Примерна схема за захранване - 24

• 25 266
  • 741
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Аз пък точно пилешко от магазина скоро няма да предложа, точно за него постоянно излиза информация как кокошките ги блъскат с хормони, за да може по-бързо да наддават и т.н.

За първо сирене предложих краве, от "златното" на Маджаров. В нашия град обаче не го намирам и след това минах на едно местно (Лазарова) и на още едно (Чех) - изкисвам и двете.

За водата, откак подариха на Калин чаша със сламка, се родих. Оставям я в стаята при играчките и той си пие като е жаден. Да отбележа обаче, че доста късно пропи вода като цяло. А нали бяхме коментирали пиенето на вода по време на хранене - някой път въобще не си поисква, а някой път - по няколко пъти  newsm78

Хммм, наистина ли не ядат вашите деца навън? Всички ли се разхождат само сравнително близо до дома или пък за малко или пък имат железен режим и никога нямат огладняло дете извън къщи?

Няма вече да си хваля гарджето, че днес пък само закуси #Cussing out

# 76
  • София
Чудя се защо не се пише повече за захранването - а то нова тема имало...  ooooh! Запис   bouquet и се връщам да чета.

# 77

Още за водата: В книгата на Л. Трифонова пък пише вода от 6-12 месеца - 120 - 145 мл на кг телесно тегло, а от годинката до 3 години - 115 - 125 мл на кг тегло.
Т'ва възможно ли е?! Излиза че Светлин за 9 килограма трябва да изпива 1170 мл/ден !? Да бе!? Shocked
мисля,че става въпрос за общото количество течности Thinking

зелено каква е тази чашка със сламка,дай снимка,линк ,че не знам какво да му взема на младежа...

Аз цитруси въведох около годинка и много обича,особено портикал...а за ягоди,малини,къпини и т.н. питам,че педито каза да не давам поне до 2-3 годишна възраст newsm78

# 78
Зелено човече и аз се замислям за това което ще мога да предложа като се стопли и тръгнем на дълги  разходки след месец два, чаааааак до морската градина за по 5-6-7 часа!
amanita    помирисах шишето, от което предлагам розов Девин и няма такава смрад. - Това за миризмата си го има, най- вероятно ти не си го забелязала преди. Знам го от опит, понеже аз пиех само Девин  предимно синя, но мъжо ми вземаше розова - еми мирише ми ooooh!, но не е само тази марка...
Вчера наминах покрай близкия пункт на ДК и се зачетох, направи ми впечатление, че първа група беше записана от 9 до 12 мес, по принцип това ли е най- ранната възраст от която се дава готовата храна newsm78

# 79
Благодаря за отговорите за сиренцето. Щом препоръчвате това био на Хармоника ще го търся, Маджаров също май е с добри показатели, съдейки от линка с теста на сирената  Thinking

# 80
  • София
зелено каква е тази чашка със сламка,дай снимка,линк ,че не знам какво да му взема на младежа...

Чашата е толкова обикновена, че по-обикновена няма от нея, дори няма лого, а картинката вече се изтри. Но върши работа!!! Само препоръчвам да вземете с капачка, че нашата няма и я ползваме само за у дома (навън тук е МНОГО прашно). И с дръжки, че има и без, но според мен са за по-големички дечица. Сега търся с капачка, но у наше село има само за момиченца ей такива: http://www.bertoni-bg.com/12.php (Art.No.9041, 250ml. - втори ред, в средата)

Таковата... ние сме известни хаймани и не излизаме само при дооста лоши атмосферни условия, болест и т.н.  Mr. Green

# 81
  • Варна
Дидето днес яде от мразеното от мнозинството от бебетата пюре тиквичка и картоф и май й хареса Simple Smile Това дете проявява много странни вкусови предпочитания. Елдата й я смесвам с круша и тиква... Мисля да почвам месото след 2 дни.

Качила съм още две статии в блога. Ще започна да ги разделям на по-малки части според тематиката.
Gundie, кажи, ако смяташ, че има нужда някъде нещо да се коригира. Аз съм копирала наистина дословно, но някъде може да са се получили недоразумения.
Франческа, ако искаш да публикуваш и ти някаква информация, мога да ти направя потребителско име и парола.
Мерси на всички останали!

