АВГУСТинчето си шава и на мама сладки ритничета раздава № 6

• 27 465
  • 740
  •   1
Отговори
# 105
Блаагодаря ти des_1984.Определено имам много въпроси,а най-важното че искам да излизам болничен.Работя в аптека и малко ме притесняват вече болните.

# 106
Либи е права,мисля че ако това се реши,всички трябва да протестираме заедно.Та нали това е свързано с децата ни-бъдещето на България.

# 107
Аз съм с Либи , но трябва да се намери някоя мама да знае как се правят законно тези неща и да се организира нещо. Макар и с проблеми , ако се организира нещо ще бъда там.
  От това , че майчинството ще се изчислява на база последните 2-3год. ще съм доволна , защото преди се осигурявах на доста добра заплата , а от 1 година преди да забременея на минимален праг за професията ми , а да не говорим , че имам няколко месеца на по 4 часа, но какво да кажат майките , които са значително по-малки от мен и нямат този трудов стаж. Колко ще взимат те? 
   А за периода на майчинство не знам какво да кажа /210 дни/ . Боже! Толкова години чакам това бебе и сега да мога да си го гледам само 7 мес. Не мога да повярвам , че това ще ни се случва на нас.
  Казвам ви има една българска поговорка, "Рибата мирише от към главата" Според мен всичко се диктува от този ЕС не само от кризата . Искат да ни върнат на село да живееме , като в родово - общинния строй, да не говориме , че по селата хората така живеят повечето. ЕС искат да ни накарат с голи ръце да ги храниме , а те да изкарват от по-печеливши неща за които не се полага толкова труд и то с наши мозъци.
  Наистина , ако този път решат да приемат това с майчинството наистина трябва да не прекланяме глава, 5 века сме ги прекланяли и сега ли ще правим така било то пред правителството или пред ЕС.

ПП Забравих да ви кажа най-важното ще си имам МОМА , бебето ми е наред!

# 108
  • София
За съжаление май ще се окаже вярно - http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=415622
Тук пише, че Бойко първо щял да иска мнението на хората  newsm78 WTF  #Cussing out да му ръкопляскаме ли очаква не мога да разбера

# 109
  • софия
Либи е права,мисля че ако това се реши,всички трябва да протестираме заедно.Та нали това е свързано с децата ни-бъдещето на България.

Според мен най-добре даже да приемат ако имаш жив роднина пенсионер, да нямаш право на майчинство, за да не се товари държавния бюджет от съответното семейство Twisted Evil
А за протеста съм напълно "ЗА"-ако ние не протестираме, ще си ни мачкат както си искат, а после чакайте да се раждат деца
Аз на тази държава вече не разчитам за нищо-сами сме си финансирали и двата опита ин витро, здравноосигурена съм, но нито едно изследане не ми беше по ЗК.Добре, че поне направиха този фонд за подпомагане на двойките, които се борят със стерилитета, та поне малка част от хората с такъв проблем да имат някакъв шанс

Иначе да ви се похваля-вчера получих първото си ритниче или по-точно бяха 3-4 едно след друго и съм много щастлива Laughing Laughing
Пол още не знаем, утре съм на ЖК, да видим дали там ще кажат нещо

# 110
Хер Флик  Laughing Много му отива. Приликата е очевадна.
Този човек Симеон Дянков ми е антипатичен още в момента, в който за първи път се появи на сцената. С всяко ново безумие ме обзема все по-голяма ярост към него. Наистина е време вече да си събира парцалките и да се отправя обратно към Световната банка или където си ще, само да се махне по-скоро от българската политика.
newsm10 абсолютно, мен тоя ме дразнеше още първия път като си отвори устата. Само се чудя световната банка как още не е фалирала с такъв некадърник за служител, ама те сигурно там му дават само да разнася кафето, той за друго не става  smile3532

Е как ще е антипатичен, та нали прилича на Брат Пит Joy
Шегата на страна- преди малко четох  изказване на Христина Христова, и  там се споменава, че освен намаляването от 410 на 225 дни, щяло да се обсъжда и базата, на която се изчислява- от 12 месеца да се промени на 36. Прекрасно нали

# 111
Не трябва да чакаме да се приеме! Трябва да действаме преди това да се е случило.
Повечето "антикризисни" мерки са наистина престъпни и ще докарат народа до просешка тояга.
Сдружението на българските майки не предприема ли нещо по въпроса?

# 112
Не трябва да чакаме да се приеме! Трябва да действаме преди това да се е случило.
Повечето "антикризисни" мерки са наистина престъпни и ще докарат народа до просешка тояга.

В темата на СНБМ има инфо за промените...за протест съм доста скептична...миналата год участвах в подготовката на протеста за детските градини...във форума всички бяха много надъхани, възмутени и амбицирани и накрая се събрахме 30  майки...дано поне "удрянето по джоба" да събуди малко хората...

# 113

http://news.ibox.bg/news/id_107700277

# 114
Аз изобщо не съм наясно с протести и такива неща Embarassed
Но ако се организира - ТАМ СЪМ 100%
Ако разберете нещо, момичета, пишете, аз гледам да следя темата, но все пак ако някой разбере нещо конкретно - да пише.
 Hug
Иначе честито на всички бъдещи мами с хубави новини и ритничета  Hug Hug Hug

# 115
  • София
Либи разбира се че ще протестираме...как иначе...тия се оляха вече....как не ги е срам...мизерници....с пушката ако трябва ще излезна на протести  #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire
аз даже подписах петицията против управлението на ГЕРБ

# 116
  • София
Аз също съм съгласна на протест.
За какво наистина се осигуряваме и плащаме някакви безумни суми- накрая пак да си платиш за видеозона и важните изследвания!?!?!
Аз и сама мога да си меря кръвното, безплатно при това-без да се налага да плащам здравни осигуровки за това...
Някъде по TV казаха, че го правят, за да накарат младите жени да изискват от работодателя да ги осигурява на реалната заплата..Глупости..Какво сме виновни ние, че работодателите не желаят да го правят...

