Аблация на сърцето - 1

• 127 236
  • 785
  •   1
Отговори
# 195
Аз пия кафе всяка сутрин, включително и в болницата след аблацията, с разрешението на лекарите естествено. По 1 кафе на ден ми се отразява добре.
Искам да попитам Arabesque, колко често получава пристъпи и как ги преодолява?

# 196
Като малка, когато ми го откриха нещото сигурно по няколко пъти на месец по спомени. После с израстването се разредиха много и се случваше на 1-2 години по един път само. Тази година и по-конкретно последните 2 месеца бяха кошмарни. Над 10 пъти  ooooh! ooooh! ooooh! Не можах да си обясня защо точно... Има фактори, които може би са ми повлияли, но... Като цяло не мога да се оплача, рядко се случва на фона на другите хора, които слушам.
А пък за спирането - преди тичахме в спешното и там лекарства венозно, но не си спомням имена, защото съм била дете. Сега от няколко години насам, когато изляза от ритъм пия 2 таблетки Ритмонорм и половинка Конкор (това разбира се е по лекарско предписание). За около час най-много спира. Ама какво става с кръвното ми.. да не ти казвам  Laughing А иначе в много редки случаи си влизам в ритъм от самосебе си, за има няма 5-10 мин. Ама това е по изключение. Колкото до немедикаментозните начини - задържане на въздух, студена вода, натискане на очните ябълки, притискане на сънната артерия и прочее - на мен не ми действат. Единственото, което ме кара да се чувствам по-добре е да легна на дясната си страна и девте ми ръце да са изпънати напред на леглото и събрани една върху друга. Не знам дали го описах разбираемо  Laughing Обаче хапчетата са му майката и това е...  ooooh!

А другите нека да споделят и те, май е писано по-назад в темата, ама виждам, че има и нови хора Wink

# 197
Здравейте! Аз от днес съм без хапчета, в неделя ме приемат.  ooooh! В по-предишните страници прочетох, че само в понеделник правели аблации на същия ден от приемането, но пък неделя е един такъв никакъв ден, дали и мен ще ме минат още с отиването Mr. Green Честно казано, предпочитам така, отколкото чакането един ден и мотаенето по кабинети. А и дали след като ми пазят изследванията от миналия път ще ми взимат кръв? Адски зле ми става, дано ми се размине. Ох, ама питам и аз все едно аблация не съм имала Crazy Дано този път бъде всичко успешно и да се маха веднъж завинаги тая връзка, че ми измъчи живота hahaha

# 198
  • София
маргарит  няма начин пак да не ти вземат кръв,това са си стандартни процедури.ПОне знаеш какво да очакваш и хич не се притеснявай.Този път всичко ще е наред  Hug
Аз си пия кафе в момента без проблеми,много рядко ама много рядко усещам едно засилване на пулса,но и дума да не става че е както преди.И това ми се получва,ако 3 4 часа танцувам като луда  Embarassed или много се ядосам.Но спирам,задържам си дишането за малко и всичко отминава за минута две.

# 199
Маргарит, успех!  Hug

# 200
И аз ти пожелавам успех, Маргарит! Не се тревожи, всичко ще бъде наред!

# 201
Здравейте, милички Mr. Green Аз съм готова, опакована и след няколко часа заминавам на София. Изчетох отново старата тема, припомних си ужаса отпреди две години и се чувствам готова да го преживея пак. А най-големият ужас за мен беше взимането на кръв... много съм анемична  ooooh! Надявам се всичко да мине добре и да се върна излекувана и със здраво сърчице. А също и с маникюр, след като миналия път бях най-НЕучтиво помолена от една сестра да го изрежа до кожа Laughing   Ще пиша при първа възможност как е минало Hug Hug Hug

Последна редакция: сб, 30 юли 2011, 18:56 от маргарит

# 202
  • София
 маргарит ще стискаме палци и ще чакаме пак да се разпишеш и този път всичко ще е ок бъди спокойна  Hug

# 203
Маргарит, бъди силна и смела! Ние сме с теб и те чакаме!  Hug

# 204
Стискам ти палци , всичко ще е наред!

# 205
Хъх, че какво са им пречели ноктите ти?

# 206
Здравейте! Hug Бързам да ви разкажа за ужаса, който преживях. Още с постъпването ми нещата тръгнаха наопаки. Първо две "любезни" сестри не можаха да ми улучат вената и ми се накараха най-жестоко за това, била съм треперела. После ми направиха проблем и за ноктите, били дълги, но можело само лака да махна, да не ги режа. ок ; ) Махнах го, след което ме навикаха, че с тези нокти не съм спазвала правилника на болницата и съм демонстрирала разгул с късите си панталони и потник, които изпълняваха ролята на пижама. ooooh! Както и да е, преглътнах го. В деня, преди аблацията, ми дадоха лексотан и заспах като бебе за около 5-6 часа. Нищо не помня от процедурата, освен, че ме разсъблякоха на масата и прибраха дрехите ми в един плик. Събудих се в интензивното, където стоях 4 часа с торбички на краката. Аблацията ми била продължила час и половина и била успешна. Което разбрах едва когато сестрите си предаваха смяната и обясняваха кой пациент с какъв проблем е. Никой нищо не казва. Вечерта в 7 вече можех да се изправям до леглото. Преместиха ме в стаята ми, където до сутринта никой не ми обърна внимание. Чак в 11 дойдоха да ми направят ЕКГ и ехо и да ме изпишат. По тях личало, че всичко е наред. Никой не ми каза рецидив ли е имало на връзката, или миналия път не са я видяли. От епикризата само разбрах, че е била една. Simple Smile Сега се чувствам добре, болят ме краката и не мога да ходя повече от 50-100 метра,изписаха ми аспирин за  3 месеца. Искам да ви питам кога мога да махна лепенките, да мокря разрезите и да се натоварвам, тъй като и това не ми казаха Hug

Последна редакция: вт, 02 авг 2011, 17:18 от маргарит

# 207
Нямаше ли лекар, когато те изписваха?!  Shocked Shocked Shocked Защо не поиска да ти обяснят какъв е бил проблема?!
До колкото си спомням лепенките се махат след 48 часа ... мисля, че и тогава може да се мокри

# 208
  • София
маргарит направо ужас да знаеш,ще подмина нещата които си изтърпяла ще отговоря на другите
Лепенките и раните можеш на 3 тия ден да махнеш,ако си с подвижен душ има вариант да се измиеш с помощ някой да ти полива.6 месеца забрави за спорт и т.н. избягвай и тежко да дигаш поне 3 месеца,иначе всичко друго си вършиш нормално.Аз месец след аблацията се движех по бавно и мудно и на етапи започнах да минавам по големи разстояния пеш,но за тежко и спорт не съм си помисляла.  Hug
Важното е че пише че е успешна аблацията,това е най важното   bouquet

# 209
Маргарит дано всичко да е наред отсега нататък.

Общи условия

Активация на акаунт