ДейзиЛ, къде е това "чаааааак" от Морската? Simple Smile Аз също мисля да предприема половин дневни походи до там и трябва някак да се организирам с яденето навън.

# 82
до kеit  ... от Възраждането над Пикадили Младост

# 83
  • София
Зеленко, а тези чаши със сламка от каква възраст се препоръчват?
Абе някъде из форума някои мами много отрицателно се бяха изказвали за тях, но не се задълбочих да чета? Защо ли? Има ли връзка със засмукването на тая сламка, със захапката нещо или какво? newsm78

А за храненето навън - ами аз конкретно снаксове (за които питаше) навън не съм взимала, защото за мен това е "паразитно" хранене, при това с мръсни ръце (дори и да са забърсани с някаква мокра кърпа, все пак).. Освен това май при по-големите деца и майките им май се получава някакъв конфликт от това, че едните гледат, другите искат, половината майки не искат да дават, другата половина искат да дават ама здравословни храни и се дразнят на зрънчовците и т.н.т.н. Не искам нито да дразня, нито искам някой да ми навира шоколадови вафли под носа на сина ми (щото колко хора ще извадят обелен морков?!), когато спокойно е можел да мине и без тях. Лично мнение.
Ако сме били за по-дълго съм взимала цялата следобедна закуска (което вече не е паразитно хранене и която му давам аз с лъжица, не я яде той с ръце), някъде на спокойно място. Досега не сме имали разходка, която да обхваща и обяд и следобедно хранене, още не знам как се съчетава такова нещо, но съм склонна да се прибираме за обяда. Нищо че градинката ни е далече Tired

# 84
  • Видин
Вчера открих в Пикадили от онези безглутеновите макарони. От оризово брашно са и предполагам, че и с тях може да се съчетая сиренето по-нататък когато го въведа  newsm78
Кейт, Габ също много харесва тиквичка с картоф на Хип, както и карфиол и картоф. Аз дори не искам да опитам дали са достатъчно топли, ужасни са ми на вкус, но факт е, че той си ги яде с огромен апетит.  Peace
От няколко дни се чудех нещо. Какъв е проблемът, ако все така продължаваме да си се кърмиме денонощно, но предлагам 3 пъти твърда храна? Така и така кърмя преди нея, с нищо няма да навреди на лактацията и на количеството мляко  newsm78 Защо на този етап трябва да са 2 твърди хранения? За да не се товари коремчето ли? Какво пречи сутрин да давам плодово пюре, на обяд зеленчуково/месно и следобяд кашица?  Rolling Eyes

# 85
Даването на плодово пюре сутрин май не се води за 1 хранене, освен ако не е съчетано с каша и мляко (или ако не се дава въздесъщата попара Laughing)

# 86
Добро утро, момичета!
След втора безсънна нощ (буди се на 30-40 мин и само гърда го успокоява), съм като парцал и блокирах на тема захранване, а ми е ден за въвеждане на нов продукт. Ще ми помогнете ли какво да е? Последно съм въвела: пуешко, овес, кайсия, царевица, пилешко, авокадо и ръж (в този ред). От тези, които НЕ съм въвеждала още у дома в момента имам: пшеница, спелта, спанак, заешко, праскова, боровинка, грах. Мога и утре да въведа и да взема нещо друго ... Добре ли е да се въвеждат глутеновите едно след друго по 3 дни или по-добре да има друг продукт между тях и спелта или пшеница да е следващото след овес и ръж (ечемик ще пропусна). Чела съм, а в момента съм като огромна недоспала дупка, затова се извинявам, че питам за обсъждани вече неща ...

# 87
  • Пловдив
Какво пречи сутрин да давам плодово пюре, на обяд зеленчуково/месно и следобед кашица?  Rolling Eyes
Аз до преди да въведа сиренето и маслото и да започна да давам закуска с тях правех точно така. Давах плодово пюре след 30-60 мин след кърмене сутрин като десерт.
Аморе, аз бих продължила с праскова или боровинка. Може и грах.

# 88
Аз като че ли бих продължила със спелтата Thinking

# 89
Помогнете ми да се ориентирам и избера! Търся някаква инстантна млечна каша с глутен /за въвеждане на пшеница/. Да е разхлабваща и по възможност да е без захар. От каталозите намирам само със сухо мляко, а за нас ми се струва че е подходящо да е с АМ.  И все имат захар  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт