Примерна схема за захранване - 24

• 25 021
  • 741
  •   1
Отговори
# 45
Аз въвеждам като нова храна всяко ново нещо Simple Smile

# 46
Браво на Кейт  bouquet! Страхотна си и аз мисля,че като се систематизира и организира информацията ще е от мн голяма полза! За мен ползата е особенно голяма, защото въпреки, че Ради е на кърма все още тепърва ни предстой да започваме да се храним, затова оценявам всичко което научавам от мамчетата тук и всяка друга полезна информация!
Да се похваля на ходихме на консултация и Ради е  вече 7,830, тоест е наддал 800 гр. за месец, но не се притеснявам, а и педката не ми е пилила.
Бубичка не се притеснявай Peace
Освен това съм мн доволна от подкрепата на педка- бях се притеснила, че ще ми се кара, че не съм почнала да хряня, но се изненадах приятно като и казах, че ще отложа манджането за другия месец /въпреки, че още предния месец ми беше дала примерна схема за захранване от 5м/. Дори ми каза, че така е по-добре и в крак със най-новите тенденции - браво на нея явно се интересува и е в час с новостите, а не лежи само на старите убеждения!
Стоп място за реклама   Heart Eyes Д-р Маргарита Илиева МЦ Младост! smile3501

# 47
И от мен: Брависимо Кейт!!!

Благодаря на всички за отговорите. И чудно защо ли в нашите детски магазини ми казаха че се препоръчва захранване с пилешко  newsm78 а не с пуешко? И даже ми предлагаха пюре на Хип само от пиле и като изчетох етикета кво си мислите... в цялото пюре 50 гр. пиле а останалото ""готвен ориз"?? Ама сигурно знаете де... нали сте минали по този път... пък една цена от 3,3 за малко бурканче дето ще го хвърля половината  #Crazy Та си купих охладено пилешко бонфиле - НО сега ще търся пуешко.... Стискайте палци че знаете какво е положението при мен.

Куин - Л как сте? За разстройството пробва ли с водичко от варен ориз? Някой беше писал за хидрасек и мен на времето ме караха да давам на каката ама когато последно ми се наложи да го ползвам педито вече не го тачеше... нещо имало вътре дето не й харесвало - тя го каза жената ама кой да помни... Прахчета даваш ли? Пак от педито знам че Смектата е за бързо действие а Ентерола имал по-скоро лечебен ефект. При вас щом е в следствие АБ може да даваш Ентерол......... Абе в същност дано сте оздравели и напразно да си пиша .... Стискам палци

И браво на всички злоядци дето са прояли  Heart Eyes

# 48
Keit   bouquet

Бубичка, качването на тегло всъщност може да си е било доста по-равномерно, но на предпоследното теглене по съвпадение да е имало пълен памперс малко преди това, а да е предстояло хранене след тегленето ... Иначе 900г за 2 месеца (а вероятно и малко повече, все пак не винаги консултациите са на една и съща дата) не е кой знае колко ...

#2gunfire И не се връзвай на глупостите на педиатърката ...

# 49
Здравейте момичета...я кажете кога могат да се дават ягоди,къпини,малини и боровинки?

# 50
Боровинки аз вече дадох, но в пюре, в което бяха много малък процент. А сурови сигурно вече можеш, но предвид пластмасовите ягоди на пазара може би е удачно да изчакаш още. Peace

Момичета, благодаря ви за успокоението!  bouquet

# 51
Аз засега съм давала боровинки само на пюре.А ягоди,къпини и малини са сални алергени и мисля,че след годинка може вече,даже и по-късно.Ако бъркам,някой да ме поправи  Peace

# 52
Момичета.. връщаме се от консултация преди малко и съм изпълнена с яд и въпроси...
С 2 думи - качва много...
За последния месец 800гр. е качила, а за предния 100гр.
Много ядяла, "това не е агне за великден да го угоявате.." Не знам дали разбирате гнева ми.. Питах я тогава какво и по колко пъти трябва да яде, за да не качва...
По 1кг. храна дневно, 4 или 5 пъти на ден по 200-220 или 180-190гр. на ядене... Ами викам тя доцоква след всяко хранене.. "Ооооо ами ето, заради това е.. тя си хапва все едно първо, второ и трето.. замести едно хранене и няма да качва по толкова много...
Ами тя яде 5 пъти - на обяд пюре 130гр., ако дам от 190 задължително остават около 4-5 лъжички накрая.. Следобяд яде плодово пюре по 130гр. или каша около 190гр. ама и от нея остава. Каши давам по 1-2 пъти седмично, кисел пак така... Какво да правя?! Мислите ли, че ако заместя хранене и си яде само пюрето без мляко ще се спре с качването?! На мен ми звучи странно..
Извинете, ако е разхвърляно и дълго ама.. ме тресе нервата #Cussing out

