров ден на всички.

Лаленце - венерината пантофка е пафиопедилум, поне аз така изчетох, има различни видове , среща се дори в България мисля че някъде около ИВайловград я някакъв резерват.

Сорела направо е убиец цимбидиума.

Девойки от Варна хайде някой да каже дали е получил нещо от Кауфланд че много ми се иска да оплакна очи.

# 241
Laughing Laughing Laughingвижте какво получих по случей рожденият ми ден от половинкатаhttp://sorela.snimka.bg/flowers/orhideya.455908.17961568 много ме зарадва има 6 цветоноса супер е

Много е красива  Hug
Никога не съм виждалатакава  Heart Eyes

# 242
  • Варна
RE_GE, аз не посмях да се похваля понеже бях писала че спирам за сега да купувам орхидеи поради липса на място, но........ съпругът ми в четвъртък се прибра от работа с нова красавица  Joy. Единият цветонос е отрязан може би е бил изсъхнал, има и малко зеленясало в саксията но иначе листата и корените изглеждат в добро състояние. на тази снимка се вижда отрязания цветонос (по скоро изглежда като отчупен) 

# 243
  • Gone with the wind
Да се отчета и аз с покупките от кауфланд  Simple Smile
Снощи ходихме и купихме 2, 1 за мен и 1 за подарък, че утре сме на имен ден. И като се почна едно въздишане в нас - тази ще запазя, тази ще дам, след малко пак ги сменям и така до сутринта, когато на Боян не му издържаха нервите и не каза, хайде да ходим за още, то се е видяло, че няма друг начин  Mr. Green
И се почна наново чудене в магазина - първата лесна - нарочно взех като една от снощните, за да няма повече трагедии, ама втората .... една страхотна пепел от рози, невероятен цвят и една жълто-лилава, която  има поне 1 кейки /доста голямо при това/ , имам съмнения, че са 2 кейките, но не мога да се ориентирам добре заради корите.

Такива взех 2 - една за мен и една за подарък. На втората лстата на цвета не са толкова издължени, някак по-семпли са, но пък има ново разклонение на цветеноса, та пак изпаднах в чуденка  Mr. Green

Втората от снощи, с 2 тръгнали разклонения на цветеноса. Заради нея оставих една на точки - като тази на Милето /подредените точки/

Тази от сутринта

А това е орхидеята от миналата седмица - тук цвета й си личи по-добре, само дето пaк не е баш както си е  Rolling Eyes
Уж взех апарата на баща ми, че е много по-добър от моя, и пак ми е проблем да я докарам таз убостница  Rolling Eyes

Еллиа, и на тази втория цветенос е отрязан  Rolling Eyes

Сорела, красота!!!!!!!!
Да те радва мооооооого дълго време. ЧРД на патерици   bouquet

Лаленце, благодаря за информацията от Стрелиция  Hug Още се чудя дали да поръчвам или не, но естествено първо на вас ще се похваля

Месечинке, предполагам Кетя е коте? Как е орхидейката? Дано пердаха не й се отрази зле  Wink

# 244
  • София
sorela, цимбидиума е прекрасен! Дано да те радва дълго с многото си цветове!

ellia, ku4o, честити ви придобивки! Всички са много красиви! Много ми хареса шарката на тази, която и двете сте си купили. Ще се оглеждам и аз за такава  Mr. Green.

ku4o, за цветовете - напълно те разбирам. Два дни се чудя за моите снимки и спорим с мъжа ми кой е верния цвят  Grinning. Дори калибрирахме монитори и всеки път е различно. Показвам цветовете, които са при слънце в стаята. Следобед на светло, но не слънчево са по-лилави, а вечерта на изкуствена светлина - съвсем тъмни. Дори тази, която е като твоята в момента(на тъмно) е почти кафява. Ето ги:

най-спорната на цвят  Grinning

тук се виждат двете растения

другата спорна - в момента е чисто лилава

шантавата с точиците  Grinning

тук се вижда добре формата на цвета

тази е обърнатата, вече с два цята  Grinning

Имам и още една, която днес отвори пъпки, но оставям снимките за следващия път  Mr. Green.

Мъни, според теб тази на точките сбъркана ли е нещо или има орхидеи с такава форма на цвета?

Лаленце, много ме заинтригува със Стрелицията. Може някой път да отида да ги видя тези в гела  Grinning.

