Орхидея - тема 3

• 118 273
  • 752
  •   1
Отговори
# 255
На всички честита цветница, бъдете като нашите красавици- свенливи, главозамайващи и неочаквани.

титонче и аз имам такава за 14 февруари- дендр- фал, хич не знам как да го гледам но за сега нямам и време.
Гууди много ми хареса окраската - много е екзотично с зеления оттенък по листенцата.

ОТЧЕТ : В неделя в 21:00 в Кауфланд варна ни кост ни вест от фалчета но в брошурата за следващата седмица има отново разпродажба от 01.04, хайде народееееее.

ЛАленце - моите прецъфтяли цветоноси ако не пуснат спяща пъпка до месец два ги режа, нещо ме дразнят развалят ми фъншуя на цветено, ако имаш много корени просто го отрежи да не те дразни, според мен зелен цветонос се оставя по дълго ако нещо не му е наред на растението - няма много корени или листата са малко...Тогава може да направи и кейки на цветоноса.

# 256
  • София
Goody, наистина е много интересно, че се е отворил по-следващият цвят. Ще чакам да кажеш кога ще се отвори и "пропуснатият".  Hug
titon4e, честито! Много е нежничко   bouquet
_re_ge, честно казано за сега на ми пречи и мисля д го оставя за сега, а ако до месец-два не изсъхне сам или не събуди спяща пъпка ще го отрежа  Peace
На лимонката й се отвориха вече всички пъпки и е още по-красива Simple Smile
А на жълтата ми орхидея с лилава среда, дето беше останала почти без корени и наскоро изби един сега пак нещо излиза и този път се надявам да е цветонос. Още е много мъничко и няма да се види на снимката, но ще го пусна за разпознаване по-натам  Hug

# 257
  • София
Titon4e, честито! Много е нежно дендробиумчето!

Goody, и зеленко ли виждам в средата на розовия цвят?

Месечинке, браво! Не е зле - четири цветоноса  Shocked. Да снимаш  Grinning.

Хавайско дупе( Laughing), не съм пробвала такива пръчици. Когато е цъфнала е добре да се тори с много мярка, защото може да има обратен ефект и да прецъфти по-бързо.

Да ви подосаждам със снимчици  Mr. Green:

поредната цъфтяща

вече отворила се  Grinning

Нови снимки на стари орхидеи  Mr. Green:

И малко извън темата - цъфнала детелинка  Embarassed:

И аз днес ходих до Кауфланд - нямаше и следа от орхидеи  Grinning. Явно за Цветница всичко се е изкупило. Да видим какво ще заредят за Великден  Mr. Green.

Последна редакция: вт, 30 мар 2010, 00:23 от tania67

# 258
  • Варна
Таня, гледам и ахкам, много са красиви Hug
Моята Кетя пак е вилняла тази нощ, по принцип я вземаме с нас в спалнята и затваряме хола през нощта, но снощи аз заспах там и мъж ми я оставил при мен - съборила ми дендробиумчето, по-точно го изкарала от саксията, явно не и е харесало на вкус и го е пуснала долу, огризала ми още две цветя, изобщо като станах ми прилоша. Видях, че дендито пуска нов корен, дано не се прецака сега. Даже не и се ядосах този път, защото от вчера ми е вкиснато - от другата седмица в най-добрия случай съм на 4 часа, в най лошия оставам без работа. Направо чудничко. Тъй, наоплаквах се, извинявайте, знам че не е тук мястото, ама...

# 259
  • Плевен
Оле какви красоти....Много хубави неща искам и моята да е такава  smile3518 smile3518 .Вчера видях ,че две от листата и са пожълтели и се отскубнаха без проблем.Притеснявам се да не загние,няма видими следи.Мисля ,че може да е от това ,че съм я пръскала с вода  newsm78 Може да се е наслоило нещо... Как да оправя проблема? Имате ли идея?

# 260
  • Варна
Ако са най-долните листа може би просто отмират. Можеш ли да снимаш отблизо мястото, има ли омекнали, почернели, покафенели участъци по стъблото?

