Примерна схема за захранване - 24

• 25 114
  • 741
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте мами,

искам само  да се запиша да следя темата ви, защото след 2 месеца ни предстой и на нас захранване, засега само чета и събирам инфо защото ми се вижда много сложно.

# 481
  • София
Добре де, Зеленко, а не можеш ли като видиш хрупащи разни неща деца, да отдалечиш Калин, за да не гледа и да не се дразни и той да иска? Впрочем това ми е едно от неприятните неща свързани с "междинните хранения" - че хората често не проявяват тактичност и дават на децата да ядат пред всички и става кофти верижна реакция.

А за дългите разходки - не може ли да му вземеш храната (обяд или следобедна) в някакъв съд и като стане време за ядене - отдалечаваш го от останалите и го нахранваш качествено?

# 482
Момичета едно въпросче, който е ползвал овесената каша на хип, съдържанието на какво мирише? Понеже днес отворих една и мирише тежко като на гранясало олио, стари солети и т.н. Моля вклю4ете се бързо, 4е да ходя да правя рекламация ако трябва. Между другото годността и е до 15.05.10

# 483
  • София
Момичета едно въпросче, който е ползвал овесената каша на хип, съдържанието на какво мирише? Понеже днес отворих една и мирише тежко като на гранясало олио, стари солети и т.н. Моля вклю4ете се бързо, 4е да ходя да правя рекламация ако трябва. Между другото годността и е до 15.05.10

може и да е развалена, моята миришеше много приятно  Peace

# 484
  • София
Dendy, специално отидох да проверя, при това имам една с изтекъл срок (тъкмо се подсетих да я изхвърля) - ми не мирише неприятно, на овес си мирише.  newsm78
За храненето пред/сред другите деца съм доста отрицателно настроена, ама като знам какви спорове се разразяват в теми по този въпрос, ще си премълча.

# 485
  • София
заповядайте, момичета  Peace

# 486
Благодаря Ви..... много се ядосах... отивам да я връщам, дано на детенце му няма нищо  Confused аз днес уж въвеждах глутена......

# 487
  • София
Благодаря Ви..... много се ядосах... отивам да я връщам, дано на детенце му няма нищо  Confused аз днес уж въвеждах глутена......

не се тревожи, няма да му има нищо, НО я върни  #Cussing out

# 488
МИсеееее, честит празник newsm38 newsm59 Gift  party002
Развакена е кашата, моята не миришеше Naughty

# 489
Здравейте и от нас, ние си изкарахме мн хубави празници - надявам се и  вие

missence Честито да ти е живо и здраво детенцето  Hug

днес Ради прави шест месеца  Heart Eyes и мисля да започвам да захранвам, не знам бях решила да започвам с картофено пюренце, после морков ,но сега се колебая за оризова каша  Thinking, та съвсем ще ви следя  Shocked, че 5-6 дена Ви изтървах

# 490
missence, да ти е живо и здраво детенцето.
Много щастливо и безгрижно детство му желая.

# 491
missence, честит ти рожденик днес! Много здраве и щастливо детство!

# 492
  • вече Пловдив
missence, честит рождениче и от мен! Много здраве и щастливо детство му желая! newsm51  bigdance2
За междинните хранения по принцип съм против. Но няколко пъти вече я баба й, а леля й или майка на съседче е давала на Бела солетка, парченца киви или банан, дори без да знам й бяха дали резенче портокал  ooooh! Мисля, че не са толкова фатални, ако не засищат и детето си пропусне основното хранене.
За авокадото (малко закъснял отговор  Embarassed) - когато го купувам, гледам да е по-твърдичко и вкъщи го оставям в купата с плодове на топло - за 1-2 дни е готово за ядене. Меко е на пипане, а отвътре е бледожълто.

# 493
  • София
Честито на рожденика и на мама Мишенце   bouquet

Много благодаря за отговорите за авокадото, явно съм взела зелено  Mr. Green

Добре де, Зеленко, а не можеш ли като видиш хрупащи разни неща деца, да отдалечиш Калин, за да не гледа и да не се дразни и той да иска? Впрочем това ми е едно от неприятните неща свързани с "междинните хранения" - че хората често не проявяват тактичност и дават на децата да ядат пред всички и става кофти верижна реакция.

А за дългите разходки - не може ли да му вземеш храната (обяд или следобедна) в някакъв съд и като стане време за ядене - отдалечаваш го от останалите и го нахранваш качествено?

Е та по цял ден сама ли да се щурам? Калин още ходи само с опора, макс. 500 м., т.е. разходките ни са все още основно в количката. Той си търси компания, бърборят си нещо, протягат ръчички, хилят си се с дечкото от съседната количка... И какво, като извади майката солета, аз да си измисля причина и да си тръгна ли? Не ми се мисли като проходи "истински", съвсем ще я закъсаме сигурно. По площадките направо ми се изправя косата какво се яде и пие  Tired Но какво ли може да се направи в крайна сметка? Не мога да ида на площадката и да кажа на другите да не дават храна и сок на децата си, щото, видите ли, аз не искам детето ми да ги гледа, че да не поиска и то. Единственото сигурно, за което се сещам, е да ходим на безлюдни места, което мисля, че има повече минуси от плюсове. Затуй се терзая постоянно дали правя най-доброто за дечко, но в крайна сметка като тегля чертата, ще си ходим със солетите като най-малкото зло засега и това си е.

За хранене навън, аз нося винаги манджите, ако излизаме за повече от 2 ч. (т.е. почти винаги), но не винаги се получава, по-скоро рядко се получава. Човекът предпочита да се храни у дома, да маже и да си хрупа грахчета с пръсти (примерно), да се опитва да гребе с лъжичката и т.н. То нашето ядене си е цяло приключение, ако знаете как го обличам само  ooooh! Whistling Whistling Whistling

# 494
Относно солетите- взимала съм от щанда с диетични храни, там има безсолни и даже пълнозърнести, също и на хрус-хрус от безсолните /по-скоро са без кристалчетата сол/
Какви неща хапват малки деца на по 10-11мес  ooooh! , последното, което ми направи впечатление беше незнам точно какво , но мисля, че е някакво кексче с подобие на сладко в него- едва ли могат да му се изброят вредните е-та и това за бебе  #2gunfire!

Имам въпросче, купих пюре на Ганчев от круша Уилямс, но в съдържанието пише: круша Уилямс-80%, сок от ябълка, оризово нишесте, вит С, вода, може ли да се каже,че ако го давам 3 дни ще съм въвела ориза  newsm78? По принцип давам само пюре от круша, за да си регулираме изхожданията, до сега не съм хранила с друго освен , че е изял по 1 пюре от тиква и 1 с тиква и морков и крушите де!

Общи условия

Активация на акаунт