Помощ! Агресивни бездомни кучета.

• 47 708
  • 760
  •   1
Отговори
# 345
Вижте двете теми : "Да помогнем на Пламен да проходи" и "Жестокост към куче". Щяха да ме пребият като казах, че куче с отрязани четири крака трябва да се евтаназира. Направиха чудеса, но като призовах да помогнат да съберем пари за да проходи детето вместо кучето, ме посъветваха да прочета заглавието на темата и ме обявиха за безчовечна, защото съм казала че изрода отрязал краката на кучето трябва да се вкара в затвора, но сакато куче само се мъчи и трябва да се евтаназира! Вижте колко пъти е писано в едната, и колко пъти в другата тема. Вижте какво се случва със сакатото куче и със детето в инвалидна количка! Та кучетата са богатство бе хора, дайте да купим количка на кучето...детето вече си има, и му е добре там, за него да не берем гайле! СРАМОТА!
Мима НЯМА да се евтанизира защото тя не се мъчи.И да ние продозащитниците ще се опитаме да съберем средства за да може Мима отново да провърви.Охх от къде Мимето си намери толкова много врагове,незнам... ooooh!

# 346
  • София

Обичам всички животни,но кучетата са ми най на сърце.В нас си имам още и едно морско свинче и две мишки.Никъде не съм казала,че обичам само кучетата пък за другите животни не ми пука,нали?Ама не обичам хората и няма да тръгна да ги защитавам

а хлебарки и мравки отглеждаш ли си  hahaha
като не обичаш хората защо живееш сред тях  newsm78 иди живей в гората

# 347
katt мила , говориш нелепости , ама на теб ти е простено.
Всички нас ни е жал за Мима , защото нито едно живо същество не заслужава да преживее такова нещо - нито човек , нито животно , и инициативата да се съберат средства да и се помогне е трогателна . Какви врагове , какви 5 лева?

Това , което започна да се обсъжда тук е следното : Не е ли абсурдно в един ЧОВЕШКИ свят , една друга такава трогателна инициатива да се помогне на други бедни , болни , бездомни човешки същества -  деца , ЧОВЕШКИ деца , без избор и без възможности , по някаква причина с физически или умствени увреждания , та тази кауза изобщо не представлява чак такъв интерес и не събира толкова поддръжници?
Айде за теб е ясно - мразиш хората. Само при това положение се чудя - ти към кой биологичен вид причисляваш своето собствено съществуване?

# 348
Вижте двете теми : "Да помогнем на Пламен да проходи" и "Жестокост към куче". Щяха да ме пребият като казах, че куче с отрязани четири крака трябва да се евтаназира. Направиха чудеса, но като призовах да помогнат да съберем пари за да проходи детето вместо кучето, ме посъветваха да прочета заглавието на темата и ме обявиха за безчовечна, защото съм казала че изрода отрязал краката на кучето трябва да се вкара в затвора, но сакато куче само се мъчи и трябва да се евтаназира! Вижте колко пъти е писано в едната, и колко пъти в другата тема. Вижте какво се случва със сакатото куче и със детето в инвалидна количка! Та кучетата са богатство бе хора, дайте да купим количка на кучето...детето вече си има, и му е добре там, за него да не берем гайле! СРАМОТА!

Не раждайте свои деца,осиновете вече родено! #Crazy

Какви са тея видистки изказвания тук,не мога да разбера? #Crazy

Права си в една точка-на детето трябва да се помогне! Но ....извини ме,какво общо има детето с отрязаните крака на Мима? Можеш ли да ми посочиш?Защото,не се имам за много умна,но не се имам и за тъпа ,и все пак не мога да разбера!

Да, и тя сигурно ще се измъкне #2gunfireЩе обявят кучетата за безстопанствени, защото не били регистрирани и така никой няма да носи отговорност за тях. #Cussing out.Че кой на село си регистрира кучето?

(...)Преди време в една тема тук си изразих мнението за това дали трябва куче с отрязани четири крака да бъде обгрижвано и да се търси начин да му се слагат протези, инвалидни колички и други такива. Според мен не. Само дето не ме линчуваха, била съм жестока и т.н. А...първото което написах беше, че човека който е сторил това трябва да иде в затвора, защото е изрод. Хората направиха чудеса за кучето.

