За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 28

• 38 047
  • 734
  •   1
Отговори
# 615
здравейте, кулинари   имам едно питане- какво можем да направим с остарял кекс? мислех си дали не мога да го наредя в тавичка и да го залея с нещо?.... благодаря предварително! 

# 616
Какво да направя с броколи.Благодаря.

# 617
здравейте, кулинари   имам едно питане- какво можем да направим с остарял кекс? мислех си дали не мога да го наредя в тавичка и да го залея с нещо?.... благодаря предварително! 

Може да го зелееш с прясно мляко и яйца като за крем карамел.Същия невероятен следкиш се получава и с козунак.

# 618
Какво да направя с броколи.Благодаря.
Сваряваш ги в подсолена вода и после:
-Панираш.
-Добавяш в микс от зеленчуци и задушаваш с масло.
-Заливаш със пилешко месо и сметанов сос и поръсваш с кашкавалче.

Ако нещо то изброените ти привлече вниманието ще пиша по-подробно кое -  как Hug

# 619
може ли да се прави хляб с бакпулвер?

# 620
Може,но повече ще прилича на содена питка.....Защото набухвателя е бакпулвер(сода+лимонтозу) а в содената питка е сода+кисело мляко(е киселината в случая)
За да е хляб - трябва да има мая....

# 621
благодаря, питах, защото съм взела някаква гадна мая, смърди ужасно, умириса ми хлебчетата.

# 622

Ето едни бързи хлебчета с бакпулвер за спешни случаи. На снимката са типови, но беличките са чудесни.

# 623
момичета, как печете кюфтета на фурна?
аз до сега само пържени съм ги правила, но днес искам да ги опека  newsm78.

# 624
Ами...Оформям кюфтетата нареждам ги в тава.Наливам вода+малко олио(понякога слагам и малко биричка) да стига до средата на кюфтетата и пека.Понякога накрая слагам и картофки(обелени и посолени),че да попият от хубавото сосче,а и да има гарнитурка(даже става много ароматно,ако суровите картофки се разбъркат с нарязани малко копър и зелен лук)

# 625
Аз ги слагам само в намаслена тава и след като се запекат заливам с едно шише доматен сок с една две скилитки чесън настъргани в сока.

# 626
много благодаря   bouquet
а кюфтенцата овалвате ли ги в брашно?

# 627
Не ,но за примера с доматения сос слагам малко брашно размито с вода,за да се получи по-гъст сос ,ако доматения е много рядък.

# 628
А, аз ги овалвам в галета и пека в намазнена тава.

# 629

slato, сетих се и за едни много вкусни кюфтенца на Бъчи, бяха голям хит вкъщи - бързи кюфтенца с кисело мляко. Звучи малко необичайно рецептата, но са много вкусни. Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт