Машина за хляб-29 част

  • 47 432
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
  • Мнения: 843
Здарвейте, преди няколко дни правих хляб с тази готовата смес на София мел, на кратката програма(1:50), но не ми бухна подобаващо. Дори като втаса, контейнерчето не се напълни до горе Thinking Иначе на вкус горе долу ми допадна Peace Дали проблема е в това, че програмата идва къса?

И няколко козунака спретнах, но за съжаление не мога да открия кабела на фотоапарата за да покажа.

Мерси на всички които се включиха със съвети как да не ми изпада сусама от хлебчето  bouquet

За съжаление до Велик Ден сме на диета в къщи и ще се включа чак тогава Peace

Мама Цоцоланка, това дълбоката тава на печката ли е? Страхотни са ти се получили Peace

# 631
  • Мнения: 31
Снощи направих Украинския козунак на г-жа Стихийно бедствие. Много е вкусен, обаче моя изобщо не е такъв жълтичък като на снимките. Един сивичък стои. Дали са ми били малки яйчицата или може да има някакъв друг проблем?  newsm78
За притежателите на Мули 2000 - Пробвах някои от съветите на руснаците и стигнах до следния ивод - номера с винтчето на контейнера влияе само на страничната кора. Ако се отвърти леко, пече по силно, но води до препичане отстрани. Покриването на стъклото е това, което влияе на горната коричка. Засега обаче трябва да експериментирам още, за да нацеля идеалния вариант. При първия опит покрих отгоре стъклото. Имаше подобрение, но не е перфектно. Предстои да опитам с 10-12 слоя фолио отвътре с оставяне на въздух между фолиото и прозорчето.
извинете , става въпрос за препичането отгоре ли? защото и аз имам такъв проблем. ако може да ми обясните накратко как да  закрия стъклото. И също какви са дефектите на Мулинекс 2000 - и аз си купих такава. Благодаря Ви!

# 632
  • Мнения: 274
martinela за това става въпрос, да. Не се нагърбвам засега да давам съвет, защото и аз не съм открила правилното решение. Четох предните теми тук и там едно от момичетата беше дало линк към руски форум, в който се обсъжда този дефект (или каквото е там). Беше обяснено, че трябва да се извие някаква пластина, която регулира термодатчика или да се отвинти винтчето, което я придържа, за да се разхлаби. Мъжо снощи отвори и огледа, но тъй като скиците в руския форум бяха изтрити от модераторите, не посмя да пипа. Само разхлаби въпросното винтче (намира се от вътрешната страна отпред, под панела за управление) и хляба стана с по-препечена горна коричка, но пък отстрани стана още по-тъмен. Значи трябва да влияем само на горната коричка, а не на страничните. Сега ще правим опити с фолиото. Ние просто покрихме стъклото отгоре с десетина пласта алуминиево фолио и затиснахме с един капак от тенджера. Важно е обаче да не се покриват дупчиците за парата. Руснакът беше сложил фолио отвътре като чрез подвиване в краищата беше направил така, че да остане въздух между фолиото и стъклото (това е важно, за да се осигури още по голяма изолация), а после направо си е затворил прозорчито с тънка неръждавейка. Всичко това като се развият болтчетата от долната страна на капака...
Това е, което аз разбрах досега. Не съветвам нищо, защото още не съм видяла желания резултат. Ако искаш да експериментираш ето източниците: http://hlebopechka.ru/index.php?option=com_smf&Itemid=26& … msg51063#msg51063 и това, което аз открих: http://forum.hlebopechka.net/index.php?showtopic=86
На който е успял да прочете и разбере какво обясних, голямо браво  Blush Дано разбирате руски, за да прочетете по понятно всичко това.

# 633
  • Мнения: 161
Мама Цоцоланка Козунаците ти са страхотни браво на теб.Аз днес мога да ви се похваля с един кекс

# 634
  • Мнения: 2 275
страхотен кекс  bouquet
а аз защо не мога  да извадя цял кекс,а на части newsm78
има ли някаква тънкост?
 Hug

# 635
  • Мнения: 274
Това успях да постигна с разхлабено винтче, без фолио на прозорчето и с 20мин. допичане. Хлебчето обаче е млечно и е възможно по-тъмната горна кора да се дължи на млякото. Ще продължавам с опитите.

Не ми гледайте къдравинката и брашънцето отстрани, тестото ми беше малко по-твърдичко  Blush

Да, г-жа Стихийно бедствие, вече си признах за куркумата  Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 23 мар 2010, 19:04 от Tristia

# 636
  • Мнения: 2 214
ЕЕЕЕЕ ми тя мама цоцолана ти е обяснила, нищо и на мен ми се е случвало.
А за мулинекса успя да обясниш разбрано, аз за разлика от теб само линк им дадох тогава.

