Машина за хляб-29 част

  • 47 510
  • 739
  •   1
Отговори
# 270
  • София
  • Мнения: 863
Благодаря на всички момичета и дядо Хаджия за отговорите Hug Изводът е един - пълно щастие няма Grinning Ще пробвам като последна надежда и на Дина съвета, пък да видим...

# 271
  • Мнения: 293
Здравейте...не мога да изчета всичките теми и имам един малко глупав въпрос в рецептите с 'обезмаслено мляко на прах' какво мляко точно използвате?

Има в Метро едни големи торби от по килограм .Около 6-7 лв. излизат.Български са.Последно от тях бях вземала.

ditsan , какво брашно ползва? Като каза "зеленийки" се сетих  , че имам спанак във фризера и още утре ще направя такава баница със спанак и сиренце smile3521


PURE ELIXIR , простено ти е мила , да не мислиш , че на мен ми беше по-лесно   smile3503 Обаче сега съм пушка , ако не ти е ясно питай ще ти обясня на ЛС  Peace

А какво ще кажете да обсъдим идеята вместо да прави голям козунак, да направи малки козунаци и отгоре захарта да компенсира вкусът.  Thinking


Тази идея я подкрепям изцяло , щото няма подсладители  smile3503 Още утре ще звъня да питам бабите по нашия край с какво ги мажат и ако намеря кой да ми каже ще съм първа клюкарка , обещавам ! Peace


# 272
  • Мнения: 767
Това е - пак не можах да му накривя калпака BlushНо пък е вкусен... С кубче бульон, сухо обезмаслено мляко, мед, оцет,сол и олио, 3 вида брашна и малко овесени ядки. Изключително пухкав, не се рони. На снимката горната кора е накъдрена, защото пренощува в торбичка, а чак сега се сетих да го снимам Embarassed
И аз съм ЗА малките козуначета, че по-лесно ще ги изпека! То аз май така започнах преди години козунакоправенето си... newsm78

# 273
  • София
  • Мнения: 2 649
петушка, много вкусно хлебче!
относно горната кора на хляба при Мулинекс, нормално е отгоре да е по-слабо изпечена, но при всички рецепти ли ви става така? Аз съм забелязала, че много бяла стои коричката само при хляб, който се прави само с вода или и малко сухо мляко. Добавите ли кисело мляко или пък едно яйце, нещата коренно се променят.  Peace

# 274
  • Вече на село
  • Мнения: 569
Благодаря на всички момичета и дядо Хаджия за отговорите Hug Изводът е един - пълно щастие няма Grinning Ще пробвам като последна надежда и на Дина съвета, пък да видим...

И аз имах този проблем с горната коричка, но тук някой даде идеята, когато започне да се пече хлябът, да се слага върху прозорчето алуминиево фолио. По този начин хлябът става равномерно изпечен от всички страни.

# 275
  • Мнения: X
Капризче,мерси за предложението,при нужда ще се възползвам обезателно. Peace

# 276
  • София
  • Мнения: 8 506
Това е - пак не можах да му накривя калпака BlushНо пък е вкусен... С кубче бульон, сухо обезмаслено мляко, мед, оцет,сол и олио, 3 вида брашна и малко овесени ядки. Изключително пухкав, не се рони...

На няколко пъти чета за този калпак и така и не мога да разбера какво всъщност искате от него или по-точно какво му става на калпака.

...
И аз имах този проблем с горната коричка, но тук някой даде идеята, когато започне да се пече хлябът, да се слага върху прозорчето алуминиево фолио. По този начин хлябът става равномерно изпечен от всички страни.

Като не пропуснете да отбележите, че отворите отстрани на стъклото трябва да не се запушват.

# 277
  • София
  • Мнения: 102
По рецептата на Пина , на 2 стр. на темата с рецепти. Идеален за малки машинки като моята.
Мах-мама, рецептата е с 2 яйца и 150 гр. захар. Носи на още малко сладост. Не знам ако сложа 200 гр. захар дали няма да скапя гадовете ( маята)  newsm78

Ели, и аз правя по рецептата на Пина, че сме само двама души в къщи. Слагам 1 супена лъжица подсладител допълнително, а и като го поръсиш отгоре обилно със захар е добре на сладост, поне според нашия вкус.

# 278
  • Вече на село
  • Мнения: 569
Правилно е допълнил дядо хаджия за отворите. Пропускът е мой  Hug

# 279
  • София
  • Мнения: 102
И аз да се похваля, че сблагодарение на наученото тук, спретнах снощи превъзходен типов хляб с айрян (леко измененат рецепта на Полин)

Мисля да опитам да сложа следващия път маслинки, струва ми се, че това ще подхожда най-много на вкуса на хляба.
Би ли споделила измененията си, тъй като рецептата на Полин е с 3 яйца и 670 гр брашно (не е уточнено какво)?

# 280
  • Мнения: 5 165
Аз съм забелязала, че много бяла стои коричката само при хляб, който се прави само с вода или и малко сухо мляко. Добавите ли кисело мляко или пък едно яйце, нещата коренно се променят.  Peace

Ще пробвам, тези досега ми бяха с прясно мляко и вода.

# 281
  • Мнения: 11 607
Да....и аз забелязах,че коричката става бяла ако няма яйце. Сложа ли яйце - хляба някак си ми става друг - по-вкусен и по-добър на външен и вътрешен вид.

И да отбележа.....Да ме извиняват всички Мулинаровци.......Но.....хляба в Аляската ми ставаше по-хубав. Този сега - не че не се изяжда, и не че след малко няма да заредя 3-та машинка за деня, но......не ми е така хубав. Тук вътрешността става една въздушна и лека, а при Аляската беше някак си по-плътен и не се ронеше толкова, колкото този.....Въобще...май ще упорствам дали някой познат няма все пак да ми поправи казанчето на Аляската......Както казва един наш познат - да го побългарим.......

# 282
  • Мнения: 3 453
  Маме, какво ти е на казанчето?Гаранция няма ли машината?

# 283
  • Мнения: 11 607
  Маме, какво ти е на казанчето?Гаранция няма ли машината?

Някаква зегерка трябвало да се сложи - поне така каза един стругар, ама до колко е вярно - не знам! Няма вече гаранция. Вярно ми служи повече от 2 години, а тя гаранцията бе 2 г. Иначе ни бяха обещали ново казанче за 50 лв. Но аз малко Тома Неверен си падам......(Нищо,че имам много положителен пример от фирма Бош напр. - централния и офис ми възстанови едни части от кухненския робот, които аз бях счупила и не се покриваше това от таранцията. Просто хората от там ми казаха така - заради голямото ми желание да имам робот, резервните части ще са за тяхна сметка.)

# 284
  • София
  • Мнения: 8 506
Ето, че  нашите мелници започнаха да следят пазара:



За съжаление съотношението между отделните продукти е фирмена тайна.

В упътването пише в машината да се прибавят:

Маса на хляба (гр):         750        1000         

Готова смес (гр)              500          665
Вода (мл)                         260          345
Олио (с.л.)                       2.5           3.3   

След това казват пускате основната програма и готово. Не пише нищо дали тази смес може да се използва за отложен старт, но лично моето мнение е, че след като сухата мая е разбъркана в брашното май няма да има такава възможност.

Хайде да ни е на хаирлия новия продукт. Изглежда наистина е нов, защото още няма информация в сайта на производителя.

Настояшето съобщение има характер на информация, а не на реклама.   

Общи условия

Активация на акаунт