Примерна схема за захранване - 24

• 25 289
  • 741
  •   1
Отговори
# 105
По принцип не е изключено ягоди, малини ... от пюре да не предизвикат реакция, но в сурово състояние - да предизвикат. Това в по-малка степен важи и за праскови, кайсии и практически всичко де ... Обикновено когато се прояви алергия, тя е и към сурови, и към термично обработени. Но не е изключено да се прояви чак към суровите, имайте си едно на ум.

Wink За домашните яйца по-скоро няма гаранция дали не са заразени със салмонела ... но и за купените няма абсолютна гаранция, колкото и да ги проверяват ... то затова препоръката е да се варят продължително (за всеки случай).

# 106
Момичета,имам проблем,помогнете  Rolling EyesОт 4 дена давам на бебо по 2-3-4 лъжички оризова каша с кърма,но въобще не е очарован,прави една физиономия  Sick.Та се чудя да продължа ли с оризовата каша или след няколко дена да пробвам с морковено пюре примерно.Знам,че не трябва да го насилвам да яде неща,които не харесва,вече си имам едно рано захранено злоядо дете.Дайте съвети,моля ви!

# 107
Да попитам и аз нещичко - дайте идеи за приготвяне на грис? Купих от този най-дребния на Пласмон и го приготвях с какво ли не, но не ни се получава хапва 2-3 лъжички и край. Пробвах с масло и сирене, с любимото му плодово пюре, с пасирах пресен банан и неще и неще.............. Sad

# 108
Даниелка,аз взимам кухня и от нея нашата Вероника много го яде.Направен е с вода и без захар или нещо друго  Peace

# 109
Здравейте и от мен.

Тъкмо пак щях да питам за водата нещо и видях че сте писали че розовия Девин ви миреше... Е аз издуших всички ботилки които имам в къщи от такава вода /5 бр./ и не ми миришеше - значи случвало ми се е много пъти шише от мин. вода - без значение марката - да ми замирише но примерно сме изпили водата и вече втори път наливаме вътре сондена вода. Никога не ми се е случвало с отварянето да ми замирише. Взимала съм от всички разфасовки. Чудно нещо - вече ще внимавам повече! Искам да питам някой давал ли е и дава ли вода от тая деминерализираната /дето претърпява няква осмоза - само това запомних от процеса/. Намерих такава тук и се чудя да взема ли. Става ли за ежедневна употреба наистина?  newsm78 То ние я  изпием 30 мл. на ден я не, но кашата й правя с такава и АМ за зел. пюре. Това че минава през разни преработки които не разбирам ме тревожи че реших да ви питам вас!

За детската кухня - знам че при нас е от 10-я месец и се иска няква бележка от личния доктор. Нищо повече не знам и не искам и да знам - няма да записвам дребното.

За салмонелата - на една приятелка детенцето се разболя от такаво нещо точно от купени яйца. А снощи като гледах по новините че в 70% от пилетата в търговската мрежа има открити салмонелни бактерии и още някви ...коки направооооооо - не знам вече какво да ядем!

Я ми кажете от кога мога да слагам по малко варено оризче в зел. пюре? Не ми се иска много да го правя но... тя все е гладна. Нищо не я засища! Вече не знам какво да правя - ще започна и картофи да й давам и дано не се затегне пак положението че........

# 110
Деминерализираната вода е по-близка до дестилираната и е точно противоположното на минералната - НО в чешмяната има и полезни минерали, така че ако чешмяната е хубава ( Confused каквато вашата не е де ...) е за предпочитане пред деминерализираната (съдържа флуориди, йод, калций ...).

Wink Не изпадайте в паника покрай вчерашните новини, и двете бактерии са безопасни след термична обработка. Лошото е че може сурово месо да попадне в някои колбаси, но това ако се случи, ще е просто защото живеем в БГ!

# 111
Деска, картофът разхлабва и двете ми деца. Не е задължително да се запече детето още повече.
Може спокойно да комбинираш картоф с тиква. Ориз също може да слагаш спокойно.
За да повишиш калоричността на пюретата може да слагаш грис, сухар, зеленчукова каша, овесени ядки /ако си въвела глутена/.

# 112
Ние цялото семействи пием водата на девин и до сега не сме имали проблем.За ориза и аз мисля,че може да слагаш.Относно яйцата аз ще давам домашни Peace

# 113
Здравейте момичета  Hug

Ние днес правим точно месец от началото на захранването.
Досега съм дала:
тиква
картоф (тиква с картоф)
морков (+тиква с картоф)
ябълка (ябълка и морков)
тиквичка (с картоф и морков)

Днес предложих заешко с картоф и копър. Ползвам само готови пюрета.
Може би е малко рано за месо (според мен), но педиатърката ми каза, че щом бебка не иска зеленчуци и плодове, да предложа месо.

