Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 63-та тема

• 114 973
  • 743
  •   1
Отговори
# 510
мамче-бандит,как правиштози грис халва,много м се пряде като видях твоя,а никога не съм правила Wink

така ми напомни за детската градина........ Heart Eyes

съничка,страхотна трапеза си спретнала Peaceда си жива и здрава и само хубави неща занапред Hug

трейси,престани така да показваш вкусотии и да се фръцваш Crossing Arms Laughingискам рецептата за хляба,ако не я дадеш ид
вам ти на гости изненадващо и ми правиш сандвичи Mr. Green

Последна редакция: пн, 22 мар 2010, 14:42 от nahodkata

# 511
Веси,  smile3501 smile3501 отново
Съни4ка, много апетитни мезета  Peace

Днес обяд и и вечеря ще бъдат тези Печени пилешки бутчета и крила с мащерка и лимон

Последна редакция: пн, 22 мар 2010, 16:46 от пеп-4o

# 512

Домашно приготвени целувки от вчера.   love001

# 513
  • ВАРНА
Домати Провансал
 Това е една бърза и вкусна гозба,която е направена с подръчни средства.Един буркан доматки се слагат на котлона да се сгъстят.През това време се задушават 3-4 глави лук,малко пресен чесън и малко варено телешко.Смесва се всичко и се сгъстява с 4 яйца съвсем леко разбити.Подправя се с мащеркаи черен пипер.

# 514
Nahodkata , много лесно и бързо става халвата, рецептата даже май съм взаимствала преди време от форума.

125 гр масло се разтопява в тиган , в него се запържва до златистокафяво една чаена чаша гриз(220-230 грама). Отделно в купа слагам една чаена чаша хладка вода и захар, разбърквам да се разтвори захарта и  бух в тигана при запържения гриз. Аз на този му сложих и смлени бадеми една шепа, и една ванилия, лиснах му и малко прясно млечице за кураж Simple Smile,ама може да се вариира, разбира се. Бърках  го в тигана докато се сгъсти и почне да се отлепя при бъркане от тигана, и накарая-хайде във формата да изстива, като го натиснах хубаво с лъжицата навсякъде, и да е равно. Много вкусно стана!От това количство се получава малка формичка кексова (диаметър 18 см).
Ако тайфата ти е по голяма и яде гриз, май ще трябва да удвоиш дозата Simple Smile

# 515
Добър вечер кулинарни вълшебници .  Hug
Тук отново е пълно с големи вкусотийки и красоти ..... Crazy
Поздравления за всички   bouquet Страхотни сте !   Heart Eyes

и за десерт мнооого вкусния ягодово- ванилов сладолед по рецепта на nadeto sp.

А, може ли рецептичката за този толкова добре изглеждащ сладолед
 Simple Smile

# 516
Честита Първа пролет,кулинарки  неуморни!      Heart Eyes

И по този повод ви черпя с торта в пролетен дух...

# 517
Краси,прекрасна торта  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Минавам само да си покажа обяда,а довечеря ще разгледам всички вкусотийки.....

Котидж пай                       Кростата с ябълки и сушени плодове      Кандирани портокалови корички

Последна редакция: вт, 23 мар 2010, 22:07 от nordina

# 518
Прекрасни неща сте сътворили момичета  bouquet
Искам да помоля Нордина за рецепта за кандираните портокалови корички!

# 519

У нас едно кюфтяно меню, да видим как ще избираме довечера кой какво да хапва. Не можах да реша от кои кюфтета да правя, та и от двата вида. Embarassed Но както нямам десерт, залепнах за сладоледа на bliznacite2004, а тортичката на  краси.мира направо без дъх ме остави! Heart Eyes Има ли нещо ментово в нея или е пролетно зеленка? Разкошна е!  bouquet  chef

Кюфтета по персийски

и кюфтета с овесени ядки и сметанов сос.

# 520
Честита пролет и от мен.
Oт мен една Фелд салата

И едно прясно изцедено,морковено,доматено,магданозено сокче Mr. Green

с това олио дето се излива отгоре,много отблъскващо Confused
каква реклама си правят не ми е много ясно,но със сигурност е много неприятно така ooooh!

# 521
Mam4e Bandit ,как ми се прияде грис като гледам твоя,ммммм...чудесен. Peace
От кога съм си записала една рецепта на рени 55 на грис-халва с шоколад,ама все е на изчакване.
Лабрекс,в тези първите кюфтенца дали се е спотаило нещо или е друга персийската им тайна? Thinking

# 522
Лабрекс,в тези първите кюфтенца дали се е спотаило нещо или е друга персийската им тайна? Thinking

Нищо не се е скрило, правят се с варен ориз, яйце, сол, чер пипер. Запържват се до зачервяване на коричката и се налива сосчето, в което се варят. Всъщност то е вкусничко - от пюре доматено, брашно, чесън, кориандър, чер пипер, чубрица, сушени домати, сух зелен лук (това го нямах) и кюфтенцата вътре, вкусно се получава.

# 523
правят се с варен ориз, яйце, сол, чер пипер.
Ееееееее smile3555Лабрекс,уби ме!Без грам кайма,а как ме заблуди само!Като напишеш рецептата,свиркай да я копирам! Peace

# 524
правят се с варен ориз, яйце, сол, чер пипер.
Ееееееее smile3555Лабрекс,уби ме!Без грам кайма,а как ме заблуди само!Като напишеш рецептата,свиркай да я копирам! Peace

Лелее, мислех, че каймата се вижда! Embarassed С кайма са и двата вида! Laughing

Общи условия

Активация на акаунт