Последна редакция: сб, 27 мар 2010, 20:22 от tania67

# 245
  • Варна
Ku4o, Tania, да са ви честити и дълго да ви радват новите красавици. Tania, шантавата  много ми харесва.

# 246
  • София
Лелелеллеле, момичета! Ама спрете се бре! Останах без очи!  Shocked Я бързо давайте по един адрес да се почерпя малко от тези хубостници дето сте показали  Hug
Таня, ето така изглеждат в гела. Това не е орхидея, защото в момента нямат налични и няма снимки, но бурканчетата са същите, мисля, че ще добиеш представа за какво става дума.

# 247
  • Gone with the wind
Честита Цветница момичета, честит празник на всички именнички, желая ви многоздраве, късмет и усмивки и да сте красиви като прекрасните  имена, които носите  Grinning

Tаня, уникални са ти орхидеите.
И на мен ми стана смешно, като видях, че двете с Еллиа се хвалим с еднакви. В действителност моята я предпочеох заради двете растения, но и цветът й е много красив. Чудех се м/у нея и и подобната на първата, която ти показа - пепелта от рози беше прекрасна, имаше един  страхотен сив отенък, като се замисля сега и започвам да съжалявам, че не я взех нея  Laughing

Аз сега съм в чуденка - първата ми орхидея изпоовяхна цялата. Та се чудя дали да не отрежа единия цветенос /естествено не този, на който му изби разклонение/ и да го сложа във ваза с вода. Във http://forum.flowersnet.info четох, че така често излизали кейки по цветеносите, пък и ще дам глътка въздух на растението.

# 248
  • София
Честита Цветница! Да са живи и здрави всички с имена на цветя!

Аз наскоро попитах същото нещо дали да режа цветоноса на бялата, която прецъфтя януари, но съветът беше да го оставя, защото от него цветето ще си издърпа хранителните вещества и ще си го изсуши само. При мен в саксията има страшно много корени, които вече са по 4-5 см дълги и ме е страх да отрежа цветоноса за да не стопитам процеса  Peace

# 249
  • Варна
Честит празник на всички  bouquet
Честити нови орхидеи, много са красиви всички Grinning Вчера на Практикер имаше същите орхидеи като на Бриколаж, но на цена 15 лева. Аз нямам нищо ново засега, плакна очи във вашите. Ку4о, Кетя е коте и в последно време е вдигнала мерника на цветята ми, явно и се яде нещо зеленко, обаче тревата и още не е поникнала, та наваксва с цветята. Лудизията е сравнително добре, само дето едното клонче е с надрани листа и изкривено встрани, добре че не го е счупила, а само го е извила. Затова пък в основата му нещо се кани да избива, но дали корен или разклонение нямам идея, само е сцепена кожицата на стъблото и се вижда подутина отдолу Grinning
За цветоноса - аз не бих рязала докато е зелен. Кейки може да избие и така, без да е отрязан, всъщност доколкото съм чела никой не знае защо и кога точно избиват кейки, а някои хибриди са по-склонни да ги образуват, други - не. И на мен ми се ще да видя наживо такова нещо, но ще стане ако орхидеята си реши Party

# 250
  • София
Честит празник, момичета! Да са живи и здрави всички с имена на цветя!   newsm51

Последна редакция: пн, 29 мар 2010, 00:50 от tania67

# 251
  • Варна
Добро утро Grinning
Да се похваля, тази ми орхидея пуска четвърти цветонос (втори, откакто е при мен, а двата стари продължават да цъфтят, макар и с по един-два цвята). Направо е рекордьор, няма почивка Party Много и се радвам.

# 252
  • Плевен
Записвам се тук,че моята орхидейка мила...почти и изпадаха цветлетата...какво стана незнам.Пръскам я ,напоявам я...и не става даже и пъпчицата и изсъхна.А вашите са толкова красиви.Прочетох за кристалоните,ама съм малко скарана с тези понятия та да кажа аз и сложих от пръчиците за орхидеи ,правилно ли е като съм и сложила ,а тя беше цъфнала?Какви грижи полагате вие ?Благодаря предварително.  bouquet

# 253
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
моята изчекната хубавица отвори още една пъпка  Laughing
 Mr. Green не стига, че цвета е обърнат, а и цъфти през пъпка  Crazy

Хвал, хвал   Hug

# 254
http://s264.photobucket.com/albums/ii191/sunnyvlas/orhideia/?act … current=009-2.jpg
А ей този мъник ми е най -новата придобивка. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт