Отговори
# 60
Алексина,видях последните ти постове във форума.Изумих се колко отрицателна енергия може да събере един човек.....Сигурно не ти е леко...

# 61
Аз не мразя турските сериали заради нещо станало преди толкова години

"  заради нещо станало преди толкова години  " - знаеш ли колко века сме било под робство - близо 5 , а от колко години сме свободен народ в земите си - 132 г. Поставени така едно до друго да ти кажа това хич не е толкова отдавна .
Разбира се този факт не трябва да поражда агресия или омраза към турските  малцинства в България . Peace

Разбирам че омразата на хората към турските сериали ,се базира повече върху историята.
                       На това че сме били 500 години под тяхно робство и т.н.
                       А дали такава омраза щеше да има и към американската или др.продукции, ако някога сме били
                       и под тяхно робство  Wink

Не , те едва ли щяха да ни колят и бесят на религиозна основа също или да ни помюсюлманчват ( американците , англичаните ) Mr. Green
Сега щяхме да сме англоговорящи и да сме велика нация  - с езика на американците и с потенциала на руснаците  Mr. Green  Wink
По темата за сериалите - имаше всичко на всичко 3 качествени сериали - другите бяха бози.
Качествените сериали отразиха модерното общество в Турция  или поне бяха лишени от силната религиозна обвързаност  което отвори врата за българският интерес.
Независимо историята и религиозните различия гледам турски серия и малко продукции могат да се сравнят с 1001 нощи и Мелодия на сърцето.
А музиката е удивителна .
Така ,че този момент с " натрапването на религията " като цяло липсваше.
Дразнят ме не турските сериали , а факта ,че като видяха че вървят ( като бяха закупени хитови продукции ) започнаха да пълнят пазара с локуми - от кол и въже и съответно боза след боза  Tired  
И пак за религията - ако започнат да акцентират на нея едва ли ще ме привлекат като зрител , но в крайна сметка прави впечатление как са запазили някакъв морал за което не малко е допринесло и религията- за което евала, както на турците така и  на турските малцинства в България които имат запазени морални ценности и уважение - в семейството и обществото.
В латиноамериканските страни където са големи " християни" какво бълват - див разврат , жена спала с цялата рода на мъжа си и по майчина и по бащина линия  и на косъм да спи с брат си който е осиновен от чичото на вуйчото на мъжа и  Tired Интриги лъжи крайно добри и крайно лоши  Tired
С една дума не е важно какъв е сериала - турски , израелски, арабски или български - важно е какво съдържа, възпитава и показва .

Последна редакция: ср, 05 май 2010, 01:06 от *~Aviva~ *

# 62
  • Sofia
Как ли съм пропуснал този бисер?!
Поправ!

Общи условия

Активация на акаунт