# 261
  • Плевен
Довечера ще снимам,но иначе са най-долните листа.Голяма красавица имаш ти Simple Smile  bouquet

# 262
  • Варна
Снимай за всеки случай, но според мен щом са най-долните листа няма място за притеснение Simple Smile

# 263
  • Gone with the wind
Месечинке,  Hug
Стискам палчета да се оправи всичко при теб в най-скоро време.

Таня, прекрасни са ти орхидеите, искрено ме радват - като порасна и/демек като си имам мноооооооого орхидеи/ искам да съм като теб  Laughing

havaiskoto_dupe / Mr. Green / , а прегледала ли си корените на орхидеята?

_re_ge , мерси за инфото за Кауфланд, май пак ще се ходи там  Mr. Green . Като казах на Боян, че пак ще има орхидеи от 1 април и той веднага опонира - това е само някаква първоаприлска шега за такива ...... /май искаше да каже хахави, но си замълча човека/ като тебе  Mr. Green

# 264
  • Плевен
Тези ,които се виждат са зелени.Май има една леко жълтеникава,но не съм съвсем сигурна.Как по друг начин да ги прегледам незнам ? Може и с торенето нещо да съм им направила...,бях взела една тор не за орхидеи а някаква универсална и четох ,че е трябвало да я разредя повече,а аз следвах описанието отзад...Общо взето сега ме е страх да пипам каквото и да било.Сложила съм една такава  само че за орхидеи И незнам дали трябва да я оставя или да я махна.  newsm78 Много ми е мъка Tired

# 265
Момичета,нямаше ме за малко,а вие толкова сте изписали! Heart Eyes
Титонче,
дендито ти е Dendrobium Berry Oda,също като моето! Hug
Хибрид на Dendrobium kingianum x Dendrobium 'Mini Pearl' (=Dendrobium canaliculatum x Dendrobium bigibbum). Необходимо му е много слънце, като обаче го приучаваш постепенно, редовно обилно поливане през лятото и почти сухо зимуване при доста ниски температури- около 10 градуса. Успех!

havaiskoto_dupe ,добре си ни дошла при орхизаразените! Winkи споко,учим се от грешките си най-вече!

Таня,
досаждай ни все така!!!

Месечинке,

Съчувствам ти за проблемите на работа!
А за Кетя,знаеш ли,че има спрей,по ветеринарните амбулатории и аптеки,който отблъсква котето от места,където си го приложил, там,където не искаш то да ходи! Ще ти реши проблема.

# 266
  • Варна
Bagira,
ще взема да пробвам със спрей, в чудо съм се видяла с това моето тревопасно добиче Crazy Посяла съм и трева, ама не ще още да израства пущината, предишната я изхрупа за отрицателно време и сега си го изкарва на невинните ми китки Whistling Мъжът ми се майтапи, че ще ми донесе бодлива тел да оградя цветарника Joy
havaiskoto_dupe,
може да е преторена орхидеята, спри да ториш за известно време, даже не е лошо да промиеш субстрата хубаво под течаща вода, за да се отмият натрупаните соли.

# 267
Месечинке,аз пак си мисля за Кетя и орхитата.
Не знам как ще се отрази спрея на самите растения,дори само саксийките да пръскаш. newsm78По-безболезнено ще стане ако ги качиш нависоко и недостъпно място.
ако това те затруднява трябва да се види състава на въпросния спрей и да се консултираме със специалист.

# 268
  • Варна
Лошото е, че тя яде голяма част от цветята ми и всички по-високи рафтове на цветарника са запълнени, налага се някои цветя да са по-надолу и тя от нямане накъде започва тях да гризе Whistling Мислила съм да си купя нещо като  макрамета или да измисля други варианти за провесване на саксиите от тавана, защото секциите са далеч от прозорците и никак няма да им е добре на цветята там. Ама знам ли го това диваче дали няма да почне да тренира висок скок и да увисва на висящите саксии Crazy Предишният ми котарак не обръщаше внимание на цветята, Кетушата обаче е голям любител Crazy
Ще трябва да видя този спрей, ако напръскам цветарника и пода около него дали ще има ефект newsm78 То пък и купичката и за вода е върху цветарника, тя да не би да си мисли, че това и е личната градина и затова да зоба наред Crazy

# 269
  • Плевен
Благодаря ,че ме приветствате макар и ,че ви затрупах с въпроси.Още утре сутрин ще я промия милата,да не е вечерта,за да не и е влажно.Благодаря за съвета месечинке.
  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт