АВГУСТинчето си шава и на мама сладки ритничета раздава № 6

• 27 470
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
Аз ли съм крива, не знам, ама на мен повече ми прилича на Джим Кери...

# 121
Здравейте момичета! Аз може веднъж да се включвам във всяка нова темичка, но гледам да се включа. И ние засега сме със сини гащички.
Колкото до болезнения въпрос: не се побирам в кожата си от простотията на великите управници. Ако искат да ми проследят осигуровките от 15 годишна, да ми дадат само 2-3 месеца платен отпуск и направо да прокарат закон да имаме по едно дете. Независимо, че от нашите данъци се плащат обезщетенията на мърлявите циганки дето собсвените си имена не могат да напишат камо ли имената на децата си да  знаят  и общата им бройка. Защо не насочат мерките си към тях? Че цели квартали не плащат ток и вода - вдигат електроенергията. Че са неграмотни - пак социални помощи насочени към тях , за да се интегрират в обществото.  
Погнали и пенсионерите - хората дето са хранили държавата 40 и повече години и са плащали данъци, дали сега 40 години ще вземат пенсия и то мизерна, че и тях ще облагат.
И после защо имало сива икономика........
Извинете ме за грубия език  Peace, но наистина ще ни докарат по просяшка тояга. В такива моменти  наистина ме е яд защо се върнах в България - да се чувстваш просяк в собсвената си държава. newsm11
Приятен ден на всички!  Peace

# 122
Привет Hug
Протест!!!Каде?Кога?Първа съм!!! smile3512
Наистина вече прекаляват...но и ние сме си виновни,стоим като мишки в дупките си и само се вайкаме...
Мого сме силни на думи,обаче като ни опре и какво?!Продължаваме да си стоим в дупките.
Според мен от нас зависи,много ясно че ще го приемат като виждат как се примиряваме с всичко

# 123
Мими Вичева, за сладко и солено момче и момиче май нещо не вярвам да има връзка.Аз с Борис ядях мног сладко(по принцип много обичам сладко,шоколад,торти и т.н.),а сега много рядко си вземам нещо сладко.А в момента понеже има дете унас винаги има сладки неща купени или някой ще донесе на детето.Мисля,че и други мами така бяха споделили,че са яли сладко и имат момчета.

# 124
  • Варна
desinca, благодаря за кафето, найстина отрезвяващо ми подейства, след като прочетох по-горните постове.
Аз разбрах, че е проект, който тепърва ще се проучва.Поне никой официално не е обявил такова нещо, за намаляване на майчинство и пенсии!?

# 125
  • София
Засега он МФ отричат и не се асоциират с тези антикризистни мерки.

http://www.minfin.bg/bg/news/3721

Аз лично си мисля че наистина за да се избегне спекулация с майчинството може да се увеличи базата на 2 години. Защото дори и сега когато е една година наистина много се спекулира и много жени които се осигуряват на минимална заплата започват изведнъж на 2000 лв. Ковето честно казано наистина не е редно. Не ме разбирайте погрешно -сигурно ако ми се наложи и аз бих постъпила така.
Моето майчинство също би се намалило ако базата се увеличи по простат причина че към момента имам 2 год. и 9 месеца трудов стаж и в момента наистина ме осигуряват почти на максимума(това ми е брутната заплата ) но до преди година не е било така.
Когато съм започнала работа съм започнала на доста по-ниска(по малко от половината) заплата и това което получавам в момета съм си го извоювала с доста труд.

Извинявам се за лирическото отклонение.

# 126
О,аз до сега наблягам изцяло на кисело мляко и кисели краставички.Като почна и няма спирка.А казаха че ще е девойка,така че това е малко относително със сладкото и киселото.И на мен всички казваха че ще е момче,защото и корема ми е напред,и по чертите на лицето не съм се била  променила хич,но ето,то си показа.
Мими Вичева, за сладко и солено момче и момиче май нещо не вярвам да има връзка.Аз с Борис ядях мног сладко(по принцип много обичам сладко,шоколад,торти и т.н.),а сега много рядко си вземам нещо сладко.А в момента понеже има дете унас винаги има сладки неща купени или някой ще донесе на детето.Мисля,че и други мами така бяха споделили,че са яли сладко и имат момчета.

# 127
Може ли да задам един такъв въпрос на тема осигровки и трудов стаж? Тъй като съм на трудов договор от около година, а преди това бях все още студентка на каква база евентуално биха ми изчислили осигуровките за евентуалните майчински?

# 128
stassimira, вярно че се осигуряват изведнъж на много пари. Но има доста случай в които работиш за много повече,пък те осигуряват на минималната. И когато трябва да излезеш  в болничен или майчинство какво ще вземеш? Много работодатели прецакват така бъдещите майки.Няма закони.

# 129
stassimira, вярно че се осигуряват изведнъж на много пари. Но има доста случай в които работиш за много повече,пък те осигуряват на минималната. И когато трябва да излезеш  в болничен или майчинство какво ще вземеш? Много работодатели прецакват така бъдещите майки.Няма закони.
Аз съм точно така.Там където работя постоянно взимам 1100 лв.заплата,а съм огигурена на 300лв,а там където се доосигурявам сега се водя на заплата 1000лв,а не взимам нищо.