Както и да е, проблемът ми е, че бебка изяжда с триста зора по 30-40 мл. Повече от това не мога да пробутам. Започва да си трие лицето с ръчички или бута лъжицата.
Кога ще успея да заменя цяло ядене с пюре newsm78
Нормално ли е да не иска да яде повече  
newsm78

# 114
  • София
Деси, абе реално всякаква инстантна каша можеш да добавиш към зеленчуковото пюре - аз слагам мултизърнена, овесена, оризова, грис... Все върши работа, важното е да се повиши калоричността на пюрето, нищо чудно че не се засища детето ако яде само зеленчуци. Примерно вчера гледам едно пюре на Сънвал - 28 калории на 100 грама Shocked Е как да се засити!?

# 115
А какво друго и в какви комбинации си предлагала?
Не виждам да са въведени плодове освен ябълка, предложи ли банан, круша, синя слива?
Защо не въведе първо кашата? Ето две схеми за въвеждане:

1) зеленчуково пюре –-> плодово пюре (2-3 вида) –-> оризова каша с плод –-> друга каша с плод –-> месо (1-2 вида в рамките на 2 седмици) –-> глутен –-> масло –-> сирене
или
2) зеленчуково пюре с ориз –-> оризова каша –-> плодово пюре –-> месо –-> глутен –-> масло –-> сирене

Това + първа страница на темата мисля, че ще ти бъде полезна:
http://september2008.multiply.com/journal/item/66/66

# 116
  • София
връщам се да ви чета Peace

# 117
Ето две схеми за въвеждане:

1) зеленчуково пюре –-> плодово пюре (2-3 вида) –-> оризова каша с плод –-> друга каша с плод –-> месо (1-2 вида в рамките на 2 седмици) –-> глутен –-> масло –-> сирене
или

Аз съм точно по такава схема Simple Smile

Annivv: ама бебчето ти още е малко+захранваш едва от 4 дни. Дай му малко време да посвикне с това странно за него нещо, тооолкова различно от млечицето  Simple Smile Случайно да не правиш кашата много гъста?? Аз на няколко пъти докато се 'науча' (тоест детето ми ме научи) също я правех много гъста, тя хич не я искаше, пиеше доста вода докато ядеше каша и после да видиш как ми присветка каква е причината. Може и специално тази каша с този вкус да не харесва - ние сме така с елдата, но ориз, банан досега ги яде - когато е наспана и гладна  Mr. Green

Аманита: аз също не разбрах кой казва, че на 9м трябва да са 2 твърдите хранениея?  newsm78 Ние дето го караме доста полека със захранването по принцип вече сме с 3 - сутрин кърма, на обяд зел. пюре, следобяд кърма, привечер плод/. пюре и за вечеря каша+кърма  Peace Ми, че тя отдавна вече само с кърмата не се задоволява.  Rolling Eyes Не се притеснявай, дай си трето съвсем спокойно!  Peace

# 118
Wink Не изпадайте в паника покрай вчерашните новини, и двете бактерии са безопасни след термична обработка. Лошото е че може сурово месо да попадне в някои колбаси, но това ако се случи, ще е просто защото живеем в БГ!
за какви новини става въпрос...пак съм изпуснала нещо Crazy

mamadesi2 каква е тази деминерализирана,да не се бъркаш нещо,не съм чувала за такава.А дестилираната е най-чистата и хубавата вода,тя се получава чрез осмоза,но уредите за дестилация са много скъпи,проверявала съм ,беше около 1000 лв,иначе много се бях навила да си вземем един такъв вкъщи.А тук в Бг. не знам да продават такава.Ти къде и каква си видяла?

# 119
  • София
Деминерализираната вода е т.нар. трапезна вода. Тя също става с обратна осмоза. А дестилираната вода вярно, че е най-чистата, затова и основно се ползва в химическите лаборатории Simple Smile За пиене не се препоръчва, защото не съдържа кьорав минерал и може да е опасно за здравето Peace
Трапезната вода е с ниско съдържание на минерали (но все пак с някакво) и ако водата от чешмата е с брутално качество е най-добрия вариант за ежедневна употреба.
Иначе и една кана Брита е достатъчна за пречистване Peace
Има тема за каните в "Наш дом" подфорума.

Общи условия

Активация на акаунт