В друга тема...половин година събираме пари за да помогнем на едно дете да проходи. Не можем да съберем сумата. Много повече хора се грижат за кучето, отколкото за детето...Когато призовах тези, които се грижат за кучето да помогнат на детето ме посъветваха да прочета заглавието на темата...Думи нямам! Само като се сравни активността в двете теми...на мен това ми изглежда страшно! (...). Не знам какви хора сме, обаче. Това е криворазбрана хуманност. Все пак децата трябва да са на първо място. А за този случай няма да има наказан, природозащитниците ще се погрижат и за кучетата. И онова куче може и да проходи. А това дете, за което събираме пари...за съжаление има по-малък шанс. Нямам против да се грижим за животните и да поемаме инициативи срещу изроди, които измъчват животни. Но имам против да се побъркваме и да си мислим, че ако едно животно изяде едно дете, към животното трябва да се прояви хуманност. Имам против и това животните да ни вълнуват повече от децата, а това е факт!

Съжалявам за дългия пост.

....Второ, в конкретният случай аз не виждам смисъл да се продължава живота на това куче, ....

Къде е разликата, в така горещо препоръчваното от вас "приспиване"?
Само Бог може (трябва) да вземе живота на някого, когато му е дошло времето.
През останалото време ние трябва да помагаме за облекчаването му, с каквото можем.
А ако не можем (или не искаме, като някои господа тук), най- добре ще е да замлъкнем завинаги и да си заврем главите в ....... мишите дупки, в които сме се родили и в които ще си умрем, и поне да не дразним хората около себе си!

Недей да се дразниш толкова, когато някой е на различно мнение от твоето! Изкарай си главата от мишата дупка и се огледай, хората са различни!. Това кой къде ще умре не е твоя работа, не прави такива изказвания, най-малкото е грозно! Не знам защо мислиш, че ако не можеш да промениш нещо трябва да се завираш някъде си, ти всичко ли можеш? Никой не е казал, че не иска да помогне на животинката, аз лично просто смятам, че не може да й се помогне .  Можем и трябва да се борим за това да няма такива изроди на свобода, но да гледаме животни в инвалидни колички - това значи да се правим на Господ. Хората често правят нещата поради егоцентризъм, не виждам защо си мислим че сме велики, и едно животно трябва да се мъчи, защото НИЕ не искаме да се разделим с него...Ние ли сме венеца на творението?

И малко спам Simple Smile, извинявайте предварително. Ако ви се занимава с нещо по-добре помогнете на Пламен да проходи, всеки може да пусне по един смс. Нека изправим едно дете от инвалидната количка, а не да вкарваме кучета в колички! Сигурна съм че ако се пусна кампания за кучето по-бързо ще се съберат средства за него, отколкото за детето, което е нечовешко! Апелирам за хуманно отношение към детето!  bouquet

Животните не мислят, те само имат много силен инстинкт за живот.Не се депресират, а се борят до последен дъх.  В другата тема прочетох, че Мими днес се е преместила малко, за да се излегне на слънце.

Не мислят животните казваш....Няма да коментирам. Това, че не мислят като нас ли е критерия? Защо не кликнете на банера ми и не помогнете на Пламен да проходи,  а?

Ти чувство за вина ли се опитваш да вмениш на хората?

Ще си задам въпроса отново: какво общо има детето(горепосоченото) с кучето(горепосоченото)??

Като гледам,май не само към теб задавам тоя въпрос:какво общо има едното с другото?

# 349

Обичам всички животни,но кучетата са ми най на сърце.В нас си имам още и едно морско свинче и две мишки.Никъде не съм казала,че обичам само кучетата пък за другите животни не ми пука,нали?Ама не обичам хората и няма да тръгна да ги защитавам

а хлебарки и мравки отглеждаш ли си  hahaha
като не обичаш хората защо живееш сред тях  newsm78 иди живей в гората
Аз отглеждам тарантули и щурци . И мишки.Две!По дяволите,и плъх! Е?
Кат е малка и ви е лесно да я натискате надолу.Аз не съм.