# 130
Именно това искам да кажа,че не го прават момичета,защото ламтят за пари.А защото така те поставят-да избираш дали да караш с едни мицзерни парички на месец или да си плащаш няколко месеца и да получаваш това което ти се полага по принцип.

# 131
Здравейте,мамчета!
Ади , благодаря отново за темичката Hug
И аз съм бясна на самия факт,че "умните мозъци" въобще могат да измислят подобна гавра с младите семейства! #2gunfire Позорен е самият факт,че такива "антикризистни мерки" излизат в държава,които има претенции да е част от Европа!Дори и да не бъдат приети,е отвратително!И аз съм за протест и то във всички градове!Не ги е срам да ни приравняват с хора,които нямат никакъв стаж през живота си и те ще се радват на "привилегиите" заедно с нас,които с години работим и даваме нещо на тая страна!А и все пак поемаме някаква отговорност за децата си.Явно следващият път ,когато циганин нагло ми казава "Сега официалният език е българският,но след няколко години няма да е така,защото ние ще сме повече" не трябва да се сърдя,защото управниците зад които стоим ни тъпчат!Айде да се спирам,че още много мога да се ядосвам...А да не говорим и за облагането с данъци на пенсиите и на без друго мизерстващите пенсионери,които с години са се блъскали.
Честито на всички ,които са разбрали пола на бебоците и летят от щастие!!!Много се радвам  bouquet Hug
Толинка,страшно се радвам,че при теб всичко е наред и сега ще си по-спокойна и ще се радваш на бременността си! newsm51 newsm51 newsm51
Хрисинда,стискам палци кръвното ти скоро да се нормализира и изследванията да се окажат добри! Hug
Марго,имаш много стиснати палчета от мен и чакам скоро да се похвалиш с добри новини!
Много хубав,по-малко начумерен и повечко усмихнат ден от мен!Погалвания на всички коремчета!

# 132
  • София
Момичета много добре разбирам че всеки случай е отделен и наистина има доста работодатели които ощетяват служителите си. Аз не искам никой да обидя с поста си. Аз самата наистина съм имала късмет да започна работа в голяма компания(международна) където си е направо чист комунизъм - всичко се прави по закон. Знам че не всички са така. Като казах ако бях в подобно положение сигурно и аз бих постъпила така.

Наистина не ме разбирайте погрешно. По скоро се дразня на частният бизнес който принуждава хората да лъжат за доходите си и в частност на собстениците на фирми които се осигуряват ан 300 лв имат реален доход от примерно 10000 но когато стане дума за майчинство започват да се осигуряват  на 2000 за да може когато са в майчинство освен реалният си доход от 10000 ще си взимат и високото майчинство от държавата.

Има моменти в които като гледам всичко това от страни наистина започвам да се дразня защото някак си оставам с усещането че ме правят на луда. Само си плащаш като поп , а то имало и по лесен начин.

Отново никой не искам да засегна. Днес съм в малко по особено настроение и изпагам в подобни отклонения.

# 133
  • София
Може ли да задам един такъв въпрос на тема осигровки и трудов стаж? Тъй като съм на трудов договор от около година, а преди това бях все още студентка на каква база евентуално биха ми изчислили осигуровките за евентуалните майчински?

Не съм счетоводител но доколкото знам за по старите месеци в които не си била на трудов договор би трябвало да се вземе минимална работна заплата.

# 134

О,аз до сега наблягам изцяло на кисело мляко и кисели краставички.Като почна и няма спирка.А казаха че ще е девойка,така че това е малко относително със сладкото и киселото.И на мен всички казваха че ще е момче,защото и корема ми е напред,и по чертите на лицето не съм се била  променила хич,но ето,то си показа.

Благодаря ви много момичета за бързия отклик!   bouquet На мен ми е много интересно, понеже самата аз не вярвам много в тези бабини дивитини, и ми е интересно .. Например на мъжът ми на трима приятеля от БГ им се родиха момиченца, въпреки че докрая им казваха , че чакат момченца  #Crazy е как може да се обърка  newsm78 А тук, моята приятелка (дето често я споменавам  Blush ) тя безумно много искаше момиченце, и буквално място не може да си намери от мъка от както вече няколко пъти и потвърждават момче, да и е живо и здравичко де, та тя отпреди да забременее, сме си говорили как обожава шоколад, и как като забременее, сигурно ще яде в промишлени количества, е да ама на нея тотално и се обърна вкуса, и сладки неща не е близвала.. Аз все се чудя дали пък няма да са объркали и наистина да си роди момиченце  newsm78 .. Та така, аз даже за подаръци за бебето все неутрални неща съм и взела, че не знам защо ама от самото начало вярвах, че ще е момиченце, може би заразена от нейното желание за такова.. Иначе пък тя много се зарадва на моята мома, и че поне моето желание ще се сбъдне  Heart Eyes , и от сега се гласи да я взима за снаха  Joy Така че, малката ми принцеса от сега си има кандидат зет  baby_neutral hahaha

Последна редакция: ср, 17 мар 2010, 16:18 от Мими Вичева

Общи условия

Активация на акаунт