Примерна схема за захранване - 24

• 25 281
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Wink Като става въпрос за алергените в ягодки и тем подобни, в пюретата първо отсъстват семенцата (които дразнят лигавицата на храносмилателната система и увеличават вероятността да се прояви алергия, и второ - нагрявани са, тоест практически липсва каквато и да е ензимна активност, а и никои други белтъци не са интактни (но пък свежите плодове точно затова са по-полезни, съдържат редица биологично активни вещества, много от които не са термостабилни).

Малко искам да се върна на тоя постинг - тука пише, че при нагряване се "омаломощават" алергените, обаче това може ли да означава, че човек ако е алергичен към някаква сурова храна, няма да е алергичен към сготвения и вариант?! Нещо странно ми звучи или не разбирам правилно, може ли да обясниш повече?
Имам впрочем една приятелка с брутална алергия към зеле. Не само че няма значение дали е термично обработвано, но и следи от зеле в храната за нея могат да са фатални. Например ако е готвена в една мазнина зеле и после е ползвана за друго ядене, от което тя яде за минути се подува и започва да се задушава и ако не вземе лекарство или не си бие инжекция (не помня точно) може да си замине за нула време.

Помогнете ми да се ориентирам и избера! Търся някаква инстантна млечна каша с глутен /за въвеждане на пшеница/. Да е разхлабваща и по възможност да е без захар. От каталозите намирам само със сухо мляко, а за нас ми се струва че е подходящо да е с АМ.  И все имат захар  ooooh!

Куийн, тази молба малко ми звучи като "помогнете ми да намеря киви, ама затягащо" Grinning Мога да ти кажа инстантни каши с пшеница, но не мога да ти кажа инстантни каши с пшеница, които разхлабват, защото тя по принцип е със затягащо действие. Млечните продукти също.
Иначе каши (грис) има на Био Бамбини и на Холе (без захар са, но са безмлечни). И двете са био и съм ги купувала от Биомаг или от Слънце и луна Peace

# 91
Вчера открих в Пикадили от онези безглутеновите макарони. От оризово брашно са и предполагам, че и с тях може да се съчетая сиренето по-нататък когато го въведа  newsm78

Чудесна идея за закуска ми даваш! Ще ги търся и аз  Simple Smile Но дали могат да бъдат пасирани добре?  newsm78

# 92
От няколко дни се чудех нещо. Какъв е проблемът, ако все така продължаваме да си се кърмиме денонощно, но предлагам 3 пъти твърда храна? Така и така кърмя преди нея, с нищо няма да навреди на лактацията и на количеството мляко  newsm78 Защо на този етап трябва да са 2 твърди хранения? За да не се товари коремчето ли? Какво пречи сутрин да давам плодово пюре, на обяд зеленчуково/месно и следобяд кашица?  Rolling Eyes

Кой казва, че трябва да са две твърдите хранения за тази възраст?

Кейт, имам доста събрани неща, ако ги искаш- пиши.

# 93
Stelfy, благодаря за отговора. Не знаех, че пшеницата и млечните затягат. Млякото - кърма и прясно мляко разхлабват по принцип. Мислих си, че АМ е ако не разхлабващо, то поне неутрално за стомахчето ... А за пшеницата не съм се замисляла ... newsm78   Ако знаех щях да задам друг въпрос: добавянето на пробиотици към кашите с цел намаляне затягащия ефект ли се прави?   bouquet 

# 94
Здравейте! Ние вече навършихме 6 месеца и, тъй като ще започваме захранване, с интерес ще следя темата. Бих искала да попитам разполагате ли със схемата за захранване на Косе Босе? Ще ви бъда благодарна, ако някой ми посочи как да я открия.

# 95
Здравейте! Ние вече навършихме 6 месеца и, тъй като ще започваме захранване, с интерес ще следя темата. Бих искала да попитам разполагате ли със схемата за захранване на Косе Босе? Ще ви бъда благодарна, ако някой ми посочи как да я открия.

Косе Босе няма схема, а по-скоро систематизирана информация за захранването:
http://september2008.multiply.com/journal/item/66/66

Виж и първа страница на темата.
Успех.

# 96
Аманита, на тая възръст на която е Габчо можеш вече да даваш 3 хапвания, особенно това сутрешното, ако е само пюре-то вече не му е хапване много много.

# 97
Amorevole, ако искаш да напредваш по-бързо с глутена (напр. с цел да имаш по-голям избор със закуските) най-добре продължи с глутеновите. От тях аз също бих избрала спелтата, защото съдържа по-малко глутен от пшеницата, а е и по-полезна от нея. А ако не бързаш с глутеновите, можеш да дадеш праскова например.

# 98
Зеленко, и аз взех чаша със сламка  и Рая си запи вода и нея сякаш е пила само от такава... ама тя си пиеше и с мекия накрайник, де.
Мисля, че тези чашки ги препоръчват след годинката. Peace

Вчера ходихме навън дълго, защото бяхме без количка /категорично отказа да седне в нея/, но беше след обяда и, а аз и носих банан, круша и 2 пакета мокри кърпи. Mr. Green Ми изяде и банана и крушата... и май навън ще ядем повече ние и аз обмислям какво друго мога да и давам. Thinking

# 99
ами аз и манжда си нося за навън Wink

# 100
Днес реших да дам жълтък на малчо, знам че е обсъждано малко по нататък и ще седна да попрочета, всеки ден ли се дава или през ден Wink

# 101
Дриймче, май различните майки въвеждат различно. Аз лично давах 1 седмица всеки ден, след това когато имам домашни яйца, купени не съм давала още, но предвид малкото домашни пък въобще давам рядко.

# 102
  • вече Пловдив
Жълтъка го давах през ден, като увеличавах постепенно от трошички до вече половин жълтък. Не съм сигурна, че е правилно, просто ми се стори товарещо за коремчето на едно ядене и месо, и жълтък.
Сирене давам на Съединение - много го обича. А по-нататък ще давам и домашно козе сирене, когато узрее.
И аз се чудя за алергените в ягодовите плодове - ягоди, малини, къпини. По логиката на поста малко по-горе излиза, че е по-добре първо да почна с каша или пюре с обработвани плодове и по-късно по малко да предлагам сурови, нали така? Обаче това означава ли, че пюрето може да не даде проблем, а суровият плод - да?  newsm78

# 103
Бубичка, аз също давах една седмица всеки ден,след това през ден-два-три с тази разлика,че въпреки че имам домашни яйца давам само купешки- педито като ме попита колко съм сигурна в нашите яйца и изтръпнах....давам само яйца с печат и по препоръка пак на педиатъра(не че го слушам толкова стриктно) варени 10 мин. задължително. Пполовин жълтък за 7 месечно е много-четвърт по-скоро.

# 104
Ами аз съм много сигурна в нашите, затова ги давам Simple Smile Много сигурна имам предвид, че през месеците, в които има дори малко тревичка пасат по цял ден по поляните, а през месеците, в които няма хапват предимно сено събрано от баба и дядо по същите тия поляни, царевица отгледана от тях, а те не използват изкуствени торове...) Говоря само за тях, защото само те си останаха в селото...
Аз не съм започвала с трошички - първия път сложих направо четвърт. Варя между 13 и 15 минути, кисна в студено вода да изстинат и тогава беля и давам.  Peace
За ягодовите - ще започна с пюре, после по малко сурови и така...

Общи условия

Активация на акаунт