Клуб Бургаски Ветренски мами-5

• 26 990
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
Ми бях на състезание в Габрово и в тамошния хотелски асансьор стана. Качихме се отбора вътре и така. Лапешка работа!

# 631
Сиско,какви са тия шарки,мила?!?!?!?

# 632
  • Бургас
Ох, момичета, баткото ни има шарка  Cry От вчера започнаха да му излизат едни пъпчици, които приличаха на ухапано/полазено от някоя гадинка. Намазах ги с Фенистил. Днес обаче започнаха да се разпространяват, тръгнаха и към главата и доки отсече-шарка. Без Т, без нищо. Имало епидемия пак.
Милото, едва го удържаме да не ги разчеше  Confused Изолирахме го от Зарка, а то все иска да я гушка  Weary Лекарката, каза, че бебетата до 6 м. имали имунитет от майката и по-рядко се разболявали, или ако се разболеят я прекарвали много леко.
Я мамите, дечицата, на които са я преболедували, кажете - може ли да се къпе или не? Навсякъде пише, че при къпане се разпространявали, и да се редуцира, доколкото може, а братовчедка ми, която е в чужбина, каза,че при тях си ги къпят нормално, без проблем  newsm78 Сега вечерта му измихме само дупето, а той както е свикнал всяка вечер на продължителна баня, голям рев му дръпна пак.
Изписаха ни ментолов спирт и Фусидин. Та така.
От друга страна по-добре да я изкара сега, че да мине по-лекичко  Praynig

За асансьора и аз да се изкажа, с моят опит-първо дете, на 4 ж.етаж, без асансьор, вити стълби ooooh! Не е чудно защо толкова бързо отслабнах  Joy
Сега вече от година, след дълги перипетии, имаме асансьор-голям кеф   Grinning Отслабването няма да е така ефикасно май  Wink

# 633
  • Бургас
Свате Hug

# 634
Аз доколкото си спомням, не беше хубаво да се къпе първата седмица, ама нека и някой по-сигурен да се изкаже.

# 635
  • Бургас
Сис, Краска изкара варицелата това лято. Може да се къпе детето, не е проблем.
Мажехме я само с ментолов спирт. Кофти е, ама наистина колкото по-малки я изкарат толкова по-добре.

Един цитат от темата за варицелата тък във форума: Къпанете е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО при варицела.
Къпането поддържа кожата чиста, отмива секретите, силно успокоява сърбежа. И тъй като в Бг масово забраняват къпането при варицела, децата се чешат и плачат цял ден, старателно втривайки микробите под ноктите си в раневите места на кожата. Ако към това се добавят глупостите с ментолови спиртове, талк и други подобни, картината на глупостта е цялостно завършена.

Колкото по-чиста поддържате кожата при варицела, толкова по-малко белези ще останат.

Цитат на: Не се сърди, човече в Вторник, 24 Февруари 2009, 01:41
... аз къпах по 2 пъти на ден - облекчава сърбежа, мина много леко, с малко пъпки. Правех пяна във ваната с това на Адерма с овес и я оставях да се кисне, колкото иска  не съм ги мазала с нищо, чиста кожа на въздух, колкото се може повече + широки памучни дрешки...

# 636
  • у дома
Тъкмо да напиша същото на Сиси и Ладида ме е изпреварила  Simple Smile Излезе ми надпис Внимание, докато преглеждахте тази тема, в нея бе публикуван нов отговор. Викам си, туй е само Ладида  Mr. Green Таткото и каката ни спят, пък ний с Гоги будуваме  Tired
И забравих да напиша - вярно е, че до 6 месеца бебета имат имунитет - не се притеснявай за Зарка. Оправяйте се бързо.

# 637
  • Бургас
Ladida-та се събуди от сърбеж по горната устна и си викам- край, пак гадна стресница, а не съм направила снимка за Хамериканската виза! Та скочих моментално, наплесках се с разни илачи и тъй като все още всички спят викам- чай да си изпия на спокойствие кайвето тук.  Flutter И нали съм дървен философ, как нема се включа с вещо мнение.  Joy
Вале, ко ше прайш за закуска, дай някоя полезна идея...  Tired

# 638
  • у дома
Ще ги карам да избират между пържени филийки с яйца и юфка.  В краен случай, ще им намажа филии с течен шоколад ... Ама мойта кака е много капризна  Tired

# 639
  • Бургас
и моята... Tired
Пържени филии ще да е. Отдавна не са яли...  Party  Hug

# 640
  • у дома
Не знам как ги правиш - аз слагам малко прясно мляко към яйцата, стават по-вкусни така  Hug

# 641
  • Бургас
Момичета, сърдечно Ви благодаря  Hug Hug Hug
Гери, и аз прочетох точно същата статия  Wink
Посреднощ пък Зарката вдигна Т - 38.8  Shocked Станах към 3 часа до тоалетна, пипам я -тя гори. Дадох Панадолче-спадна. Сега се стягаме за Ветрен, че да ги заведа и двамата направо там  Cry
И да питам-при варицелата, има ли мехурчета с течност  newsm78 Защото ние нямаме такива  Thinking

# 642
  • Пловдив
Не знам как ги правиш - аз слагам малко прясно мляко към яйцата, стават по-вкусни така  Hug

да споделя, че аз пък слагам кафяна чашка кисело мляко, в която съм разтворила половин лъжичка сода,към общата смес по 1/2 лъжичка захар и сол,малко брашънце - като кексово тесто да стане консистенцията иииииии- стават огромни, пухкави като малки облачета и много вкусни. Crazy

# 643
  • Бургас
наяде се домочадието с пържени филии (2 яйца и доволно количество прясно мляко за 6 филии тва). Аз пасувах- пазя талия уж.

Зарибих се по един сайт аз за маратонки на дребния. Доставката до БГ обаче е 30 паунда.  ooooh!
Ако има 10 кандидата за поръчка и се делне доставката на 10 мисля, че става прилично.

# 644
  • у дома
Ваня, ей ся ги мятам по твоята рецепта, че моя народ сега се излюпи  ooooh!
Сиси, дано всичко да е наред  Hug
Момичета, искам да попитам  - как изглеждат тестисите на бебето? На Гоги ми направи впечатление, че тази сутрин торбичката му е като подута и тестиси не опипвам. Нормално ли е това?  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт