Примерна схема за захранване - 24

• 25 022
  • 741
  •   1
Отговори
# 30
Кейт - има 2 опции: или да качим инфото в гугъл докс (дето ги има напърва страница - мястото, където някои майки са качвали схемите си за захранване) или да си направим гугъл сайт.

С друго в момента не мога да се включа, не съм актуална по темите Embarassed
Искам да благодаря на Франческа за отговорите на въпросите ми в миналата тема Hug
Да честитя зъбките на Гунди и Виктор Grinning
И да похваля Тина и Малкото Зеленко за апетита, пу пу Heart Eyes

# 31
Стеф, Кейт страшни сте! И от мен едно голямо благодаря за усилията по темата!   bouquet

Кейт, хммм предполагам щом е в публичното пространствм, и то под формата на блог, не би трябвало да има проблем да бъде публикувана и тук?  Thinking  newsm78

Някой правил ли е кисел с брашно и задължително ли се прави с нишесте??? Хареса ми идеята на Бобито за брашно от ориз поради липсата по магазините на оризово нишесте...  Thinking

# 32
  • София
Аз пък съм на мнение, че за да публикуваш някъде нечии изказвания, трябва да му поискаш разрешение - иначе нарушаваш закона за авторското право Peace (Стеф, блога е на Септемврийските мами, не на Косе - т.е. не тя е качила нещата там)

Малко хаотично ще се включа:

Франческа беше питала дали има други на 9 месеца с 2 хранения - да, моя син чак на 10 месеца се сдоби с трето хранене.

За запека и течностите някой беше питал - има голяма връзка. При запек се препоръчват мнооого течности. Работи Peace

Сирене слагам в сутрешното ядене по 15 грама.

Междинни закуски давам основно житенки, оризовки грахамов хляб (който е като плочки, но има сол), вафлени кори на Био Бамбини. По-рядко давам плод, точно заради омазването. Давам около 1-2 пъти на ден. А навън междинно хапване не съм носила. Взимала съм следобедна закуска директно, но иначе просто нещо за гризане  - не. Само вода. Не ми е направило впечатление да е гладен докато е навън.

Стеф, мерси за темата  bouquet

# 33
  • вече Пловдив
И мен ме интересува какво давате навън, в количката. За една седмица вече 2 пъти Бела се буди към 8 ч. и пие си млякото, но това означава, че следващото хранене трябва да е към 11,30 ч. Тогава сме навън на разходка и няма как да й дам полутечната попара - ще стане мазало навсякъде  Thinking. Затова за пръв път й дадох от готовите йогурти на Гербер, хапна ги с апетит. Но не мога все йогурти да предлагам навън, а времето се оправя и все повече ще се задържаме на въздух...
За "резултата" в памперса - редовно виждам явни следи от морков и тиква.  Mr. Green

# 34
# 35
Ха, успокойхте ме за закуската или третото хранен с твърда храна.
Вече за трети ден предлагам различни неща- попара, грис със сирене и масло, днес зеленчукова каша отново със сирене и масло и не иска да яде. Предпочита да изпие 150 мл. мляко. Ми когато происка сама, тогава ще има закуска.

Домашен крем се прави от чисто брашно, яйца, млако...Същата би трябвало да е и технологията при приготвянето на кисел /което всъщност е крем, но с плод та за това кисел/.

Едно време за давали каша от препечено брашно. Някой има ли идея защо е било препечено преди това?
Някой давал ли е грухана пшеница и, ако да, как?

Честити зъби и прояждане на дечицата.

Кейт, замисляла ли си се за направата на сайт за захранването, където доста по-систематизирано да бъде поднесена информацията? Ако да, имаш на среща си в мое лице пълна подкрепа с труд и материали.
Косе Босе просто се е хванала и е събрала на куп всичко, което е намерила за захранването. За това и информацията й е противоречива, защото и източниците й са повече от един.

Навън не храня по една много основателна за мен причина.
Искам да се научи, че парковете и градинките не са място за обяд.
Защото сега яде пюре, плод, каша, но утре ще му се предложи на детето зрънчо, чипс.....
Храната няма място за мен на такива места.  Peace

Последна редакция: чт, 18 мар 2010, 10:14 от Франческа Салиери

# 36
Yana ето тук има брашно от елда и начин за приготвяне на каша(по този начин можеш да приготвиш и от оризово брашно).

# 37
Стелфи - във връзка с какво казваш, че блогът е на септемврийските мами, а не на Косе Босе?

И аз съм ЗА направата на сайт, систематизиран. Иска се време обаче...

# 38
Bobito2 мила мерси, но аз се интересувам дали кисел мога да правя с ориз. брашно вместо с така трудно намиращото се ориз. нишесте  Simple Smile Каши давам инстантни.

2 въпроса: прегледах линка за съветите на Косе Босе относно сиренето. Така и не разбрах аджеба кое сирене е подходящо за първо - козе, овче или краве? Вие какво мислите и какво давате (тези, които давате) ???

Също така да питам вярно ли е, че цвеклото се варяло с кората и после се бели???  newsm78 Аз взех, обелих и сварих, но вчера една приятелка каза, че се варяло с обелката, за да се запазели всички полезни неща вътре...

Последна редакция: чт, 18 мар 2010, 11:22 от Yana-barborana

# 39
Яна, понеже от пишещите в тази тема сме една-две тези, които сме дали червено цвекло, ще си позволя да ти отговоря за него- вари се с обелката не само заради полезните в-ва, но и заради това, че ако го обелиш се умирисва някак много неприятно на пръст и вкусът му се променя коренно. И по-принцип е по-подходящо за деца над 8 м.
сирене давам био-краве на Хармоника.

# 40
  • Варна
Франческа, четеш ми мислите Simple Smile
Направих сайт с помощта на платформата Wordpress: http://zahranvane.wordpress.com. Ще се радвам, ако го разгледате и си кажете мнението.
Засега съм качила един пост, това е около половината от събраната информация. Чудех се дали информацията да е събрана в два-три големи поста или да ги разделя на по-малки тематично. Защото примерно за месото, жълтъка, мазнините, глутена има повечко информация и те може да са в отделни постове.
Най-отдолу съм написала от къде е информацията, но ако смятате, че има нужда да пише нещо по-специално, кажете.

Платформата е гъвкава и позволява доста неща. Мога да направя потребител за всеки, който има желание да качва информация.
Друго хубаво е, че може да се търси в сайта - в дясно има едно поленце и като напишеш нещо ти излиза в кой пост се намира.
Външният вид на сайта и подредбата на елементите може да се променя.
Приемам всякакви идеи и предложения.

# 41
Момичета.. връщаме се от консултация преди малко и съм изпълнена с яд и въпроси...
С 2 думи - качва много...
За последния месец 800гр. е качила, а за предния 100гр.
Много ядяла, "това не е агне за великден да го угоявате.." Не знам дали разбирате гнева ми.. Питах я тогава какво и по колко пъти трябва да яде, за да не качва...
По 1кг. храна дневно, 4 или 5 пъти на ден по 200-220 или 180-190гр. на ядене... Ами викам тя доцоква след всяко хранене.. "Ооооо ами ето, заради това е.. тя си хапва все едно първо, второ и трето.. замести едно хранене и няма да качва по толкова много...
Ами тя яде 5 пъти - на обяд пюре 130гр., ако дам от 190 задължително остават около 4-5 лъжички накрая.. Следобяд яде плодово пюре по 130гр. или каша около 190гр. ама и от нея остава. Каши давам по 1-2 пъти седмично, кисел пак така... Какво да правя?! Мислите ли, че ако заместя хранене и си яде само пюрето без мляко ще се спре с качването?! На мен ми звучи странно..
Извинете, ако е разхвърляно и дълго ама.. ме тресе нервата #Cussing out

# 42
охо, докато се освободя вие сте почнали новата тема, ще има да ви догонвам, но след малко...  bouquet

# 43
Бубичка - въобще не виждам какво се връзваш на лекарката. дежурната реплика е - детето е с наднормено или поднормено тегло Tired Освен това се храните съвсем нормално, дори мисля, че 130гр. са ви малко, но щом си цока по всяко време, гладна не седи Simple Smile
Звучи ми смешно да се твърди, че се пълнее от кърма, освен това, цокането редом с храненето само може да улесни процесите на храносмилане, заради ензимите в кърмата, които спомагат за лесното и бързо разграждане на храната.
Свиркай си и си храни детето колкото иска Simple Smile

Кейт, сега ще прегледам сайта, поздравления за труда - само дано не трябва да плащаме авторски права на някого Whistling Mr. Green (шегувам се, естествено) Hug

Редактирам се: Кейт, всичко е супер, аз претенции нямам, единствено, ако имаш време и желание, някой ден, можеш да сортираш инфото по раздели (Каши, Месо, Подправки, Захранване и проблеми и т.н.) - не за друго, ами ще е по-лесно да се търси конкретна тема. Но хич не е задължително де Grinning

Последна редакция: чт, 18 мар 2010, 12:20 от .:.Stef.:.

# 44
Въвеждате ли като нова храна пълнозърнестата разновидност на зърната, които са въведени вече?

Браво на Кейт за сайта!  smile3501 Според мен по-добре е инфото да е разделено в по-малки темички, а не в 2-3 големи поста  Peace Но това всъщност няма толкова голямо значение. Хайде, чакаме и останалото инфо  Embarassed

Бубичка, и моят юнак качва по 800 гр. месечно, но педи вика, че е ок. Мисля, че заместването на хранене няма да се отрази съществено на кг. Аз бих си продължила с дохранването с кърма до годинката.

Общи условия

Активация на акаунт