Примерна схема за захранване - 24

• 25 031
  • 741
  •   1
Отговори
# 675

Дуети с извара съм взимала на Гербер и Литъл Бий.. на 8 месеца и 12 дни за пръв път съм дала.

Бубичка, може ли да споделиш пюрето с извара на Литъл Бий дали е чисто - в смисъл да е само плод+извара, или има и захар, мляко и др. подобни?
Нямам бурканче на разположение, но Аманита ти е писала. Тръгвахме по празниците за вилата и трябваше да взема нещо. По принцип харесва повече чисти плодове, каши с плодове не хапва така с кеф, но на изварата се зарадва. Ако може чист суров плод да яде само ще е най-добре.  Mr. Green

# 676
  • на последния етаж
Аз съм варила ориз с вече въведени зеленчуци... Най-обикновен ориз, какъвто си харесам по опаковката в магазина за нашите манджи съм ползвала.  Peace
Благодаря Бубичка! А какво е съотношението зеленчук/ориз? Предполагам вариш предварително ориза и зеленчуците отделно, а след като са готови - смесваш и пасираш?!

# 677
Луничка, не ставам много за съветник, защото всичко правя на око /дали манджи за големи или за малки Simple Smile / Последния път варих супа от лапад. Сложих половин шепичка ориз и шепа бланширан лапад, пасирах и затворих в бурканче и после добавях към други пюрета 3-4 дни. Понеже лапада беше бланширан го сложих 5-7 минути след като завря. Варих докато ориза е готов. Варила съм моркови с ориз тях ги варя малко и след това слагам ориза. НЕго го гледам да се разпукне и тогава е готов, не засичам минути.
Гледай, обаче като вариш ориз да го вариш в повечко течност /1 част ориз например и 5-6 части течност, но това си зависи и от ориза/, защото ще ти трябва повечко течност да го пасираш и да не лепка. Слагам повече течност и после съставките гледам да изглеждат като рядка супа /това за ориза/, за да имам да пасирам спокойно и да не става туткал.  Peace Едва ли съм била кой знае колко полезна, но в грамовете ме няма.

# 678
campanula, имам извара с банан и ябълка пред мен. Съдържанието е : 51% плодове (30% ябълков сок,11% ябълки, 10% банан,лимонов сок), вода, 14% извара,пълномаслено мляко,царевично нишесте, захар,смлян ориз, витамин С.
Аз го дадох от немайкъде за да прояде плодове, но не се получи номера...
Радвам се, че ви харесва линка  Hug

Точно за въпросното мляко в дуетите се чудя дали не е проблем newsm78.

# 679
И аз от днес въвеждам жълтък,но чак сега видях,че не може с месо да се дава.И точно сгреших.Сложих в месното пюре жълтък колкото грахово зърно. #2gunfire Мерси за инфото момичета за напред ще знам   bouquet

# 680
Малко в страни от темата,макар свързано със захранването:
От около 10 дни бебето има едни обриви по коремчето,лицето,гръбчето,тук-таме крачетата.Същите пъпки,но по-малко се бяха появили преди да започна захранването,но изчезнаха след 2-3 дни.Захраних с оризова каша,а пъпките се появиха отново седмица след захранването.Отново единични на корема,като постепенно започнаха да обхващат гърдички,гушка,личице,единични на гръбче и крачета.Давах кашата 15 дни,като е ял по много малки количества,буквално няколко лъжички.Преди два дни започнах да добавям по 2 лъжички морков в кашата.Първия ден нямаше промяна,но вчера сутринта ,,преди втория прием,имаше нови пъпчици на лицето,които се зачервиха,появи се ален обрив зад ушите.Давод 1-2 лъжички морков и до вечерта обрива на лицето основно стана много силен-чело,гушка,зад ушите.Пропуснах да кажа,че водих бебето и на педиатър,и на дерматолог,които бяха категорични,че това не е алергия,а детето е с много чувствителна кожа ,и затова се обрива. Thinking
И сега не знам какво да правя: дали новите пъпки и силното зачервяване зад ушичките са от моркова,дали е някаква алергична реакция към него или детето реагира на оризовата каша,въпреки твърдението на лекарите.Дали да спра захранването временно и да видя дали ще има промяна или да продължа да въвеждам моркови още 3 дни?
Днес пъпките като цяло са се успокоили,има малко зачервяване зад ушите.
Извинявам се,че ви занимавам с това,но все пак болшинството сте минали по този път,захранване,реакции и моля да споделите опит,ако нещо подобно се е случвало на вашето дете.С голямия ми син не съм имала подобни проблеми.За да не разводняваме темата и ако прецените пишете ми на лични.Предварително благодаря.  bouquet

# 681
Аманита, Бубичка, мерси за отговорите за пюрето с извара  Hug

Шайн, и аз като теб се чудя дали на нашата възраст да давам пюрета с извара, заради млякото в тях. Другият вариант е да се добави извара към плодово пюре.

Деси, изчакай 1-2 дена да видиш дали ще изчезнат пъпките напълно. Лекарите не ти ли казаха дали да продължите храните или да изчакаш? На сина ми му излезнаха ситни червени пъпчици по гръбчето уж от едни лекарства и сега давам Фенистил и вече 2 седмици сме в застой със захранването   Confused

# 682
Campanula,лекарите бяха категорични ,че не е от храната.

# 683
Деси,моя е още на кърма,оба4е от няколко дни забелязвам същото нещо!Най-ве4е по лицето и зад уши4ките,едни такива дребни4ки.По тялото няма.Не е от козметика,не съм сменяла нищо,нямам си на идея какво е.Няколко седмици след раждането му се появиха същите за около месец и тогава лекарката каза ,4е детето все още се :4исти"..каквото и да зна4и това newsm78.Оправиха се за месец и сега след 5 месеца пак същата работа.... newsm78Според мен е временно,ще се оправи!Щом са били категори4ни,4е не е от храната,довери им се! Peace

# 684
  • София
ZdravkaEN  И на мен ми е интересно какво ще кажат мамчетата за даването на риба и прясно масло от шестия месец /видях, че имаш рецепта за риба с картофи/, аз си мислех, че са алергенни и трябва да се отложат за по-късно  Thinking

според ме е рано. Ние риба опитахме 10-на дена преди да навърши годинка.

# 685
Аз пък знам, че няма проблем за сиренето, изварата и киселото мляко! Проблем е прясното. Сирене вече дадох (в началото на осмия месец) и нямаше никакъв проблем. Хубавото на изварата, е че е по-лека дори  Peace
А, това пълномаслено мляко го има в АМ  Party

# 686
Момичета, знаете ли как влияе на стомаха дюлята? Имам някакъв спомен, че запича  ooooh! И кога изобщо може да се въведе?

Последна редакция: сб, 17 апр 2010, 23:32 от Jenivas

# 687
Аз пък знам, че няма проблем за сиренето, изварата и киселото мляко! Проблем е прясното. Сирене вече дадох (в началото на осмия месец) и нямаше никакъв проблем. Хубавото на изварата, е че е по-лека дори  Peace
А, това пълномаслено мляко го има в АМ  Party
какво сиренце даде-ако не е домашно,а от магазина,че аз мисля скоро да дам.А искам да питам майките от
София за магазин,в който има разнообразие от каши и пюрета-става дума за повече от 3-4 вида

# 688
ДесиХ3, като са категорични, че не е от храната, не казаха ли от какво е тогава? Аз бих минала на кърма няколко дни. Обривът може и да е от претопляне, например, но може и да реагира на моркова.

Амореволе, аманита, благодаря!   bouquet

# 689
  • София
ar4ita, в Хит има доста видове.

Общи условия

Активация на акаунт