Любов и наказание /Aşk ve Ceza/ - тема 4

• 44 999
  • 728
  •   1
Отговори
# 105
# 106
# 107
  • Гърция
Оставих ви на 3 страница, а вие сте изписали толкова нямате стигане Heart Eyes
Темата е станала много хубава и благодаря на всички за снимките, за линковете. за стиховете и инфото   Hug
Добре дошли на всички нови момичета и искам специално да поздравя emely знам, че участва в превода  на "Езел"  bouquet  и БЗ за инфото   bouquetвинаги ми е приятно, когато ви чета постовете.

За преводачките  newsm51

Ето две клипчета от мен надявам се да не са пускани - уж четох темата, но може и да съм пропуснала нещо Blush

http://www.youtube.com/watch?v=taXsNgR4wxI

http://www.youtube.com/watch?v=yTk6wrCgvSU

# 108
  • Мюнхен
Здравейте!
От скоро се регистрирах тук. Никога не бях гледала турски сериали. Живея в Германия и тук не ги дават. Преди 2 месеца бях болна и от скука гледах Перла и бях очарована. От тогава се запалих много по турските сериали  и изгледах и други. Моят Фаворит за момента е Езел. Нямам търпение да се появи всеки следващ епизод. Невероятен е. Изгледала съм много филми и сериали, но Езел за мен е на нивото на 24 и Бягство от затвора. Любов и Наказание също много ми хареса. Какво още бихте ми препоръчали (но най-важното е да е с край Simple Smile )? Четох коментарите ви за 1001 нощ и Гордата Аси..
Благодаря ви предварително

Забравивх да благодаря на преводацките за работата им. Предполагам, че превода отнема много време. Това което правите за нас наистина трябва да бъде оценено. Аз го правя
 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51

# 109
# 110
  • София

[/quote/ Здравейте, всички!
Преди очаквания от всички нас ден  вторник  бих искала да насоча вниманието ви към две фрази:
Еп. 8, ч. 6 – Чичек към Назан: „Защо не разбираш, че и двете сме жертви на Тор? И двете сме робини в тази къща...”
Еп. 9, ч. 9 – А. Моран към Саваш: „Саваш, зная, че не ти пука за проклятието на Тор, но трябва учтиво да уважиш масата. Каня те на вечеря...”
Дали това е приказка /поверие /легенда и някой знае ли нещо повече за Тор?
Потърсих в Гугъл и намерих инфо от скандинавската митология -  Thor е бог на светкавиците, сражаващ се с огромния си чук Мьолнир..., но не намирам връзка с цитатите от ЛиН.

# 111
# 112
  • Plovdiv

Благодаря на момичетата за превода на филма !
Чакам с нетърпение вторник!

smile3525 newsm51 smile3525

# 113
# 114
Allegro това е обяснено тук

Няма бог Тор.Торе означава традиция,обичай.

Ахмед Моран казва на Саваш ---разбрахме ,че не ни зачиташ обичаите /традициите/,но след като си поканен на масата поне учтивост може да проявиш...и т.н.
 думата е --- Töre =ТЬОРЕ=нрави ,обичаи ,характерни за определени райони.

Töre /тьоре/ са приетите ,залегнали в една общност нрави ,обичаи ,правила ,начин на живот,поведение,традиции,общи навици,порядки,цялостта на един поет път.
Един вид неписани закони ,морално поведение в обществото.
Тези неща хората са принудени да ги спазват,иначе се наказват.

ако попрегледаш старите теми ще откриеш още интересни неща  Peace

# 115
# 116
Виждам,че тук има много фенове на "Езел" Laughing
Навестявайте темата ни по-често Wink

# 117
  • София
На Пенда, Севи и Емели Hug
за пореден път хиляди благодарности и   bouquet

# 118
# 119
Цитат
Виждам,че тук има много фенове на "Езел"
Пак съм изпуснала - това нов сериал ли  и къде го гледате?

Общи условия

Активация на акаунт