# 350
  • София
Това , което започна да се обсъжда тук е следното : Не е ли абсурдно в един ЧОВЕШКИ свят , една друга такава трогателна инициатива да се помогне на други бедни , болни , бездомни човешки същества -  деца , ЧОВЕШКИ деца , без избор и без възможности , по някаква причина с физически или умствени увреждания , та тази кауза изобщо не представлява чак такъв интерес и не събира толкова поддръжници?

Какво те кара да мислиш, че хората, които помагат на кучетата, не помагат и на децата и други болни или нуждаещи се? Нима животните не страдат точно толкова, ако не и повече, защото рядко могат да разчитат на нечия помощ и подкрепа? Защо признавате правото на нужда от помощ само на хората?

Недей да вменяваш собствената си ограниченост и на хората, които ги е грижа повече и за повече живи същества. Това, че ти се вторачваш само в човешките страдания не ни прави и нас такива, слепи за чуждата болка, ако тя не е човешка.

# 351
  • София
Аз пък си мислех че темата е за справяне с агресивните бездомни кучета.
Т.е. - да си дадем идеи какво можем да направим в рамките на законите, след като Екоравновесие не прави нищо.

За Мима или за децата си имате други теми!

# 352
Аз пък си мислех че темата е за справяне с агресивните бездомни кучета.
Т.е. - да си дадем идеи какво можем да направим в рамките на законите, след като Екоравновесие не прави нищо.

За Мима или за децата си имате други теми!

Съгласна.Но защо тогава повечето не изпълняват този съвет,даден от теб?

А и какво да кажа повече за справянето с бездомните?Че трябва най-накрая да изпочупим прозорците на Парламента,за да се сетят,че проблем има и хора биват убивани ?Друго не се сещам ,да ти кажа....

# 353
Това , което започна да се обсъжда тук е следното : Не е ли абсурдно в един ЧОВЕШКИ свят , една друга такава трогателна инициатива да се помогне на други бедни , болни , бездомни човешки същества -  деца , ЧОВЕШКИ деца , без избор и без възможности , по някаква причина с физически или умствени увреждания , та тази кауза изобщо не представлява чак такъв интерес и не събира толкова поддръжници?

Какво те кара да мислиш, че хората, които помагат на кучетата, не помагат и на децата и други болни или нуждаещи се? Нима животните не страдат точно толкова, ако не и повече, защото рядко могат да разчитат на нечия помощ и подкрепа? Защо признавате правото на нужда от помощ само на хората?

Недей да вменяваш собствената си ограниченост и на хората, които ги е грижа повече и за повече живи същества. Това, че ти се вторачваш само в човешките страдания не ни прави и нас такива, слепи за чуждата болка, ако тя не е човешка.

Извинявай но не ме наричай ограничена и сляпа за чуждата болка , защото първо не ме познаваш , и второ  и аз не съм нарекла никого по този начин. 
Не споря с никого и не тропам с крак да налагам мнение , не се и пеня , а просто разсъждавам на глас , без да обиждам  , без да отправям обвинения. Ако си останала с друго впечатление , не е в мен вината.

# 354

Извинявай но не ме наричай ограничена и сляпа за чуждата болка , защото първо не ме познаваш , и второ  и аз не съм нарекла никого по този начин. 
Не споря с никого и не тропам с крак да налагам мнение , не се и пеня , а просто разсъждавам на глас , без да обиждам  , без да отправям обвинения. Ако си останала с друго впечатление , не е в мен вината.
Напротив-в теб е.Потребителите не те познават и съдят за теб по това,което пишеш и начина ,по който пишеш.Това важи за всички.

Аз също оставам с впечатление,подобно на това на Jarrita.

# 355

Изразявам мнение , което осъзнавам , че напълно нормално не се споделя от абсолютно всички. Тук обаче отсрещната страна усещам как вместо градивна критика , почва да напада и поставя етикети , все едно са я подложили на разстрел.