Последна редакция: вт, 23 мар 2010, 18:40 от г-жа Стихийно бедствие

# 637
  • Мнения: 69
Снощи направих Украинския козунак на г-жа Стихийно бедствие. Много е вкусен, обаче моя изобщо не е такъв жълтичък като на снимките. Един сивичък стои. Дали са ми били малки яйчицата или може да има някакъв друг проблем?  newsm78
За притежателите на Мули 2000 - Пробвах някои от съветите на руснаците и стигнах до следния ивод - номера с винтчето на контейнера влияе само на страничната кора. Ако се отвърти леко, пече по силно, но води до препичане отстрани. Покриването на стъклото е това, което влияе на горната коричка. Засега обаче трябва да експериментирам още, за да нацеля идеалния вариант. При първия опит покрих отгоре стъклото. Имаше подобрение, но не е перфектно. Предстои да опитам с 10-12 слоя фолио отвътре с оставяне на въздух между фолиото и прозорчето.
извинете , става въпрос за препичането отгоре ли? защото и аз имам такъв проблем. ако може да ми обясните накратко как да  закрия стъклото. И също какви са дефектите на Мулинекс 2000 - и аз си купих такава. Благодаря Ви!
и аз това попитах вчера ,но никой не ми отговори Crossing Arms
аз проблем с изпичането нямам,следя темата отдавна и не си спомням от конкретен притежател на тази машина да съм прочела нещо

# 638
  • Мнения: 2 214
Момичета недейте се коси, няма никакви дефекти тази машина, просто вероятно в някой партиди има луфт голям в прозорчето и това не дава на хляба да се изпече добре.
От руските сайтове знам че затварят с фолио прозорчето и нямат никакви проблеми.

# 639
  • Мнения: 274
Аааа, г-жа много ти е полезен даже линкът. Току виж успеем да намерим решение на проблема. В най-лошия случай ще си прецакаме машинките и ще ревнем за нови без този проблем  Joy
didka_banditka аз снощи съм пропуснала, че рових тия руски форуми. Уви още съм нова и тепърва проучвам въпроса, едва ли имам право и знание да съветвам и да обяснявам. Това, което успях да проуча, споделих, макар че малко се притеснявах, че може да е обсъждано и да досаждам. На мен ми отговориха като попитах какъв е проблема на машинката, по-нататък чичко Гугъл помага и ровенето из съответните форуми.
Обещавам най-тържествено, че каквото ми се изясни относно тази прословута горна коричка, веднага ще го споделя  bowuu

# 640
  • Мнения: 69
Благодаря ти за отговора,но моята си изпича добре според мен newsm78

# 641
  • Мнения: 5 163
Как слагате фолиото, отгоре на контейнера или го закрепвате преди печенето по някакъв начин за стъклото? Моята е Мулинекс 5000, но и аз допичам 20 минути и все ми е светла кората отгоре  Tired

# 642
  • Мнения: 161
tania6  за да си изкарам кекса цял а не на парчето както ми се случи веднъж изсипвам олиото върху бъркалките останалите продукти ги омесвам в една купа и ги сипвам след това в контейнера на пекарната и като  е готов кекса само като обърна контеинерчето на пекарнята тои пада цял , но веднъж забравих да сложа олиото на бъркалките и тои излезе на парчета , но и така си го хапнахме пак .

# 643
  • Мнения: 274
didka_banditka проблема не е при всички машинки. Явно е до късмет. Чудесно е, че при теб го няма! Ще си трошим главите ние "късметлиите", какво да се прави.
АлиенТа доколкото схванах и двата метода се ползват, но когато е отвътре май действало по-добре. Аз обаче почнах да си мисля, че тази въпросна пластина май май е проблема (или винтчето, което и влияе). Моя хляб от днес си е направо перфектен без никакво фолио. Преди кората си беше направо бяла. Един руснак беше писал, че оставя хляба 15-20 минути след изпичане в машината без да я отваря и изключва и коричката се допичала. При теб може това да помогне. Пробвай. Най-много да се изпоти хлебчето и да се намокри  newsm78
tania6 това за кекса е супер полезно! Ще гледам да го запомня  Rolling Eyes Но няма да е зле да се сложи при съветите в началото на темата.
Забравих да кажа, че мъжо току-що извърши манипулацията с пластината. Утре ще докладвам дали действа. Ще направя френския хляб, че той беше май без мляко, та да е сигурна работата, ако има резултат.

# 644
  • София
  • Мнения: 2 649
Как слагате фолиото, отгоре на контейнера или го закрепвате преди печенето по някакъв начин за стъклото? Моята е Мулинекс 5000, но и аз допичам 20 минути и все ми е светла кората отгоре  Tired
пробва ли и рецепта с кисело мляко или яйце и пак ли е така?Ако пак е много светла коричката, по-добре се обади в сервиза, нещо не е наред. Аз на най-светла коричка оставям, защото отстрани и отдолу ми стават много препечени и пак става добре, а оставя ли го само за 10 мин след края в машината, става още по-добре. Peace

Общи условия

Активация на акаунт