Я, не и се връзвай на твоята педка... И моята Рая в 8 и 9 месец качи по 600-700 гр. ама не съм и спирала нито кърмата, нито храната...макар че тя и тогава много много твърда храна не ядеше. Сега проходи и е вече 11 кг и 400 /мерена на домашния кантар/, като продължава да не яде големи количества твърда храна, а според таблицата на педи си е в горната граница на нормата.  Peace

# 53
Бубичка,мила,я спри да се притесняваш  Hug
И аз днеска се уплаших,защото Вероника си изяде и супата и десерта/е останаха 2л./,това за първи път.Даже си викам дали няма да и стане лошо от толкова много храна,но тя като не иска да яде и се потриса и бута лъжичката.Така,че си давай на Преслава,толкова колкото и се яде  Peace Не я слушай тая педи.Е какво иска тя-видяла едно по-пухкаво бебе и айде Не му давай да яде.Не може всички деца да са едни и същи  Peace
Гушкай малката сладурана от мен  Hug Hug Hug

# 54
Моят коментар е малко като следствие от един пост на Стелфи:
ДА, за запек -най-вече много вода, мъжът ми го разбреа това преди време и има ефект, но имаше и някаква специфика о тродя на -сутрин на гладно еди колко си вода.
И аз не смятам,че някой е трябвало да пита Косе Босе за да побликува постовете й, но все пак има малко неточности сякаш.
Яна, до колкото си спомням КОсето пишеше,че всяко от сирената си има предимство за начало-все едно е с кое ще почнеш.

# 55
Момичета.. връщаме се от консултация преди малко и съм изпълнена с яд и въпроси...
С 2 думи - качва много...
За последния месец 800гр. е качила, а за предния 100гр.
Много ядяла, "това не е агне за великден да го угоявате.." Не знам дали разбирате гнева ми.. Питах я тогава какво и по колко пъти трябва да яде, за да не качва...
По 1кг. храна дневно, 4 или 5 пъти на ден по 200-220 или 180-190гр. на ядене... Ами викам тя доцоква след всяко хранене.. "Ооооо ами ето, заради това е.. тя си хапва все едно първо, второ и трето.. замести едно хранене и няма да качва по толкова много...
Ами тя яде 5 пъти - на обяд пюре 130гр., ако дам от 190 задължително остават около 4-5 лъжички накрая.. Следобяд яде плодово пюре по 130гр. или каша около 190гр. ама и от нея остава. Каши давам по 1-2 пъти седмично, кисел пак така... Какво да правя?! Мислите ли, че ако заместя хранене и си яде само пюрето без мляко ще се спре с качването?! На мен ми звучи странно..
Извинете, ако е разхвърляно и дълго ама.. ме тресе нервата #Cussing out

За пореден път- моят син точно в тия месеци също качи много , но предния месец беше качил 160 гр, а на следващия само 100- проблема е никакъв, а тия педиатри #2gunfire

# 56
  • София
ОК де, ако се даде ягода, портокал и т.н. от пюре може или не може да се брои за въведено при положение, че производителите били казали, че алергените били обезвредени...? Tired

За количеството вода някой беше питал в миналата тема, не видях да е отговорено - според препоръката на СЗО за некърмени деца на възраст от 6 до 24 месеца количеството допълнителни течности (освен съдържащите се в храната) е поне 400 - 600 мл дневно, а в горещите дни 800 - 1200 мл. Кърмените няма за какво да се притесняват Peace
Значи, ако детето да кажем има 2 заместени хранения, от кърмене до кърмене може да минат и 7 часа (ако детето суче на 3, 5 часа примерно). Това е супер голяма пауза и респективно трябва да се осигури адекватно количество допълнителни течности.

А за препеченото брашно - дава се препечено, за да не е сурово. Т.е. както зърнените храни се дават в сготвен вид, така и брашното се препича, иначе би било смлени сурови семена Simple Smile

# 57
Днеска купих на малката авокадо-трябва ли да го варя или така сурово да го дам?

# 58
  • USA
Дарка, авокадото се консумира в суров вид.

# 59
 Shocked Дъщеря ми току що изяде 190 г месно пюре и една пасирана круша (около 120 г)! Не вярвам на очите си!

Общи условия

Активация на акаунт