Защо си пропускате покрай ушите там , където съм написала "Всички нас ни е жал за Мима , защото нито едно живо същество не заслужава да преживее такова нещо - нито човек , нито животно , и инициативата да се съберат средства да и се помогне е трогателна ." , преди да бъда обвинена в бездушие и обраниченост , чрез втората част от поста ми? Ама е много лесно да се чете избирателно.

# 356

Изразявам мнение , което осъзнавам , че напълно нормално не се споделя от абсолютно всички. Тук обаче отсрещната страна усещам как вместо градивна критика , почва да напада и поставя етикети , все едно са я подложили на разстрел.

Защо си пропускате покрай ушите там , където съм написала "Всички нас ни е жал за Мима , защото нито едно живо същество не заслужава да преживее такова нещо - нито човек , нито животно , и инициативата да се съберат средства да и се помогне е трогателна ." , преди да бъда обвинена в бездушие и обраниченост , чрез втората част от поста ми? Ама е много лесно да се чете избирателно.
Не е избирателно четене.Обаче това : "Всички нас ни е жал за Мима , защото нито едно живо същество не заслужава да преживее такова нещо - нито човек , нито животно , и инициативата да се съберат средства да и се помогне е трогателна ."

Но някак се "зарива" от : Не е ли абсурдно в един ЧОВЕШКИ свят , една друга такава трогателна инициатива да се помогне на други бедни , болни , бездомни човешки същества -  деца , ЧОВЕШКИ деца , без избор и без възможности , по някаква причина с физически или умствени увреждания , та тази кауза изобщо не представлява чак такъв интерес и не събира толкова поддръжници?

Звучи ми като :"И аз много обичам кучетата,гледали сме вкъщи,нооо.....всички четириноги навън под ножа!".

# 357
  • Costa Rica
http://www.facebook.com/#!/video/video.php?v=1378132424468&ref=mf

# 358
  • София

Не е избирателно четене.Обаче това : "Всички нас ни е жал за Мима , защото нито едно живо същество не заслужава да преживее такова нещо - нито човек , нито животно , и инициативата да се съберат средства да и се помогне е трогателна ."

Но някак се "зарива" от : Не е ли абсурдно в един ЧОВЕШКИ свят , една друга такава трогателна инициатива да се помогне на други бедни , болни , бездомни човешки същества -  деца , ЧОВЕШКИ деца , без избор и без възможности , по някаква причина с физически или умствени увреждания , та тази кауза изобщо не представлява чак такъв интерес и не събира толкова поддръжници?

Звучи ми като :"И аз много обичам кучетата,гледали сме вкъщи,нооо.....всички четириноги навън под ножа!".

ама това е прекалено вече!
Да пука ми повече за хората, отколкото за кучетата, котките и т.н. Е, И?
Ти вегетарианец ли си? Защото ако не си не ти ли е жал за животните, минали под ножа?

# 359
Много точно.Да поразведри малко видисткия въздух тук!
Чудех се кога ще намесите вегетарианци и веганци.
Возиш ли се в кола? Минерална вода пиеш ли? Имаш ли дрехи от фирми,които експоатират човешкия труд в Индия и Тайван?Мляко пиеш ли? Детето ти колко пластмасови играчки има?Ток у вас има ли ? А газова печка? Хартия ползваш ли? Лекарства пиеш ли?Използваш ли шампоани?Щото последните две се тестват върху животни.

За да не съм голословна,ето какво казват PETA по въпроса :
http://search.caringconsumer.com/search_list_icons.aspx?Donottes … ct=0&Dotest=8

Проктър и Гембъл,Макс Фактор,Л'Ореал ,Джонсън & Джонсън....
Да си зададем въпроса:можем ли да вярваме на този списък?
Вариант 1. Да,можем .
Прекрасно .
Вариант 2.
Съмняваме се .На нищо ,свързано с бизнес и реклама не може да се има доверие.Мда,така е.Но тогава как можем да знаем кои са тези компании,които правят експериментите?Не можем да знаем.Тогава откъде да знам аз,потребителя,че шампоана ,който ползвам е в списъка на "чистите"?Няма откъде.

Последна редакция: пт, 16 апр 2010, 17:18 от Китана

Общи условия

Активация на акаунт