# 117
Мими Вичева- мерси, дано си права за килцата, че просто наистина не съм свикнала да съм толкова тежка и тромава preggo
Либи- права си, че тоя народ трябва да се размърда, че иначе ще си умрем така, както бавно, но сигурно ни убиват желанието за живот...

ако ли не и аз като Q-T стягам куфарите и хващам пътя към някое по-нормално място за живеене Peace

На всички, разбрали пола на бебоците - честита радостна вест! Дано и аз скоро да разбера, че така като ви чета и все повече нямам търпение да дойде и моя ред. newsm44 newsm32

Хубав ден ви желая и не се ядосвайте много, че все пак трябва да се пазиме - аз от всички коментари по антикризисните мерки взех, че получих сърцебиене, аман, тея "умни глави" в парламента съвсем ще ме довършат...
#Cussing out

# 118
Мими Вичева благодаря ти мила за пожеланието, дай Боже да се изпълни...стискай палци днес сме на ФМ и очакваме да ни кажат вече... #Crazy нямям търпение....всички почти вече разбрахте, а аз  Rolling Eyes
Ще пиша довечера как е минало всичко и дано е наред.... Hug Hug Hug Praynig Praynig Praynig

Оо, Юле, стискам палчета и на краката! Убедена съм, че всичко ще е наред!  Peace Само дано бебоците са послушни и си покажат достойнствата от раз,  baby_neutral без да бъдат подканвани, за да зарадват мама и тати!   bouquet

ПП Забравих да ви кажа най-важното ще си имам МОМА , бебето ми е наред!

Да ти честитя и тук момата !Жива и здравичка да е, и много радост да ви носи!   bouquet

Току що се връщам от преглед и ще си имаме момичеееееее  newsm44    моля някой да ми сложи едни червени гащи   
Всичко ни е ок, имаме си снимки и малко клипче. newsm44  С предна плацента съм.
Толкова се радвам за червените гащи  Heart Eyes Heart Eyes В самото начало на бременността имах чувството за момиче, но по-късно го промених за момче, а и който ме видеше все ми казваше, ти ще родиш момче  Crazy може да е мъжко момиче  newsm03
Ще видим на следващия преглед да няма изненади, но доки каза, че е сигурна за пола  Crazy

Честита ти радост мила!!!  newsm51 Живичка и здравичка да ви е!  baby_neutral
А я кажи, че ми е интересно (може и на лични  Peace ) защо другите си мислеха че ще е мъжко? Аз например се надявах на момиче, и по бабини суеверия така си изглеждаше, всмисъл, все на сладко налитам например  Crazy Мъжът ми пък, който вярваше от раз чеще е мома, и ме убеждаваше, че ще е така, понеже бебето лежало долу, а негов колега с момченце му обяснявал, че те лежат по-нагоре  Thinking  ..
Та така ми стана интересно, ако има и други мами да споделят ще е супер да направим сравнения  baby_neutral

Стискам също палци, тези глупости дето ги мътят управниците на китна България да се разсеят, че наистина не е приятно, и стават вече жалки. Една от причините да напуснем страната беше тази неразбория с държавата, ами нищо не дават на среща, а иначе зейнали как трябва да плащаш майка си и баща си, и на края за какво, за да ида на частен кабинет, ако искам наистина да ми се обърне внимание, това всичкото са глупави извинения да може хората от малцинствата да им се поемат разходите по раждане и отглеждане на поредното отроче в многолюдното безработно семейство!, не че нещо, ама си спомням едно време като нашумя популярната интеграция на същите, и по тв даваха репортаж как протестират милите че не ги интегрират, и репортерката питаше единия: " Е добре,  ти искаш да те вземат на добре платена работа, а учил ли си занаят примерно? онзи с голям зор отговаря, че не е завършил осми клас, понеже били бедни и гладни и държавата която била длъжна да ги леда не им помогнала  #Crazy , И тя пак пита, добре, без образование каква работа си търсиш , къде си кандидатствал и защо си мислиш, че са те отхвърлили? а той : "Ами аз още никъде не съм питал за работа... "  Joy  #Crazy Иначе Държавата била длъжна към тях, а към българите които плащат за всички и всичко, родината какво е? За нас със съпругът ми се оказа мащеха.. Не казвам, че тук в чужбина цъвтим и връзваме, напротив доста ни е трудно, но в БГ беше направо невъзможно.. #Cussing out
Отплеснах се  Blush Наистина не ми се и захващаше тази тема, че ми е болна.. и Не слагам всички под общ знаменател изобщо, познавам хора от малцинствата които са кадърни и начетени повече и от някои българи, просто си е до човек.. А лошото е , че управниците са ни изверги, гладни и самозабравили се.. То не може да влачиш да влачиш, и накрая като стане от пусто в празно, хоп законче та да се чудят кого да издоят, за да си оправят бъкиите  #2gunfire 
Млъквам вече  Blush , и въпреки "надвесналите облаци" ви желая усмихнат ден!   bouquet

# 119

Е как ще е антипатичен, та нали прилича на Брат Пит Joy

Като 2 капки вода са

Общи условия

Активация на акаунт